Almanya'da aşırı sağcı siyasetçi Müslüman oldu

Almanya'da yabancı ve İslam karşıtı aşırı sağcı parti Almanya için Alternatif'in (AfD) Brandenburg Eyaleti Havelland Bölge Başkan Yardımcısı Arthur Wagner Müslüman oldu.

Almanya'da aşırı sağcı siyasetçi Müslüman oldu
Almanya'da aşırı sağcı siyasetçi Müslüman oldu
GİRİŞ 24.01.2018 11:33 GÜNCELLEME 24.01.2018 11:36
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Tagesspiegel gazetesinin haberinde Wagner’in kısa süre önce İslamiyet’i seçtiği belirtildi. Müslüman olmasına ilişkin konuşmak istemeyen Wagner’in, “Bu kişisel bir konudur” ifadesini kullandığı kaydedildi.

AfD Brandenburg Eyalet Teşkilatı Başkanı Andreas Kalbitz de Maerkische Allgemeine Zeitung’ gazetesine yaptığı açıklamada, ''Arhtur Wagner’in İslamiyet’i seçtiği doğrudur'' dedi.

Wagner’in 11 Ocak’ta AfD Brandenburg Eyalet Teşkilatının yönetim kurulu üyeliğinden ayrıldığını ifade eden Kalbitz, politikacının özel sebeplerden dolayı bu görevden ayrıldığı bilgisini paylaştı.

BRANDENBURG YÖNETİM KURULUNDA

Partinin Eyalet Sözcüsü Daniel Friese ise insanların dinlerini seçmesinin özel bir durum olduğunu belirterek, ''Bizim için bu bir sorun değil. Partinin büyük bir bölümü için de bir sorun olduğunu sanmıyorum'' ifadesini kullandı.

Wagner’in daha önce CDU üyesi olduğu, daha sonra AfD’ye geçtiği ve 2015’ten beri üyesi olduğu AfD Brandenburg Eyalet Teşkilatının yönetim kurulunda da kiliseler ve dini cemaatler konularına baktığı kaydedildi.

İslam karşıtı söylemlerle bilinen AfD'nin programında, ''İslam Almanya'ya ait değil'' ifadesi yer alıyor.

YORUMLAR 14
  • u mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    Yakından onu tanıyan bir müslüman varsa ancak o biraz daha derin bilgi verebilir.Normal olarak İslamı araştırmış biri olabilir,müslümanların arasına girmek haber toplamak isteyen bir ajan da olabilir.Bize düşen öncelikle hüsnü zan.
    Cevapla
  • Nezih 6 yıl önce Şikayet Et
    İmam Ebu Hanife gibi bir zat bile biri hakkında kolay kolay hüküm veremez ve ALLAH tan korkarken,maşaallah bazıları fetfa veriyor.O işi lütfen yaradana bırakın.Sizler güzel düşünün.
    Cevapla
  • tespit 6 yıl önce Şikayet Et
    inşallah islamiyetle şereflenmiştir, bu arada islam almanyaya ait değil çok doğru çünkü dünyaya aittir
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Doğrusunu Rabbim bilir ama pek inandırıcı gelmedi...
    Cevapla
  • mert 6 yıl önce Şikayet Et
    bunlardan müslüman olmaz, hamurları bastan bozuk, cikarlari icin her yolu denerler, almanyada kaç yüzbin Türk secmen var alman vatandaşı olarak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar