Lüksemburg: Macaristan'ı AB’den atalım

Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn, Macaristan’ın Avrupa Birliği'nden atılmasını istedi.

Lüksemburg: Macaristan'ı AB’den atalım
Lüksemburg: Macaristan'ı AB’den atalım
GİRİŞ 13.09.2016 14:48 GÜNCELLEME 13.09.2016 14:52
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Lüksemburg Dışişleri Bakanı Asselborn, Almanya’nın Die Welt gazetesine yaptığı açıklamada,  Macaristan’ın geçici ya da en kötü durumda kalıcı biçimde AB’den çıkarılması  gerektiğini kaydetti.

AB’nin temel değerlerinin Macaristan tarafından ağır bir şekilde  ihlalini kabul edemeyeceklerini belirten Asselborn, "Macaristan gibi her kim  savaş sığınmacılarına karşı duvar örerse ya da her kim basın ve adalet  özgürlüğünü ihlal ederse AB’den dışlanmalıdır." ifadelerini kullandı.

"SIĞINMACILARA HAYVAN GİBİ DAVRANILIYOR"

Asselborn, Macaristan’da sığınmacılara neredeyse "hayvan gibi  davranıldığına" dikkati çekti.

Avrupa’nın sığınmacı almasına karşı olan Macaristan, sığınmacıların  girişini fiilen engelleyen ilk ülke olmuştu. Macaristan Başbakanı Victor Orban,  sığınmacıları ülkesine sokmamak için çeşitli adımlar atmıştı. Sırbistan ve  Hırvatistan sınırına çit ve duvar ören Macaristan, ülkeye yasa dışı girişi ve  çitlere zarar vermeyi de cezalandıran yasalar getirmişti.

Çeşitli insani kuruluşları raporlarında, Macaristan’ın, ülkeden  izinsiz geçmeye çalışan sığınmacılara acımasızca davrandığını açıklıyor.

AB kurallarına göre bir ülkenin üyeliği diğer ülkelerin oy birliği ile  dondurulabiliyor.

AB, 2000 yılında Avusturya’da aşırı sağcı partinin hükümette yer  alması sonrasında bu ülkenin AB'deki oy hakkını geçici olarak dondurmuştu.

Öte yandan, Macaristan’da 2 Ekim’de yapılacak referandumda halka,  sığınmacıların AB’nin kota sistemine göre ülkeye alınıp alınmaması sorulacak.    

MACARİSTAN'DAN YANIT GECİKMEDİ

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter  Szijjarto, Lüksemburg’un "Macaristan AvrupaBirliği’nden atılmalı" çağrısına  tepki gösterdi. 

Szijjarto, Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn'un,  Macaristan’ın Avrupa’nın temel değerlerinde aykırı davranmaktan ötürü AB’den  atılması talebiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Macar Haber Ajansına (MTI) konuşan Szijjarto, Macarların kimlerle  beraber yaşamak isteyeceğine kendilerinin karar vereceğini belirterek, "Macarlar  tarih boyunca Avrupa'yı korudu, şimdi de aynısını yapıyor. Macarlar 2 Ekim'de  yasa dışı göç, Brüksel'in zorunlu kotası ve Jean Asselborn tipi insanlar  hakkındaki fikirlerini beyan edecek. Bu hakkı ne Brüksel bürokratları, ne de  Lüksemburg Dışişleri Bakanı alamaz." dedi.

YORUMLAR 34
  • Paslı 7 yıl önce Şikayet Et
    Haçlı birliği hepiniz birbirinizin arkasında kuyruğunda zırvalıyorsunuz elbet son gülen iyi gülecek.. Ne Mutlu Türküm Diyene !!
    Cevapla
  • Sabit Kal 7 yıl önce Şikayet Et
    Dünün sözde sosyalist eşitlikçi adaletli ülkeleri bir gecede nasılda tam faşist ve gaddar birer müslüman düşmanına dönüşebildi değilmi. Çünkü her şey birer kılıftı ve faşizimde, sosyalizmde birer İslam düşmanı plandı. Macarlara 70 yıllık sosyalist idareden geri kalan tek şey: Aşırı İslam düşmanlığıdır.
    Cevapla
  • Hasan Efe 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunlara gerek yok. Sizler başkalarının ülkesine burnunuzu sokmayın, onlar size gelmezler. Bırakın insanlar kendi ülkelerinde mutlu yaşasınlar.
    Cevapla
  • Mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Az kaldı Avrupa dağılacak. Sonra da kendi içlerinde savaşacaklar...
    Cevapla
  • bulent 7 yıl önce Şikayet Et
    ab sırça bir köşk dağılıp gidecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyanın gözü bu görüşmede! Heniyye Türkiye'ye geliyor
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar