Papa, Bektaşi lideriyle görüştü

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Şehir Devleti Başkanı Papa Francesco, Bektaşilerin lideri Baba Mondi ile bir araya geldi

Papa, Bektaşi lideriyle görüştü
Papa, Bektaşi lideriyle görüştü
GİRİŞ 12.05.2016 12:04 GÜNCELLEME 12.05.2016 12:04

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Şehir Devleti Başkanı Papa Francesco, siyasi kriz içinde olan Brezilya için dua etti; ayrıca Bektaşilerin lideri Brahimaj ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Papa Francesco, Vatikan'ın ünlü Aziz Petrus Meydanı'ndaki geleneksel halkla buluşma günü kapsamında çeşitli ülkelerden gelen binlerce inananla bir araya geldi. Üstü açık Papalık cipi "Papamobil" ile halkın arasında dolaşan Arjantinli ruhani lider, daha sonra yaptığı konuşmada Brezilya'dan gelen hacıları ayrıca selamladı.

Papa, "Düşüncelerim bu sevgili millet ile birlikte" dediği ve zor anlar yaşadığını belirttiği Brezilya'daki sorunların, dua ve diyalog yardımıyla uyum ve barış içinde çözülmesi için dua ettiğini söyledi.

Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff, 2014 genel seçimleri öncesinde ülkesinin bütçe verilerini manipüle etmek ve bu yolla seçim kampanyasına destek çekmeye çalışmakla suçlanıyor. Ülkede, azledilmesi gündemde olan Dilma Rousseff'ın yanlıları ve karşıtları çeşitli gösteriler düzenliyor.

BEKTAŞİLERİN LİDERİ BABA MONDİ İLE GÖRÜŞTÜ

Öte yandan Papa Francesco, Hacı Baba ve Baba Mondi olarak da bilinen, dünyadaki tüm Bektaşilerin lideri Arnavut Edmond Brahimaj ile sabah saatlerinde bir görüşme gerçekleştirdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
O ülkelerdeki PKK'lı sayıları Kandil'i geçti! İşte rakamlar
Lexus LBX Türkiye'de satışta! B-SUV markanın en ucuz modeli oldu