Fransa'da yüz binler sokaklarda

Fransa genelinde yüz binlerce kişi son günlerde başkent Paris'te düzenlenen terör saldırılarının kurbanlarını anmak için yürüdü.

Fransa'da yüz binler sokaklarda
Fransa'da yüz binler sokaklarda
GİRİŞ 10.01.2015 18:00 GÜNCELLEME 11.01.2015 06:20
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Paris'te haftalık mizah dergisi Charlie Hebdo'nun ofisine düzenlenen saldırıda hayatını kaybedenler için başta Nice, Pau, Orleans, Caen, Lannion, Nantes, Marsilya ve Toulouse olmak üzere Fransa'nın birçok kentinde anma yürüyüşleri düzenlendi.

Polis kaynaklarına göre yürüyüşlere en az 200 bin kişi katıldı. Göstericiler "Hepimiz Charlie'yiz", "Ben Charlie'yim" yazılı pankartlar taşıdı.

Yarın da Paris'teki Republique meydanında düzenlenecek terörü protesto yürüyüşüne 1 milyondan fazla kişinin katılması bekleniyor.

Paris'te 7 Ocak'ta haftalık mizah dergisi Charlie Hebdo'ya saldırı düzenlenmiş, 12 kişi hayatını kaybetmişti. Bir gün sonra Montrouge'da silahlı bir kişi bir polis memurunu öldürmüştü. Paris'in Porte de Vincennes bölgesinde Musevilerin işlettiği bir markete de dün saldırı düzenlenmiş 4 kişi öldürülmüştü. Fransa son üç gündür yaşanan terör saldırılarında toplam 17 kişi hayatını kaybetti.

YORUMLAR 21
  • siz 9 yıl önce Şikayet Et
    ey Fransızlar Cezayir'de ve orta doğunun diğer Müslüman ülkelerinde sömürge ve katliamlarını sizin adınıza sizin ülkeniz yaptı, bunu da anın ve lanetleyin bu yürüyüşte adil ve dürüst iseniz.batının emperyalist kafası yüzünden ölen ve öldürülen Müslümanlar için neden sessiz bu batının uyutulan halkları. evet ben bu öldürülen kişiler için sevinmedim ama adil olmak lazım. batılı ölürse vah vah, Müslüman ölürse eyvallah öyle mi? İslam alemi bir an evvel kendine gelmeli ve bu gidişe dur diyecek Rabbani alimleri devreye sokmalı.
    Cevapla
  • eyüp 9 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanlar ölürken kılınız kıpırdamadı iki yüzlüler...
    Cevapla
  • Ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    Peygamber efendimize hakaret eden biri oldurul diye 200 kisi yuruyor ama suriye de yuzbinlerce sunni musluman katl edildi umursayan yok. Bizim hain medya carsa carsaf yas haberleri. Manidar degilmidir. Muslumanlar ne zaman Muhammedi suuru bulacaklar
    Cevapla
  • erdemli 9 yıl önce Şikayet Et
    Bizim dünyada olup bitenleri düşünmeye vaktimiz yokki..Birinci gündemimiz hep; galatasaray fenerbahçe beşiktas,ikinci gündemimiz akp,chp,mhp olmuştur bizim tek derdimiz bu sonu belli olmayan kısır döngüler olmuştur hep
    Cevapla
  • erdemli 9 yıl önce Şikayet Et
    Biz Türk ve müslümanlar tepkimizi ancak facebook ve twitter dan gösterebilen milletiz...Cesaretsizliktenmidir yada umursamazlıkmıdır bilinmez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’