Batı'da büyük kavga başlıyor! Fransa'dan çağrı!

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Avrupa’nın, ABD Başkanı Donald Trump’a güçlü bir yanıt vermesi gerektiğini söyledi.

Batı'da büyük kavga başlıyor! Fransa'dan çağrı!
Batı'da büyük kavga başlıyor! Fransa'dan çağrı!
GİRİŞ 28.01.2017 23:34 GÜNCELLEME 28.01.2017 23:39
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Portekiz’in başkenti Lizbon’da Güney AB ülkeleri zirvesinden sonra konuşan Hollande, Avrupa'ya, "Trump’a karşı birlik" çağrısında bulundu.

TRUMP'A GÜÇLÜ BİR YANIT VERMEMİZ LAZIM

Hollande, “Ona güçlü bir yanıt vermemiz lazım. Şu an uluslararası bir çekince mevcut. Avrupa, demokrasinin değerlerini garanti altına almak adına çok daha güçlü ve birlik içinde olmalı.” ifadelerini kullandı.

Trump’ın, İngiltere’nin Brexit kararından duyduğu memnuniyete değinen Hollande, ABD Başkanı'nın, başka Avrupa ülkeleri için de Brexit benzeri bir durumdan söz etmesi karşısında, Avrupa’nın güçlü bir yanıt vermesi gereğine inancını dile getirdi.

TRUMP BREXIT İÇİN "MUHTEŞEM BİR ŞEY" DEMİŞTİ

Trump, İngiltere Başbakanı Theresa May ile görüşmesinde, 2 ülkenin yakın şekilde çalışacağının sinyalini vererek Brexit kararını "muhteşem bir şey" olarak nitelendirmişti.

ADAY LE PEN: İLK İŞİM FRANSA'YI AB'DEN ÇIKARMAK OLACAK

Öte yandan Fransa’da nisan ve mayıs aylarında 2 turlu yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken aşırı sağcı AB karşıtı lider Marine Le Pen güçlü adaylar arasında yer alıyor.

Hem Brexit kararından, hem de Trump’ın başkan seçilmesinden büyük memnuniyet duyan Le Pen, cumhurbaşkanı seçilmesi halinde ilk icraatının Fransa’nın AB’den ayrılmasına yönelik referandum düzenlemek olduğunu duyurmuştu.

YORUMLAR 54
  • MilleT 7 yıl önce Şikayet Et
    Durun bu başlangıç daha ,birbirinizle bir dalaşın bakalım. Türkiyeye ihtiyacınız olunca mumla ararsınız.
    Cevapla
  • Adiga81 7 yıl önce Şikayet Et
    AB, zaten birbiriyle tarihsel düşman olan Fransız, İngiliz ve Almanlar arasındaki savaşları bitirip birbirlerini yemek yerine birleşip hep beraber avrupa ülkelerini koyun güder gibi gütme ve dünyayı beraber sömürme projesidir. Sanırım sona gelindi.
    Cevapla
  • IYI 7 yıl önce Şikayet Et
    Bi taraflari tutusmus,,,,
    Cevapla
  • Kursat 7 yıl önce Şikayet Et
    Almanya gemin batıyor tezgahın bozuluyor. Sen hala Türkiye ye kafa tut teröristlere kuçak aç. Daha fazla karışsınlar.
    Cevapla
  • KURT ZOUMA 7 yıl önce Şikayet Et
    ona zerre kadar yanıt weremesınız ıngıltereyı kaybetınız tek yanıt werıcek ıngıltereydı fakat onuda kaybetınız bıde bızler sızı kaybetsek polıtıkacılarımız red cekse sıze
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin dindarlık oranı ortaya çıktı! İşte kişisel sorunlarda sığınılan liman
Yurt dışındaki Türk sayısı! Zirvedeki ülke şaşırttı