Avrupa göçmen tasarısını onayladı

Avrupa Parlamentosu göçmen tasarısını onayladı. Tasarıya göre, 120 bin sığınmacı AB ülkeleri arasında dağıtılacak.

Avrupa göçmen tasarısını onayladı
Avrupa göçmen tasarısını onayladı
GİRİŞ 17.09.2015 12:23 GÜNCELLEME 17.09.2015 12:23

Avrupa Parlamentosu, Avrupa Komisyonunun İtalya, Yunanistan ve Macaristan'daki 120 bin sığınmacının diğer üye ülkelere kabulü için sunulan acil kabul mekanizmasını oy çokluğuyla kabul etti.

Avrupa Komisyonu'nun yaptığı yazılı açıklamada duyurulan oylama sonuçları, Avrupanın göçmen krizi konusundaki en somut adımlarından biri olarak görülürken, Avrupa Komisyonu Parlamentonun henüz bir hafta önce sunulan bu acil eylem teklifini duyarlı ve hızlı bir şekilde onaylamasından ayrıca mutlu olduklarını ifade etti.

Yük hafifletilecek

Eğer Avrupa Konseyi Salı günü bir karara varırsa, Avrupa ülkeleri ve ilgili devlet kuruluşları sığınmacıların bir an önce yer değiştirilerek belirlenmiş ülkelere kabülü için eyleme geçecek. Böylece krizden en çok etkilenen üye ülkelerin üzerindeki yükün azaltılması bekleniyor.

Avrupa Komisyonu kapsamlı bir paketle özellikle İtalya, Yunanistan ve Macaristan'daki uluslar arası yardıma en çok ihtiyacı olduğu belirlenen yüz binlerce sığınmacının başka ülkelere kabulünü, bir mekanizma dahilinde sağlamayı amaçlıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: Meteoroloji uyardı, mayıs ayında çok sayıda il için kar alarmı verildi!
Brezilya'da felaket! Hükümet korkunç bilançoyu açıkladı