Almanya'da 2 PKK'lı tutuklandı

Weil am Rhein kentinde nisan ayında bir camiye saldırıda bulundukları suçlamasıyla yakalan kişilerin terör örgütü PKK bağlantılı olduğu bildirildi.

Almanya'da 2 PKK'lı tutuklandı
Almanya'da 2 PKK'lı tutuklandı
GİRİŞ 27.07.2017 23:33 GÜNCELLEME 27.07.2017 23:34
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Almanya'nın güneyindeki Baden-Württemberg eyaletinin Weil am Rhein kentinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine bağlı bir camiye 28 Nisan'da saldırıda bulunduklarından şüphelenilen 2 kişinin yakalandığı bildirildi.

PKK'LI ÇIKTILAR

Freiburg polisinden yapılan açıklamada, olaydan sonra terör örgütü PKK'ya yakın çevrelerden saldırının görüntülerinin internete yüklenmesinin ardından bu yönde şüphelerin güçlendiği ve yetkili mahkemeden 2 kişi hakkında arama ve yakalama kararının çıkarıldığı ifade edildi.

TUTUKLANDILAR

Açıklamada, bugün Weil am Rhein ve Lörrach kentlerinde 10 binada arama yapıldığı ve söz konusu tutuklama emrinin icra edildiği belirtildi.

GÖZALTINA ALINAN 5 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

Aramalarda olaya ilişkin muhtemel kanıtların ele geçirildiği, bunların gelecek haftalarda inceleneceği aktarılan açıklamada, bunun yanı sıra 5 kişinin de gözaltına alındığı kaydedildi.

Açıklamada, haklarında tutuklama emri bulunan 20 ve 31 yaşlarındaki zanlıların terör örgütü PKK çevreleriyle ilişkili oldukları ifade edildi.

Alman basınında yer alan haberlerde de gözaltına alınan 5 kişinin serbest bırakıldığı belirtildi.

Haklarında tutuklama emri bulunan bir kişinin hakim karşısına çıkarılarak tutuklandığı, diğerinin ise tutuklama talebiyle yarın hakim karşısına çıkarılacağı kaydedildi.

28 Nisan'da yapılan saldırıda, kimliği belirsiz kişilerce camiye 4 molotof kokteyli atılmış, caminin dış cephesinde hasar oluşmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • Yitirdiniz! 6 yıl önce Şikayet Et
    Bak Almanya, iyi oku bunları: Türk halkı artık size güvenmiyor, tam anlamıyla alman malı'sınız.
    Cevapla
  • mehmed 6 yıl önce Şikayet Et
    yanlislikla tutuklamislardir. hemen geri birakirlar harclik vs verip.
    Cevapla
  • Fatih Aydın 6 yıl önce Şikayet Et
    Biz de yedik tabi. Almanya PKK'lıları hayati riski var diye tutup güvenli gördükleri bir yere bırakmıştır. Asla güvenilmeyecek bir devlet haline geldi Almanya...
    Cevapla
  • gresunlu 6 yıl önce Şikayet Et
    gostermelik tutuklama olmustur icerde cay kahve ikram edip teşekkür etmişlerdir
    Cevapla
  • faruk 6 yıl önce Şikayet Et
    yarın belkide yarından da yakın serbes bırakırlar.terör örgütüyle ilişkisi bulunmadı derler sırf türkiyeye inat bunu yaparlar bu alçaklar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor