Putin ve Hollande anlaştı

Putin ve Hollande, telefon görüşmesinde uzun süredir karara bağlanamayan Mistral helikopter gemileri konusunda anlaştı.

Putin ve Hollande anlaştı
Putin ve Hollande anlaştı
GİRİŞ 06.08.2015 09:26 GÜNCELLEME 06.08.2015 09:26
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı Hollande arasındaki telefon görüşmesi, akıbeti bir türlü karara bağlanamayan Mistral helikopter gemileriyle ilgili uzun hikayeye son noktayı koydu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, iki helikopter gemisinin yapımı ve teslimine ilişkin sözleşmenin feshi konusunda anlaştı. Kremlin'den yapılan açıklamada, "Rus-Fransız ilişkileri için geleneksel olarak samimi şekilde geçen uzman görüşmeleri sırasında karşılıklı kabul edilebilir anlaşma sağlanabildi" denildi. Açıklamada, "Moskova, Mistral konusunun tamamen çözüme kavuşturulduğuna inanıyor" ifadesi yer aldı.

Anlaşmaya göre Fransa Rusya'nın sözleşme gereği ödediği tüm parayı tazmin edecek ve geminin donatılması üzere Rusya'dan alınan tüm teçhizat ve malzemeleri iade edecek.

Diğer taraftan Fransa'nın söz konusu tüm parayı Rusya'nın hesabına yatırdığı bildirildi. Fransa, Rusya'ya ait tüm teçhizat ve malzemeleri iade ettikten sonra mülkiyet hakkını elde edecek ve gemileri istediği gibi kullanabilecek.

Tazminat miktarı açıklanmasa da uzmanlar 1,2 milyar euro civarında olduğunu tahmin ediyor.

YORUMLAR 1
  • Adiga81 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu gemileri biz satınalalım.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan 'vadedilmiş topraklar' uyarısı: Eğer terör devleti durdurulmazsa...
Filistinli mücahit kucağında taşıdığı bomba ile İsrail tankını imha etti