Almanya sözde soykırım Anıtı'na onay verdi

Almanya'da Köln Büyükşehir Belediye Başkanlığı, sözde Ermeni Soykırımı Anıtı için onay verdi.

Almanya sözde soykırım Anıtı'na onay verdi
Almanya sözde soykırım Anıtı'na onay verdi
GİRİŞ 15.03.2017 07:23 GÜNCELLEME 15.03.2017 11:13
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Köln Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Ana Komisyonunda alınan karara göre anıt, Lehmbacher Weg Mezarlığı'na dikilecek. Toplam 5 bin üyesi bulunan Köln Ermeni-Hristiyan Cemaati'nin Yeşil Alanlar Komisyonu'na başvurusuyla gündeme gelen sözde Soykırım Anıtı, daha sonra Şikayet Komisyonu'na taşınmıştı. 2015 yılı sonunda Şikayet Komisyonu'ndan olumlu yönde karar çıkmasının ardından, konu Ana Komisyon'un gündemine gelmişti.

Müslümanların da olduğu mezarlığa dikilecek

Müslümanlara ait bir bölümün de bulunduğu Lehmbacher Weg Mezarlığı'na sözde Soykırım Anıtı'nın dikilecek olmasına, Köln Türkleri Dayanışma ve İnisiyatif Platformu'nun Sözcüsü Levent Taşkıran tepki gösterdi. Soykırım Anıtının dikileceği mezarlık önünde açıklama yapan Levent Taşkıran, "Platform olarak bu konuyu yaklaşık iki yıldır takip ediyoruz. Köln Belediyesi ve Köln'deki siyasi partilerle gerekli görüşmeleri yaptık. Ama maalesef olay, Ana Komisyon'da bizim hiçbir şekilde görüşümüz alınmadan, bütün fraksiyonların da ortak kararı olarak aleyhimize gelişmiştir" dedi. Kararın siyasi olduğunu savunan Sözcü Taşkıran sözlerini şöyle sürdürdü: "Görüşmelerde biz, her taraftan insanların öldüğünü ve bunların topluca anılması gerektiği önerisini sunduk. Buna da sıcak bakılmadı. Bu şekilde bir karar alınması buradaki Türklere saygısızlıktır. Bu kararı tanımıyoruz ve antidemokratik buluyoruz."

Köln Büyükşehir Belediyesi Başkanı Henriette Reker, kararın tüm fraksiyonların birliğiyle alınmasını memnuniyetle karşıladığını açıkladı. 

Köln Anakent Belediye Meclisi Üyesi Malik karaman (SPD), DHA'ya yaptığı açıklamada, kendisinin kararın alındığı Ana Komisyon'da görevli olmadığını ifade etti. Karaman, alınan kararın kesin olduğunu ve uygulanması için başka bir oylamaya ihtiyaç bulunmadığını açıkladı.

YORUMLAR 24
  • Basri 7 yıl önce Şikayet Et
    Sen bunu yaparsan, Erdoğan'ının da size NAZİ KALINTILARI demesi çok normal.
    Cevapla
  • AVRUPALI TURK 7 yıl önce Şikayet Et
    EYY almanya sen böyle devam edersen dunyada 2,milyara yakin musluman var avrupanin nufusu 600,milyon 55,milyonu muslumanlardan olusuyor siz ne yaptiginizin farkindamisiniz islamiyet adina her turlu kötulugu yapiyorsunuz pekala 2,milyar musluman ayaklanirsa hesabini yaptinizmi ben avrupadayim arap afrikali kenyali sudanli hindistanli muslumanlarla arkadasiz KANIMIZ kayniyor diyorlar muslumanlar yahudilere benzemez yahudileri gazlarla yaktiniz ama muslumanlarin kilina dogununda görun neler oluyor avrupa HARITASI YOK OLUR
    Cevapla
  • xloder 7 yıl önce Şikayet Et
    aman nede önemli zaten destekliyorsun bilmediğimiz bir şey mi
    Cevapla
  • tosun 7 yıl önce Şikayet Et
    işte avrupa bu ellerine kala kala kullandıkları koz bu
    Cevapla
  • ihsan 7 yıl önce Şikayet Et
    bizde nazileri kötülüyen heykel dikelim görsünler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu