"Türkiye’ye karşı dikkatli konuşalım"

Yunanistan'ın eski Başbakanı Kostas Simitis, 13 yıldan sonra sessizliğini bozarak verdiği ilk mülakatında Yunan yetkililerin Türkiye'ye karşı daha dikkatli olmalarını tavsiye etti.

"Türkiye’ye karşı dikkatli konuşalım"
"Türkiye’ye karşı dikkatli konuşalım"
GİRİŞ 30.03.2017 09:54 GÜNCELLEME 30.03.2017 09:58
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Adını vermeden Yunan Savunma Bakanı Panos Kammenos'u ima eden Simitis, Türkiye'nin referandum öncesinde gerek Suriye gerekse AB ile olan gergin ilişkileri süresinde "Türkiye'yi tahrik edici sözlerden uzak kalınması ve ne söylediklerine dikkat etmesi gerektiğini" belirtti.

Ege'de kasıtlı ya da kasıtsız bir kaza olabileceği olasılığı üzerinde duran Simitis, 1996 yılında Yunan Başbakanlığı döneminde Kardak Kayalıkları etrafında yaşanan ve Türkiye ile Yunanistan'ı savaşın eşiğine dek getiren krize gönderme yaptı.

Simitis bu konuda, "O dönemde ABD Başkanı Bill Clinton vardı. Clinton iki ülke arasında aracılık yaparak her iki ülkeyi de teskin etmeyi başardı. Şimdi ise benzeri bir kriz yaşanırsa ABD Başkanı Donald Trump'ın aynı niyeti göstereceğini sanmıyorum. Trump belki de 'Bırakın bu iki ülke birbirine düşsün bana ne?' diyebilir" şeklinde konuştu.

SABAH

YORUMLAR 5
  • cem 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar böyle devam ettikce ülkemizin büyümesini gayet anlayışla karşılamaları lazım, kendi ülkesi bu durumdu küçülüyor ama o ayrı konu.
    Cevapla
  • Dgn54 7 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistanıda vilayet yaparız
    Cevapla
  • CİM ŞİT 7 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah öle olur
    Cevapla
  • Vatansever 7 yıl önce Şikayet Et
    Evet, evet, evet, çok doğru bir karar olur. Çağ açıp çağ kapatan, insanlık merkezi, medeniyetler beşiği Osmanlı Devletinin devamı yüce Türkiye Cumhuriyeti için çok akıllı olmak lazım. Çünkü geçmişi vahşet, cinayet, insanlık suçu işleyen bir toplum olarak, bu asil Türkiye Cumhuriyeti Devletine, milletine, halkına hakaret etmek insanlık suçu işlemek le eş değerdir.
    Cevapla
  • yavuz 7 yıl önce Şikayet Et
    hahahhhaa doğru söylemiş trump için
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Borsada rekor: 10 bin puan aşıldı!
Bakan Tekin'den açıklama! Üniversite sınavlarında yeni dönem