Belçika'da OHAL ilan edildi

Brüksel'de yaşanan terör saldırısı nedeniyle OHAL ilan edildi. Ülke sınırları kapatıldı, tüm uçak ve tren seferleri iptal edildi.

Belçika'da OHAL ilan edildi
Belçika'da OHAL ilan edildi
GİRİŞ 22.03.2016 13:55 GÜNCELLEME 22.03.2016 13:56
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Belçika'da peş peşe yaşanan terör saldırılarının ardından ülkede güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarıldı. Olağanüstü hal ilan edilen Belçika'da sınırlar kapatıldı, asker ve polis sokaklara indi. Birçok AB üyesi ülke sınırlarında ve havalimanlarında güvenlik önlemlerini en üst seviyeye çıkardı.

BELÇİKA'DA HAYAT DURDU

Belçika'nın başkenti Brüksel'de ilan edilen olağanüstü hal sebebiyle hayat durdu. Resmi kurumlar, alışveriş merkezleri, okullar ve toplu taşıma araçları gün boyu kapalı kaldı. Brüksel'in Zaventem Havalimanı'nda da güvenlik kontrollerinin sıkılaştırıldığı ifade edildi.

EK ASKERİ BİRLİKLER GÖNDERİLDİ

Patlamaların ardından Belçika Hükümeti Brüksel'e 225 ek askeri birlik gönderme kararı aldı.

SINIR KAPATILDI

Belçika yayın kuruluşu RTBF, Brüksel'deki saldırıların ardından Fransa sınırının kapandığını duyurdu.

GRAND PLACE MEYDANI BOŞALDI

Brüksel'in en çok ziyaret edilen Grand Place meydanında normal günlerde turistler vatandaşlar gezinirken güvenlik önlemlerinin en üst seviyeye çıkmasıyla birlikte meydanı askerler ve medya mensupları doldurdu. Normal hayatta gece ve gündüz çok hareketli olan Grand Place meydanında şuan sessizlik hakim.

HER KÖŞE BAŞINDA ASKERLER NÖBETTE

Brüksel'in en işlek alışveriş merkezi olan Nieuwstraat caddesinde de gün boyu kepenkler kapalı tutuldu ve her köşe başında askerler nöbet tuttu. Sokağın başlarına da araçların girememesi için çelik bariyerler yerleştirildi.

1600 EK POLİS GÖREVE BAŞLADI

Fransa hükümeti sınırlarda ve toplu taşıma araçlarında güvenliği artırmak için ek 1600 polisi devreye sokma kararı aldı.

KRİZ KOMİTESİ TOPLANACAK

İngiltere Başbakanı David Cameron, Brüksel'deki patlamaların ardından kriz komitesini toplayacağını açıkladı.

UÇUŞLAR VE HIZLI TREN SEFERLERİ DURDURULDU

Brüksel'de inmesi planlanan uçaklar Hollanda'ya yönlendiriliyor.

Öte yandan Londra ve Brüksel arasındaki uçuşlarla hızlı tren seferlerinin durdurulduğu duyuruldu. Hollanda ordusu da havalimanı ve sınırlarda güvenlik önlemlerini artırma kararı aldı.

YORUMLAR 9
  • busenur 8 yıl önce Şikayet Et
    Daha yeni kuzenim hollanda dan girdi ohal falan ilan edilmedi
    Cevapla
  • Ali toros 8 yıl önce Şikayet Et
    Sadece o havaalanında iptal. Şu an Brüksel'de uçaktayım.
    Cevapla
  • bilge adam 8 yıl önce Şikayet Et
    o halde bizde ohal ilan edelim, avrupada belki birkaç yıl arayla bir iki terör eylemi olur bizde olamayan gün yok, terörü teröristi tamamen yokedene kadarda kaldırılmasın ohal.
    Cevapla
  • atam oğuz 8 yıl önce Şikayet Et
    Fetönün bedduası belçikayi virdu
    Cevapla
  • CaharDudayev 8 yıl önce Şikayet Et
    Kardesi Kandil'de gorevli bizdeki Sulo ve teror destekcisi medya ile malum akademisyen guruhundan simdi hemen olaylarla ilgili aciklama bekliyoruz!!!(Katil Belcika devleti hukumeti Belcika kralicesi -Arkadaslar biraz eylem yapmislar-Orantisiz guc ve kimyasal silah kullanmayin-Ambulanslar gelmiyor veya orada halk ozgurluk hareketi var) diye. Belcika'ya emir almaya cadir acmaya gidenler sikiyorsa orada simdi bunlari soylesinler de demokrasi ozgurluk neymis ogrensinler tam orada.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den Batı Şeria'da kanlı baskın! Evi buldozerle yıktı, şehitlerin naaşlarını çaldı
Aliyev imzaladı... Azerbaycan ile Türkiye arasında gelirde çifte vergilendirme kaldırıldı