AB'nin teröre desteği rakamlara yansıdı

Türkiye'ye yönelik tüm saldırıları kınayan AB ülkelerinden 9 yılda PKK, DHKP-C ve FETÖ üyesi oldukları tespit edilen 292 kişi için yapılan iade talebinin sadece 11'i kabul edildi.

AB'nin teröre desteği rakamlara yansıdı
AB'nin teröre desteği rakamlara yansıdı
GİRİŞ 18.12.2016 13:24 GÜNCELLEME 18.12.2016 13:24
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Adalet Bakanlığı tarafından, her saldırı sonrası taziyelerini ileten Avrupa Birliği üyesi ülkelerden 2007 ile 2016 yılları arasında PKK, DHKP-C ve FETÖ üyesi oldukları tespit edilen 292 kişi için yapılan iade talebinin büyük çoğunluğu kabul edilmezken, sadece 11'inin iadesi kabul edildi.

İngiltere, Fransa, İtalya, Belçika ve Avusturya, PKK'lıların iadesine ilişkin hiçbir talebi kabul etmedi.

HİÇBİR DHKP-C ÜYESİ İADE EDİLMEDİ

AB ülkelerinden 2007-2016 tarihleri arasında DHKP-C üyesi oldukları tespit edilen 61 kişinin iadesi istenirken, bugüne kadar hiçbiri kabul edilmedi. Yunanistan 25, Almanya 14, Hollanda 5, Fransa 4 ve Belçika 2 DHKP-C'linin iade taleplerinden hiçbiri kabul etmedi.

2007'DEN BERİ 6 PKK'LI İADE EDİLDİ

Son 10 yılda PKK üyesi oldukları gerekçesiyle AB üyesi 20 ülkeden 217 iade talebinde bulunuldu. Fransa'dan talep edilen 28 PKK'lının hiçbir Türkiye'ye iade edilmezken, Belçika'dan talep edilen 26'lı PKK'lıdan da hiçbiri de iade edilmedi.

Hollanda ve İtalya'dan iadesi talep edilen 11'er PKK'lının iade talepleri de kabul edilmedi. Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Finlandiya, İngiltere ve İsveç de Türkiye'nin iadesini istediği hiçbir PKK'lıyı vermedi.

AB üyesi ülkeler PKK'lıların iadesine ilişkin 217 iade talebinden sadece 6'sını kabul etti. Almanya son olarak 2007 yılında PKK'lı olduğu iddiasıyla iadesi talep edilen 2 ismi iade ederken 2008 yılından bugüne kadar hiçbir PKK'lı iade etmedi. Romanya 3 ve Hollanda 1 PKK'lıyı Türkiye'ye iade etti.

SADECE 5 FETÖ MİLİTANI İADE EDİLECEK

15 Temmuz gecesi darbe girişiminde bulunan FETÖ üyesi oldukları tespit edilen kişilerle ilgili ise AB ülkelerine 14 iade talebinde bulunuldu. Yunanistan 5 kişinin iadesine ilişkin talebi reddederken, 3'ünün iadesi yönünde karar verdi. Romanya 2 örgüt üyesinin iadesi yönünde karar verirken, Almanya, Bulgaristan ve Polonya iade konusunda olumlu cevap vermedi.

KAYSERİ SALDIRISIYLA İLGİLİ TAZİYE MESAJI

Son olarak, Kayseri'deki hain terör saldırısı sonrasında, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Mogherini, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nu arayarak başsağlığı diledi.

Söz konusu açıklamada, AB'nin Kayseri'de gerçekleştirilen terör eylemini şiddetle kınadığı, PKK ve uzantısı TAK'ın AB’nin terör örgütleri listesinde yer aldığı kaydedildi.

KAYNAK: AL JAZEERA
YORUMLAR 9
  • 53rize 7 yıl önce Şikayet Et
    hala maskeden bahsedenler var ise yaziklar olsun. Bunlarin ici disi sahte.
    Cevapla
  • no comment 7 yıl önce Şikayet Et
    DHKP-C 'yi zaten bunlar kurdu.Ali'siz aleviliği çıkartan ve destekleyenlerde bunlar.
    Cevapla
  • mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    Yokmu hiç Türkiye sevdalısı yiğit insan. Elbette var. Verin eline kırmızı pasaportu nokta atışını yapsın,ne duruyoruz ki.
    Cevapla
  • türkoğlulu 7 yıl önce Şikayet Et
    aynenkatılıyorum mustafaya.
    Cevapla
  • saga 7 yıl önce Şikayet Et
    Hala bu adamların kapısındayız, AB'ye hayır, NATO'ya hayır, ABD'ye hayır ve onlarla teörr konusunda işbirliğine, hukuki konulardaki yardımlaşmaya da hayır.
    Cevapla
  • keşke 7 yıl önce Şikayet Et
    keşke pkk avrupada bomba patlatsada asala gibi pkknında ipini çekseler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika... 77 ilde dev operasyon: Silah kaçakçılarına ağır darbe!
İsrail'den Türkiye'ye misilleme: Erdoğan'ın görev süresi dolana kadar...