FETÖ ve PKK’ya kucak açan AB’den taziye mesajı

Kayseri'deki hain terör saldırısı sonrasında, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Mogherini, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nu arayarak başsağlığı diledi.

FETÖ ve PKK’ya kucak açan AB’den taziye mesajı
FETÖ ve PKK’ya kucak açan AB’den taziye mesajı
GİRİŞ 18.12.2016 11:04 GÜNCELLEME 18.12.2016 11:04

Avrupa Birliği (AB), Kayseri'de askerleri taşıyan halk otobüsüne patlayıcı yüklü araçla yapılan terör saldırısını şiddetle kınadı.

AB Dış Eylem Servisi (EEAS), AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'nin Kayseri'de askerleri taşıyan otobüse yönelik terör saldırısı sonrasında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu telefonla aradığını ve başsağlığı dilediğini açıkladı.

PKK VE TAK AB TERÖR ÖRGÜTLERİ LİSTESİNDE

Açıklamada, AB'nin Kayseri'de gerçekleştirilen terör eylemini şiddetle kınadığı, PKK ve uzantısı TAK'ın AB’nin terör örgütleri listesinde yer aldığı kaydedildi.

Terörle mücadele alanında AB-Türkiye işbirliğinin devam ettiği belirtilen açıklamada, Mogherini ve Bakan Çavuşoğlu’nun görüşmede uzun bir şekilde Suriye'deki durumu değerlendirdiği, karşılıklı olarak diyalog kanallarının açık tutulmasında mutabık kalındığı ifade edildi.

Açıklamada, AB Komisyonu İnsani Yardım ve Krizlerden Sorumlu Üyesi Christos Stylianides’in bugün Türkiye’deki bir sığınmacı kampını ziyaret ettiği de kaydedildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • MilleT 9 yıl önce Şikayet Et
    kabul etmiyoruz. lazımda değilsiniz.
    Cevapla
  • TATAR 9 yıl önce Şikayet Et
    Lazım değil taziyeniz.Sizde kalsın.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası'ndan piyasalara üç kritik mesaj! Enflasyon, fon piyasası ve Türk lirası...
Sayıştay'dan Sinop Belediyesi raporu: Plakalar ihalesiz dağıtılmış