Papa Benedictus'a son ayininde büyük alkış

Beklenmeyen bir kararla 28 Şubat'ta görevi bırakacağını açıklayan Katolik aleminin ruhani lideri Papa 16. Benediktus, Aziz Pietro Bazilikası'ndaki halka açık son ayinine katıldı.

Papa Benedictus'a son ayininde büyük alkış
Papa Benedictus'a son ayininde büyük alkış
GİRİŞ 13.02.2013 22:41 GÜNCELLEME 13.02.2013 22:41
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Papa, Aziz Pietro Bazilikası'nı dolduran kalabalığın alkış ve tezahüratlarıyla karşılandı.

Hüzünlü bir havanın hakim olduğu ve kimilerinin göz yaşlarını tutamadığı yoğun katılımlı ayinin sonunda, Vatikan Devlet Sekreteri (Başbakan) Tarcisio Bertone, Papa'nın görevden ayrılmasının kendilerini üzdüğünü gizleyemeyeceklerini dile getirdi.

Papa 16. Benediktus'un, göreve ilk geldiğinde halka seslenirken kullandığı ifadelere atıfta bulunan Bertone,  ''Bize, Tanrı'nın üzüm bağında basit bir işçi olmanın ışıklı bir örneğini verdiğiniz için teşekkür ederiz'' dedi.

İlerleyen yaşını ve sağlık sorunlarını gerekçe göstererek görevinden ayrılacağını açıklan Papa 16. Benediktus, bu kararın ardından bugün ilk kez inananlarla genel oturumda bir araya gelmiş, oturum, Papa'nın görevi bırakacağı 28 Şubat'tan önceki son etkinliklerinden biri olduğu için yoğun ilgi görmüştü. Papa 16. Benediktus, oturumda yaptığı konuşmada, kendisine sevgi ve dualarla eşlik eden herkese teşekkür etmişti.

AA

YORUMLAR 1
  • Sabit Kal 11 yıl önce Şikayet Et
    Ya bizim Halife ne zaman istifa edecek?. Şey pardon, bizim halifemiz yoktuki zaten. Onu yıllar önce çok kahraman, çok vatan kurtaran birileri yurtdışına sürmüştü onu. O'ki, tüm islam alemini temsil ediyordu ve Mekke'den aldıkları hilafet ile tüm islam aleminin mümessiliydi. Ama ne katoliklerin papa'sı, ne protestanların lideri, ne ortodoksaların lideri, ne yahudilerin lideri, ne Şamanların lideri, ne Dalay Lama, ne yezidilerin lideri, ne alevilerin dedeleri, hiç kimse hain değildide bir tek halife haindi ve vatanı kurtaran sahte kahramanlar, kahraman yapılmak kaydı şartıyla hilafeti yıktılar, halifeyi sürdüler ve kendilerine ''vatan kurtaran kahraman'' dedirttiler, heykellerini diktirdiler, bu milletin dilinide, harflerinide, tarihinide, camilerinide, bin yıllık mirasınıda yok ettiler ve adlarına 'kahraman'' dediler. Düşmanların yapmak için can attığı şeyi yap, sonra vatan kurtaran kahrman ol, ne ironi değilmi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
7 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak! Yeni otomobillerde satış için bu şartlar aranacak
İlaç devi AstraZeneca yan etkileri nedeniyle Covid-19 aşısını küresel çapta geri çekti