AB'de kopuş başladı! İlk sinyal Renzi'den

Son dönemlerde Avrupa Birliği ile büyük sürtüşmeler yaşayan İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Başbakanlık Sarayı'ndan AB bayrağını kaldırttı.

AB'de kopuş başladı! İlk sinyal Renzi'den
AB'de kopuş başladı! İlk sinyal Renzi'den
GİRİŞ 16.11.2016 16:17 GÜNCELLEME 16.11.2016 16:24
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Özellikle kaçak mülteciler konusunda AB'nin iki güçlü ülkesi Fransa ve Almanya ile anlaşamayan Renzi son olarak ülkede yaşanan deprem felaketlerine AB'nin duyarsız olduğunu belirtmiş ve Birliğin ne işe yaradığını sorgulamıştı.

MEYDAN OKUMA OLARAK OKUNDU

CNN Türk'ten Reha Erus'un haberine göre, İtalya'da aldığı ekonomik önlemleri de AB'ye beğendiremeyen Matteo Renzi, Donald Trump'ın ABD Başkanı seçilmesinden sonra kendi başına hareket etme isteği dışında Brüksel'e bir meydan okuma olarak özellikle Avrupa'daki sağ partilerce gündeme getirildi.

Aralık ayında yapılması öngörülen anayasal reformlar referandumu ile ilgili vatanseverlik duygusunu aşılamayı hedefleyen Renzi şimdilik konuk devlet adamları ve basın toplantılarında AB bayrağını kaldırtarak, sadece İtalyan bayrağını fon olarak kullanıyor.

AB'nin kurucularından eski Konsey başkanı ve İtalya Başbakanlarından Romano Prodi, “Renzi'nin AB bayrağını indirmesi yüreğimi parçaladı. Umarım geçici bir harekettir” açıklaması yaptı.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 18
  • Ersoy21 7 yıl önce Şikayet Et
    Oh bee çok güzel bir haber.
    Cevapla
  • Dertli Dolap 7 yıl önce Şikayet Et
    AB Kırılmaya Hazır Ağaç,Batmaya Hazır Gemi,Yaralı Hayvan Gibi Çırpına Çırpına Batacak
    Cevapla
  • alivelideli 7 yıl önce Şikayet Et
    Beter olsun Şarapsızlar.
    Cevapla
  • Almanya 7 yıl önce Şikayet Et
    İtalya ve yunan gibi eski tarihlere dayanan ve kültürü ve Akdeniz iklimi ile ne almanlara ne fransizlara benzemeyen bu Millet sustukça adeta Almanların kölesi olmuş.. ki .. Eski tarihin insanları ne hale gelmiş.. Nerdeyse Bağımsızlıkları bile ellerinden alınmış AB de Yunan ve italyanların...
    Cevapla
  • Koç 7 yıl önce Şikayet Et
    Güvendiğin dağlara kar yağdı. Mamamiya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'da Metro Hattındaki arıza 33 saattir giderilemedi
TÜİK son verileri paylaştı! Hangi ilin nüfusu ne kadar oldu...