Merkel'den flaş Türkiye açıklaması: Anlaşma şart!

Merkel "Göç nedenlerinin ortadan kaldırılabilmesi için Türkiye ile bir anlaşma yapılması, tüm bu konuların tartışmalı olmadığına inanıyorum" açıklamasında bulundu.

Merkel'den flaş Türkiye açıklaması: Anlaşma şart!
Merkel'den flaş Türkiye açıklaması: Anlaşma şart!
GİRİŞ 16.10.2017 17:35 GÜNCELLEME 16.10.2017 17:35
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avusturya'da seçimleri kazanan Avusturya Halk Partisi (ÖVP) Genel Başkanı Sebastian Kurz ile göç politikaları konusunda büyük görüş ayrılıklarına sahip olmadığına inanığını belirtti.

Başbakan Merkel, Berlin’de  Aşağı Saksonya Eyaleti’nde düzenlenen Eyalet Meclisi seçimlerini parti yönetimiyle değerlendirdikten sonra Aşağı Saksonya Hristiyan Demok Birlik Partisi (CDU) Eyalet Teşkilatı Başkanı Bernd Althusmann ile ortak basın toplantısı düzenledi. Merkel toplantıda Avusturya’da yapılan seçimlere ilişkin açıklamalarda da bulundu.

TÜRKİYE'YLE BİR ANLAŞMA ZORUNLU

Bir gazetecinin, gelecekte Kurz ile göç politikaları konusunda anlaşıp anlaşamayacağı şeklinde bir soruya karşılık Merkel, bu konularda Kurz ile daha önce de yoğun şekilde konuştuğunu belirterek, "İnsanların ülkelerinden kaçmalarına ilişkin nedenlerinin ortadan kaldırılabilmesi için mücadele edilmesi, Türkiye ile bir anlaşma yapılması zorunluluğu, tüm bu konuların tartışmalı olmadığına inanıyorum." diye konuştu.

Kurz'un Avusturya'da Başbakan olması durumunda bu konuları daha da derinlemesine konuşacaklarını vurgulayan Merkel, "Bu konuda dramatik şekilde endişeli değilim." ifadesini kullandı.

YORUMLAR 23
  • murat 6 yıl önce Şikayet Et
    daha önce yapılan neydi?
    Cevapla
  • capanoglu 6 yıl önce Şikayet Et
    anlasma yapılalı yıllar oldu. alında kullanın ALIMANLAR...
    Cevapla
  • Adam gibi Adam 6 yıl önce Şikayet Et
    Erdoganin Suriyeli Mültecileri Türkiyede barindirmasinin nekadar büyük bir Siyaset oldugunu simdi anliyormusunuz ?
    Cevapla
  • Göktürkler 6 yıl önce Şikayet Et
    Yazik bree almanyadaki okadar türk vatani gördü almanyayi Sizin gibileride maydonoz oldunuz Türk gibi dost ve calisan asla birdaha bulamiyacaksiniz Cok Yazik
    Cevapla
  • h l 6 yıl önce Şikayet Et
    hey alamnya daha cok anlayacaksınız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!