Papa'dan 'eşcinsel' özrü

Papa Francis Vatikan ve Roma’daki eşcinsel din adamları nedeniyle özür diledi.

Papa'dan 'eşcinsel' özrü
Papa'dan 'eşcinsel' özrü
GİRİŞ 14.10.2015 14:58 GÜNCELLEME 15.10.2015 09:25
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Daha önce “Ben kimim ki eşcinselleri yargılayayım” açıklamasıyla tartışma yaratan Katolik Kilisesi’nin ruhani lideri Papa Francis, Vatikan’daki Aziz Petrus Meydanı’nda düzenlediği haftalık ayininde, Vatikan ve Roma’daki eşcinsel din adamları nedeniyle özür diledi.

On binlerce kişilik kalabalığa seslenen Papa, ayinin başında “Bugün Kilise adına yakın zamanda Roma ve Vatikan’da yaşanan skandallar nedeniyle sizden özür diliyorum” dedi. Bu sözler, meydanı dolduran kalabalıktan büyük alkış aldı.

Papa, yaptığı bu açıklamanın ardından, ayine hazırladığı konuşma metnini okuyarak devam etti.

EŞCİNSEL RAHİP GÖREVDEN ALINMIŞTI

Vatikan'da kilise doktrinini savunmakla yükümlü bir konseyde görev yapan Polonya doğumlu Rahip Krysztof Charamsa, bu ay başında Katolik Kilisesi'nin eşcinselliğe yönelik "çağdışı" yaklaşımına meydan okumak için eşcinsel olduğunu açıklamıştı.
Charamsa sevgilisi ile Roma'da basına açıklama yaparak, "Bu itirafı tüm eşcinsel rahip arkadaşlarıma adıyorum. Birçoğunun bugün benim yaptığımı yapacak cesareti gösteremeyeceğini bilsem de onlara mutluluk diliyorum" demişti. Charamsa’nın bu açıklamasını “sorumsuzluk” olarak niteleyen Vatikan, 43 yaşındaki rahibi görevden almıştı.

Bu olayın ardından İtalya’nın başkenti Roma’daki bir kilisenin üyeleri, yerel bir gazeteye kilisede, görevli din adamlarının erkeklerle ilişki yaşadığını bildiren bir mektup yazmıştı.

ABD'DE EŞCİNSEL ÇİFTLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Kilisenin eşcinsellere yönelik yaklaşımında Papa Francis'in göreve geldiği Mart 2013'ten sonra dikkat çeken bir değişim yaşanıyor. Geçen yılki Kilise Meclisi’nin ilk raporunda eşcinsellik için "günah" tabiri kullanılmamıştı.

Kilise doktrininin dışına çıkarak "Ben kimim ki eşcinselleri yargılayayım" demesiyle hatırlanan Papa Francis'in, geçen ay ABD ziyaretinde eşcinsel bir çiftle görüştüğü de ortaya çıkmıştı. Buna karşın Kilise’deki muhafazakar kanadın Papa’nın bu çıkışlarından pek hoşlanmadığı biliniyor.

YORUMLAR 1
  • EYYUBİNİN EVLADI 8 yıl önce Şikayet Et
    yahudilerin adamı gibi görünüyor daha çok. eşcinsellik yahudiler arasında çok yaygın çünkü
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü