Almanya'da aşırı sağcılar 'devriye' geziyor

Köln'de yılbaşı gecesi kadınlara yönelik taciz olaylarının ardından aşırı sağcılar sahneye çıktı.

Almanya'da aşırı sağcılar 'devriye' geziyor
Almanya'da aşırı sağcılar 'devriye' geziyor
GİRİŞ 16.01.2016 11:29 GÜNCELLEME 17.01.2016 09:17
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Almanya'nın Köln kentinde yılbaşı gecesi yaşananların ardından yeni bir tehdit ortamı oluşmaya başladı. Genç kadınlara yönelik toplu taciz olayları aşırı sağcı oluşumları yeniden ortaya çıkardı. Nedeni ise olayın faillerinin yabancı kökenli olması.

FACEBOOK'TA ÖRGÜTLENİYORLAR

Köln ve çevresindeki aşırı sağcı gruplar "Halk Savunması" adı altında internet üzerinden örgütlenerek bir araya geliyor. Bunlardan biri de Düsseldorf'taki girişim. "Birimiz hepimiz için, hepimiz birimiz için... Düsseldorf dikkat et..." çağrısına katılan binlerce kişi Düsseldorf merkezli bu Facebook grubuna üye oldu. Grup, amacını da "kadınların tehlike altında olabileceği yerlerde onları korumak" diye anlatıyor.

YABANCI DÜŞMANLIĞI

Ancak bu grupların tümü için aynı şeyi söylemek zor. "Leipziger Volkszeitung" gazetesine konuşan Saksonya Anayasa Mahkemesi Başkanı Gordian Meyer-Plath, aşırı sağcılar ya da sağcı popülistler tarafından kurulan "Halk Savunması" oluşumlarının sayısının hızla arttığını belirtiyor. Sosyolog Matthias Quent de daha önce aşırı sağcı çevrelerle bağlantısı olmayan kişilerin bu oluşumlar üzerinden aşırı sağcı gruplara çekilme tehlikesinin bulunduğu görüşünde.

AZINLIKLARI DIŞLAMAK DA KOLAYLAŞIYOR

Halk savunmasının aşırı sağcılar için neden çekim merkezi olduğunu Thüringen Eyaleti Anayasayı Koruma Dairesi Başkanı Stephan Kramer, Alman haber ajansı dpa'ya şöyle anlatıyor: "Hissedilen ya da gerçekten var olan tehditleri, 'devleti ve kendi hareket alanlarını tartışmaya açmamak' kullanıyorlar. Halk savunması ayrıca aşırı sağcılara özlemini duydukları üniformalılaşma ya da askeri görünüme sahip olma imkanı da sağlıyor. Aynı zamanda kendi değerlerinin yükselmesi için azınlıkların dışlanmasını da."

KAYNAK: DW TÜRKÇE
YORUMLAR 1
  • hıghlander 8 yıl önce Şikayet Et
    dolaşın arkadaşlar! hangi milletten olursa olsun kadın tacizcilerine aman vermek yok
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrailli yetkiliden akılalmaz sözler! Fırsat verilse Harvard'ı bombalayacak
İPhone fiyatları dudak uçuklattı!