Uçak kazasındaki iddialar gerçek çıktı!

Fransa'daki uçak kazasında yeni gelişme yaşandı. Savcılık ve Lufthansa CEO'su uçağın kasten düşürüldüğünü açıkladı.

GİRİŞ 26.03.2015 13:53 GÜNCELLEME 26.03.2015 16:17
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Fransa'da düşen ve 150 kişiye mezar olan yolcu uçağı için yeni gelişme var. Marsilya Savcısı Brice Robin yaptığı açıklamada, "Uçağın Kara Kutu'su incelendi. Görünen o ki yardımcı pilot uçağı kasten düşürdü. Uçağın düşme nedeni terör saldırısı değil" dedi. Fransız yetkililere göre de yardımcı pilotun ismi 28 yaşındaki Andreas Lubitz ve tecrübeli bir Alman pilot...

Lufthansa Havayolları CEO'su da iddiayı doğruladı ve "Yardımcı pilot, kaptan pilotun kokpite girmesine izin vermedi" dedi.

YETKİ SENİN DEYİP KOKPİTTEN AYRILDI

'Pilotun uçağı parçalamak istediğinin görüldüğünü' belirten Marsilya savcısının açıklamasına göre, kaptan pilot uçağı otomatik pilota aldıktan sonra "yetki senin" diyerek kokpitten ayrıldı. Fransız savcı, Alman vatandaşı olduğu belirtilen Lubitz'in, kaptan pilot yokken bir düğmeye basarak uçağı düşüşe geçirdiğini söyledi.

YOLCULAR ÇIĞLIK ATTI

Savcı, yolcuların son ana kadar uçağın düştüğünden haberdar olmadığını ancak kayıtların sonunda çığlık seslerinin duyulduğunu belirtti. Savcı Robin, uçağı kullanan pilotun çarpmanın son anına kadar nefes almaya devam ettiğini de söyledi.

"SÖYLEYECEK SÖZ BULAMIYORUZ"

Köln'de basın toplantısı düzenleyen Germanwings CEO'su Thomas Winkelmann, "İkinci pilotun yaptığı şey karşısında söyleyecek söz bulamıyoruz" dedi. Winkelmann, "olayın hiçbir şekilde engellenemeyeceğini" sözlerine ekledi.

KORKUNÇ İDDİA DOĞRU ÇIKTI

Fransa'da 150 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak faciasının ardından ortaya atılan bir iddia tüyler ürpertti. Airbus A320 tipi uçak düşerken, pilotlardan birinin kokpitte olmadığı ve kapı kilitli olduğu için de içeri giremediği öne sürüldü. İddiaya göre, dışarıdaki pilot kapıyı kırmayı dahi denedi ancak uçağın düşmesine engel olamadı.

İŞTE YARDIMCI PİLOT; ANDREAS LUBİTZ

Fransa'nın güneyine düşen Alman hava yolu şirketi GermanWings ait Airbus A320 tipi yolcu uçağının yardımcı pilotu Andreas Lubitz'in uçağı kasıtlı olarak düşürdüğü açıklandı.

İDDİA ABD GAZETELERİNDEN GELMİŞTİ

Taşıdığı 144 yolcu ve 6 mürettebatla Barcelona-Düsseldorf seferini yaparken Fransız Alpleri'nde düşen Germanwings uçağı sırrını koruyor. Uçağın karakutuları Fransız uzmanlar tarafından incelenirken, facianın nedenine ışık tutabilecek bir iddia ABD'nin saygın gazetelerinden New York Times'dan gelmişti. Gazete'ye konuşan yetkili “Pilot kapıya hafifçe vurdu ve cevap alamadı. Sonra daha sert vurdu ve yine cevap alamadı. Hiç cevap olmadı” açıklamasında bulunmuştu.

KAPTAN PİLOT KOKPİTE GİREMEDİ

Kokpitin dışında kalan pilot, son çare olarak kapıyı kırmaya çalıştı. Ancak kokpitin kurşun geçirmez, çelik kapısını kırmayı başaramadı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 40
  • kadirmurat 9 yıl önce Şikayet Et
    peki neden hostesler ve kapiyi zorlayan pilot kuleyi,lufthansayi yetikilileri aramamis...ne dediler kara kutu bulunana kadar..8 dakika kimse aramadi sormadi,neden yapti bunu pilotlar demediler mi ?? bu sadece bir komplo..Airbus ucaklari ve Lufthansa kötü imaj elde etmesin diye uydurulan bir senaryo bu...Airbus ucaklarini Almanya_Fransa ortakligi yapiyor...tamda bu sebepten bu bir senaryodur...
    Cevapla
  • her yöne açık olay 9 yıl önce Şikayet Et
    garip olan bir iki günde kara kutu bulunuyor ve olay netleşiyor? biz hala merhum Yazıcıoğlu nun helikopter kara kutusunu bulamadık
    Cevapla
  • biri 9 yıl önce Şikayet Et
    helikopterin kara kutu mu olur Allah aşkına?
    Cevapla
  • Vatandas 9 yıl önce Şikayet Et
    Yazıcıoğlu'nun helikopterinin karakutusunu bulamayanlar zan altında ise o karakutu zaten bulunmaz.
    Cevapla
  • Vatandas 9 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar boş konuşan insan var. Sanki karakutuyu havayolu şirketi kendisi okuyor. Yok tazminat vermemek için bilmem ne... O dediğiniz işler Türkiyede olur. Pilotun psikolojik sorunları olduğu tespit edildi. Şimdi hava yolu şirketi suçlanacak. Belki istifalar olacak ve her koşulda yüksek tazminat ÖDENECEK. Türkiyede olsa öleni mahkemeye verirler, neden öldünüz diye.
    Cevapla
  • Mehmet42 9 yıl önce Şikayet Et
    Erhan kardeş çok haklı yorum yaptın. Birşeyin üstünü örtme yada bunların Prestiji yüksek şirketlerine zarar gelmemesini ve bu konuda elinden geleni yapmaktan hiç çekinmeyen ama 10 kişinin cinayetini çözmeye aciz Merkelden beklenir.
    Cevapla
  • Erhan 9 yıl önce Şikayet Et
    Düşen uçağın bağlı olduğu şirketin kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarına ödeyeceği tazminat ile o düşen uçak gibi 3-4 tane uçak rahat alınır. Şirket yetkilileri ya terör saldırısı diyecekti ya da pilot uçağı düşürdü diyecekti amaç tazminatı rayiç bedelden değilde daha düşük bedelde ölen kişilerin yakınlarına ödemek...bu uçak hakkındaki iddiaların tümü yalan hem de kuyruklu yalan...
    Cevapla
  • Ömer 9 yıl önce Şikayet Et
    Uçağın ön camı çatladı, oksijen kaybından ne yaptıklarını anlamadıkları söylenmişti. En azından forumlarda. Bana daha makul geliyor. Sonuçta sizin dediğinize geliyor. Tabi sadece zan bu, gerçek ortaya çıkar inşaallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sahil Güvenlik ekiplerinin teleferikte mahsur kalanları kurtarma görüntülerine ulaşıldı
Küçükçekmece'de hareketli saatler! Bıçaklı saldırgan bacağından vurularak yakalandı