Saçlarımız neden beyazlar?

Hem kadınlarda hem de erkeklerde görünen saç beyazlamaları herkesin kâbusudur.

Saçlarımız neden beyazlar?
Saçlarımız neden beyazlar?
GİRİŞ 12.04.2016 16:29 GÜNCELLEME 12.04.2016 16:29

Son teknoloji ile üretilen saç boyaları, beyazları %100 gizlemede oldukça etkili rol alıyorlar. Peki, saçlarımızı neden beyazlar? 

Saç beyazlamasının nedenleri

Saç beyazlaması aslında, hücrelerde oluşan pigment kaybından dolayı oluşur. Saç köklerinde üretilen melanosit saçlarımıza renk veren pigmentin ismi.

Melanosit üretimi 20'li yaşlarımızdan sonra yavaş yavaş azalmaya başlar. Böylece saçlarımızda 30'lu yaşlardan itibaren beyazlamaya başlayabilir. Bu aşamada genelleme yapmak mümkün değildir çünkü saçlarımızın beyazlamasında genetik ve çevresel faktörler de önemlidir. Eğer genetiğinizde erken saç beyazlaması varsa, sizde de görülme ihtimalı oldukça yüksektir. Stress veya üzüntü de saç beyazlamasını hızlandıran faktörlerdendir.

Saç boyaları ile beyazları kapama

Beyaz saçlarını saç boyaları ile çok rahat kapatılabilir.

Aslında saçlar beyazlamaya başladığında bu dönemi bir değişim zamanı olarak düşünmek gerek. Saçlarınızı ister doğal rengine, isterseniz de sezon trendlerinden karamel, tarçın bakırı veya kestane saç renklerine boyayarak fark yaratabilirsiniz.

Gelişen teknoloji ile birlikte saç boyaları beyazlarınızı gizleyip, saçınıza bakım yapıyor. Böylece hem parlak görünen saçlara kavuşup hem de saçlarınızdaki beyazlara güle güle diyebilirsiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İran istedi, Türkiye Reisi için gönderdi! Akıncı İHA tespit etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Reisi'nin kaza geçirmesi bizleri derinden üzdü