Almanya'yı karıştıran 'DAEŞ' istihbaratı!

Almanya’da DAEŞ'in silah eğitimi almak için orduya katılmaya hazırlandığı istihbaratı üzerine güvenlik taraması yapılması gündeme geldi.

Almanya'yı karıştıran 'DAEŞ' istihbaratı!
Almanya'yı karıştıran 'DAEŞ' istihbaratı!
GİRİŞ 29.08.2016 10:24 GÜNCELLEME 29.08.2016 10:24
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Alman askeri yetkilileri,DAEŞ ve benzeri terör örgütlerine üye kişilerin orduya sızma hazırlığı yaptığı istihbaratı üzerine alarma geçti. Welt am Sonntag gazetesinin Savunma Bakanlığı kaynaklarına dayandırdığı haberine göre teröristler, silah ve çatışma eğitimi almak için kısa dönem askerliğe yazılmayı planlıyor. Yerel istihbaratın konuya ilişkin uyarıları üzerine harekete geçen askeri yetkililer, orduya alınacak kişilerin kapsamlı bir güvenlik taramasına sokulmasını talep etti.

Ordunun güvenlik taraması talebinin uygulamaya sokulabilmesi için, hükümetin mevcut yasalarda değişiklik yapması gerekiyor. Gazete, askere alma yasasına ilişkin değişikliklerin yer aldığı yeni tasarının kabine tarafından bu hafta onaylanmasının beklendiğini belirtti.

İZLEME LİSTESİ

Gazeteye bilgi veren askeri istihbarat yetkilileri, halen Alman ordusunda görev yapan 268 aşırı sağcı ve 6 aşırı solcunun izleme altında tutulduğunu ifade etti.

Mevcut yasalarda değişikliğe gidilmesinin ardından askere alınacaklara yönelik kapsamlı güvenlik taramasının Temmuz 2017’de uygulamaya konulması öngörülüyor.

800 SORUŞTURMA AÇILDI

Almanya’da yılın ilk yarısında DAEŞ destekçisi lduğu düşünülen kişilere yönelik 800 soruşturma açıldı. Hükümetin Sol Parti Meclis Grubu’nun soru önergesine verdiği yanıta göre soruşturmalardan 64’ünü, devlet güvenliğine yönelik zorlu suçları takip eden Federal Savcılık açtı. Zanlıların çoğunun yurt dışında DAEŞ gibi terör örgütlerine katıldığından şüpheleniliyor. Ancak 2016’nın ilk yarısında sadece 7 vakada dava açıldığı ve suçlanan kişilerle ilgili beş mahkumiyet kararı alındığı belirtiliyor.

 

YORUMLAR 4
  • sdsdsd 7 yıl önce Şikayet Et
    bu almanlar manyak 1. ve 2. dunya savaşı değil 10.dunya savaşı da olsa kaybedeler bu kafayla
    Cevapla
  • Hamdi 7 yıl önce Şikayet Et
    Alman ordusuna sızmış FETÖ teröristleri ne olacak peki? Bu Almanlar ne kadar ahmak insanlar, FETÖ'ye kucak açarak kendi bacaklarına sıkmaya çalışıyorlar.
    Cevapla
  • osmsnlı 7 yıl önce Şikayet Et
    valla istediği yerde eğtim alsın..bu millet ,ölmeyi arzulayan bir orduyla onları bekliyor...mazlumların yetmlerin umudu türkiye
    Cevapla
  • ttttt 7 yıl önce Şikayet Et
    Daha iyi günleriniz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap