Alman AYM'sinden 1915 olayları kararı

Alman Federal Meclisi’nin 1915 olaylarını 'soykırım' olarak nitelemesinin ardından, iptal için yapılan başvuruyu Alman Federal Anayasa Mahkemesi reddetti.

Alman AYM'sinden 1915 olayları kararı
Alman AYM'sinden 1915 olayları kararı
GİRİŞ 15.02.2017 19:20 GÜNCELLEME 15.02.2017 19:20
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Alman Federal Meclisi’nin 1915 olaylarınısoykırım” olarak nitelemesinin ardından, Türk kökenli avukat Ramazan Akbaş kararın iptali için başvuru yaptı.

Alman Federal Anayasa Mahkemesi, mahkemeye yapılan başvuruyu reddetti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Av. Ramazan Akbaş, "Tarafımdan yapılan şikayeti inceleyen Anayasa Mahkemesi, 'Şikayet, Anayasa Mahkemesi tarafından karar verilmek üzere kabul edilmemiştir. Şikayet, davacının temel haklarının veya temel haklarına eşdeğer haklarına tecavüz edildiğine dair yeterince delil sunamamıştır'' dedi. Karar bize ulaştı; hazırlıklarımızı yaptık, bir iki gün içersinde konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine taşıyacağız" şeklinde konuştu. 

Akbaş ayrıca, Almanya'da Federal Meclisi'nin 2 Haziran 2016'da sözde Ermeni Soykırımı'nı tanımasından sonra Anayasa Mahkemesi nezdinde bu karara karşı 8 ayrı şikayet yapıldığını belirtti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 42
  • Burak 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu hain haçlı zihniyeti kendi yapmış olduğu soykırımı bizim üstümüze yıkma ve buradan bir netice alma peşinde ama ne çare eski Türkiye yok karşılarında boş işlerle uğraşmaya devam etsinler bakalım sonuç hüsran
    Cevapla
  • laz 7 yıl önce Şikayet Et
    Bizde almanyada yapilan soykirimlari konusalim. Hatta katledilen binlerce vatandasimizi.. Hala basimiza bela olmaya calisan irkcilari nasil koruduklarini konusalim.. Alman demek nazi demektir unutulmasin!!!
    Cevapla
  • osmanliadaleti 7 yıl önce Şikayet Et
    iftira büyük suc ve günahtir vebali agirdir , kim kimi katletti yalan söyleyen tarih utansin
    Cevapla
  • Ersoy21 7 yıl önce Şikayet Et
    Kıyafetleri palyaço gibi :D
    Cevapla
  • Mizah 7 yıl önce Şikayet Et
    Kafirlerle kılıçlar çekilmiş vaziyette. İçerdeki uşakları başarısız bir darbe yapınca , efendileri açıktan düşmanlığa başladı. Askerlik yapıp silah eğitimi aldık ama tazelesek iyi olacak. SÖZCÜ'nün yazdığı eğitim kampı nerede ise bilen yazsında gidip katılalım. :) Zamanında Hürriyet gazetesi her ay şeriatçı kampı yayınlardı :))) Artık bulamıyor herhalde.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Daha önce böylesi olmadı! Türkiye'ye yılın sürprizi Polonya'dan
5 ayda yüzde 200 zamlandı: İstanbul 'kanatsız' kaldı!