Kadir Mısıroğlu kimdir?

Tarihçi Kadir Mısıroğlu kimdir, ne zaman ve nasıl hayatını kaybetti? Kadir Mısıroğlu'nun kısa hayat hikayesi...

Kadir Mısıroğlu kimdir?
Kadir Mısıroğlu kimdir?
GİRİŞ 05.05.2022 14:11 GÜNCELLEME 05.05.2022 15:11 KAYNAK HABER7
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Osmanlı tarihi üzerine araştırmalar yapan, Cumhuriyet dönemine ilişkin çıkışlarıyla bilinen tarihçi Kadir Mısıroğlu, 1933 yılında Trabzon'da dünyaya geldi.

İlk ve ortaöğrenimini Akçaabat'ta tamamlayan Mısıroğlu, liseyi Trabzon'da okudu. 1954'te İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne girdi. İstanbul'da uzun yıllar başta Necip Fazıl Kısakürek olmak üzere birçok dava adamı, alim, tarihçi ve edebiyatçının sohbetinde bulundu.

Kadir Mısıroğlu 8 yıl önce söylemişti! Gerçek olduKadir Mısıroğlu 8 yıl önce söylemişti! Gerçek oldu

1964'te ilk eseri "Lozan, Zafer mi, Hezimet mi?" kitabını kaleme aldı. Aynı yıl Sebil Yayınevini kurdu.

12 Eylül darbesinden sonra Milli Selamet Partisi Merkezi Umumi Heyeti hakkında tevkif kararı verilince arkadaşlarıyla birlikte yurt dışına çıkmak zorunda kaldı. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından da çıkarılan Mısıroğlu, İngiltere'ye iltica etti. 11 yıl gurbette yaşadıktan sonra 1991'de Türkiye'ye dönüş yapan Mısıroğlu tarih üzerine çalışmalarına ağırlık verdi.

Kadir Mısıroğlu, Ayasofya için bakın ne demişti!Kadir Mısıroğlu, Ayasofya için bakın ne demişti!

Cesur ve kendinden emin konuşmaları, ezber bozan cevaplarıyla hafızalara kazınan Kadir Mısıroğlu, 5 Mayıs 2019'da tedavi gördüğü Acıbadem Altunizade Hastanesi'nde vefat etti. Cenazesi, Üsküdar'daki Nasuhi Mehmet Efendi Camii haziresine defnedildi.

YORUMLAR 63
  • yalnız 1 yıl önce Şikayet Et
    mekanı cennet olsun.
    Cevapla
  • Fesli 1 yıl önce Şikayet Et
    Mertlik, Cesaret, Dürüstlük nedir öğrendiğimiz adam gibi adamdır. Cennet Mekan olsun Üstadım...
    Cevapla
  • ulvi SERTOĞLU 1 yıl önce Şikayet Et
    Gizli saklı sırları ortaya çıkaran gerçekleri yazan anlatan ünlü Tarihçi ruhun şad mekanın cennet olsun. keşke herkes sizin kadar dürüst ve mert olsa inan o zaman bu memlekette hakime savcıya jandarmaya mahkemeye gerek kalmaz
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    hem hemşehrim hem yandaki komşu köylüm hemide hısım oluruz yeğeni bizde gelindir..adamlığın kitabıını yazdı ve gitti..cesaretini dünyanın fani oluşundan aldı..
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Bize Vedad Uşaklıgil'in vatansever olduğunu ispatlayan adamdır .Lakin Vedad ı öldürtenler ve kimler tarafından öldürüldüğü meçhuldür.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle