Papa, neden istifa ettiğini açıkladı

Görevi 28 Şubat'ta bırakacağını açıklayan Papa 16. Benediktus, bugün ilk kez halkı karşısına çıkarak, bu kararı alma nedenini açıkladı.

Papa, neden istifa ettiğini açıkladı
Papa, neden istifa ettiğini açıkladı
GİRİŞ 13.02.2013 15:50 GÜNCELLEME 13.02.2013 16:10
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Papa, görevi sürdürecek güce sahip olmadığını belirtirken, inananlardan kendisi, halefi ve Kilise için dua etmelerini istedi.

Dünyada 1 milyar 200 milyona yakın Katoliğin ruhani lideri olan Papa 16. Benediktus, her Çarşamba düzenlenen Genel Kabul Günü'ne katılan halkı selamladı. Vatikan'daki VI. Paolo Salonu'na, dünyanın her yerinden gelen 10 bine yakın kişi akın etti. Alkışlar arasında salona giren Papa, burada bulunanları kutsaması ardından, görevi bırakmasına ilişkin açıklama yaptı. Papa, kilisenin iyiliği için bu kararı aldığını belirterek, tüm Katolikler'e gösterdikleri sevgi ve duaları için teşekkür etti. Papa, 'İsa ve Cennet'in Hükümranlığı' başlıklı konuşmasında, "19 Nisan 2005'te Tanrı'nın emaneti olarak edindiğim bu görevimi bırakma kararı aldım. Tanrı'nın önünde günlerce vicdan muhasebesi yapıp, dikkatlice ve özgür irademle bu kararı aldım. Benim için, benden sonra gelecek Papa için ve Kilise için dua etmeye devam edin. Tanrı bizim rehberimiz olacaktır" dedi.

Papa, yaptığının ağır bir davranış olduğunun farkında olduğu kadar, bu görevi sürdürecek güce de sahip olmadığını bildiğini de dile getirdi.

Kabul Günü nedeniyle dünyanın her yerinden gelerek, Papa'yı görmeyi amaç edinmiş binlerce kişi, daha sonra Vatikan'ın sembol meydanlarından Aziz Peter Meydanı'nda toplandı. Rahibe Anna Maria, Papa'nın istifasını duyunca çok büyük bir boşluk hissettiklerini belirterek, şöyle dedi:

"Bunun tanrının bir isteği olduğuna neredeyse emindik. Ama sonradan daha fazla bu görevi yürütemeyeceğinden dolayı bunun sadece çok cesur bir karar olduğunu anladık. Tanrı'ya şükrediyoruz ki Papa bizimle birlikte Kilise'de olmaya deva edecek."

İngiliz öğrenci Merlyn de, "Bu gerçekten sarsıcı bir emeklilik kararı ama bugün burada olmak ve bu deneyimi yaşamak gerçekten onur verici" dedi. Amerikalı öğretmen Paul ise, "Papa harika bir insan, harika bir dindar ve güvenilir bir insan. Son 7 yılda Kilise için harika şeyler yaptı. Demek ki şu an gitme zamanıymış. Bu kararına saygı duymalıyız hepimiz" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 8
  • hanif koray 11 yıl önce Şikayet Et
    isa ve kudüs cenneti hükümranlığı. hırsitiyanlar, 1000 yıllık bir dünyevi kudüs cenneti olacağına inanırlar. isa tanrı yargıç olarak gelecek ve haşa, maliki yevmiddin olarak, kudüs cennetine teslise inananları alacak. isa öncesinde ise, şeriata inanan tevrat peygamberlerine inananları bu 1000 yıllık dünyevi kudüs cennetinde diriltecek. kafirler ise bu 1000 yılda ölecekler. isanın krallığı ve mesihliği böylece gerçekleşmiş olacak. 1595teki kehanete göre 112. papa olan bu papaz, güya kehaneti zorluyor. kehanetin doğru çıkması adına zenci bir papanın gelmesi ve 7 tepeli şehrin yokolması gibi şeyleri de zorlayacaklar. yargıç isa, acımasızca insanları yargılayacak ve kudüs cennetine ademden bu güne sadece teslise inananlar ve tevrat peygamberleriyle birlikte olanlar girebilecek. papa, kehanetlerle bu iddianı gerçekleşmesine katkıda bulunabileceğini sanıyor. allah, bu deccal milletinden hepimizi korusun, amin.
    Cevapla
  • yahya 11 yıl önce Şikayet Et
    laikçiler,kemalistler. bakın avrupada irtica var şengaya dönelim biz :))
    Cevapla
  • Mahmud sami 11 yıl önce Şikayet Et
    PAPA BİLE İSTİFA ETTİ. Ama aziz yıldırım halen koltukta..
    Cevapla
  • m.ali tezcan 11 yıl önce Şikayet Et
    biri gider biri gelir......... peygamberimize ettiği hakaretten zaten beş para etmez bir insan olduğu belliydi.kırdığı pot lar gırtlağı geçti.zaten vatikan ayağını kaydırmaya çalışıyodu istifası yine vatikanın yaltakçılarına yaradı.neymiş gücü yokmuş sen pabucuma anlat daha fazla direnemedim beni sevmiyolardı ayağımı kaydırdılar demiyo da .pabucumun papası.....kendine faydası yok gücü yok hıristiyan alemini yönetmeye çalışıyo
    Cevapla
  • İsmi Lazım Değil 11 yıl önce Şikayet Et
    biz de inandık.... allah sana hidayet versin papa...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den yeni Refah duyurusu! Çok sayıda şehit var! Hamas ve İslami Cihad'dan açıklama
Ekonomiden güzel haber! Türkiye 20 ülkelik listeden çıkıyor