Ebola'ya yakalanan BM çalışanı Almanya'da öldü

Ebola hastalarını tedavi ederken kendisi de hastalığa yakalanan BM sağlık çalışanı, Almanya'da tedavi edildiği klinikte yaşamını yitirdi.

Ebola'ya yakalanan BM çalışanı Almanya'da öldü
Ebola'ya yakalanan BM çalışanı Almanya'da öldü
GİRİŞ 14.10.2014 11:51 GÜNCELLEME 14.10.2014 12:13

Ebola salgınından en çok etkilenen ülkelerden biri olan Batı Afrika ülkesi Liberya’da görev yaptığı sırada Ebola virüsü kapan Birleşmiş Milletler (BM) sağlık çalışanı, Almanya’da tedavi edildiği hastanede yaşamını yitirdi.

Leipzig kentindeki St. Georg Kliniği’nde karantina altında tutulan 56 yaşındaki hasta, salı sabah saatlerinde Ebola’ya yenik düştü. Geçen hafta tedavisine başlanan hastanın ismi açıklanmadı.

AĞLIK ÇALIŞANLARI RİSK ALTINDA

İlk olarak meyve yarasaları olarak bilinen bir türün etini yiyen insanlara bulaştığı düşünülen Ebola virüsü, hastanın vücut sıvılarına temas eden kişilere de bulaşıyor. Henüz kesin bir tedavisi olmayan hastalığın belirtileri halsizlik, ateş, kas ağrıları, kusma, ishal ve kanama.

Şimdiye dek Afrika’dan Batılı ülkelere seyahat eden yalnızca üç kişide hastalık görüldü, ardından bu hastalardan ikisini tedavi eden sağlık görevlilerine de bulaştı.

Hastalığın görüldüğü İspanyalı Manuel Garcia Viejo’yu tedavi eden 44 yaşındaki hemşireye ve ABD’nin Teksas eyaletinde yaşayan Ebola hastası Thomas Eric Duncan’ı tedavi eden bir sağlık çalışanına da virüsbulaştı.

ÖLÜMLER 4 BİNİ AŞTI

Dünya Sağlık Örgütü, 8 Ekim'e kadar büyük kısmı Batı Afrika ülkeleri Liberya, Gine ve Sierra Leone'de olmak üzere 8 bin 399 Ebola vakası tespit edildiğini açıkladı.

Liberya'da 4 bin 76 vaka ve 2 bin 316 ölüm, Sierra Leone'de 2 bin 950 vaka ve 930 ölüm, Gine'de bin 350 vaka ve 778 ölüm görüldü.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Serik'te köpeklerden kaçan çocuk arabanın altında kaldı
Bayraktar HÜRKUŞ ile Akıncı'yı takip etti!