Eray Şamdan kimdir, nerelidir ve kaç yaşındadır? Eray Şamdan'ın hayatı ve biyografisi

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda finale kalarak gümüş madalya kazanan Eray Şamdan’ın hayatı sporseverler tarafından merak konusu oldu. Eray Şamdan kimdir? Eray Şamdan nerelidir ve kaç yaşındadır? Eray Şamdan’ın spor kariyeri, hayatı ve daha fazlası…

Eray Şamdan kimdir, nerelidir ve kaç yaşındadır? Eray Şamdan'ın hayatı ve biyografisi
Eray Şamdan kimdir, nerelidir ve kaç yaşındadır? Eray Şamdan'ın hayatı ve biyografisi
GİRİŞ 27.08.2021 14:41 GÜNCELLEME 27.08.2021 14:41
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'na damgasını vuran isimlerden biri de Eray Şamdan oldu. Karatede erkekler kumite 67 kiloda finalde Fransız Steven Da Costa ile mücadele eden Şamdan gümüş madalya aldı. Ülkemize karatedeki ilk madalyayı getiren yetenekli sporcu insanların gönlünde taht kurmayı başardı. Peki kimdir Eray Şamdan? İşte Eray Şamdan hakkında tüm merak edilenler…

Eray Şamdan 25 Temmuz 1997’de Kocaeli'nde dünyaya geldi. Eray, küçük yaşlardan itibaren kareteye ve savunma sporlarına oldukça ilgiliydi ve tekniği ve hızı ile birçok insanın dikkatini çekmeyi başardı. Gebze Karate-Do İhtisas Kulübü'nde karateye hayatına başlayan Şamdan, kariyerine 12 Türkiye şampiyonluğu eklemeyi başardı.  2012’de Azerbaycan'da yapılan Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Şampiyonası'nda Türkiye'yi ilk kez temsil etti. Ümitler kumite-52 kiloda Avrupa üçüncülüğü aldı.

İKİYÜZDEN FAZLA MADALYA

Süratinden dolayı "Rüzgarın Oğlu" lakabını alan Şamdan’ın antrenörlüğünü babası Adnan Şamdan yapmaktadır. Darıca Belediyesi Eğitim ve Spor Kulübü sporcularından olan milli sporcu, alt yaş kategorilerinde üst üste 6 kez Avrupa Şampiyonu olarak EKF tarihine adını yazdırdı.

2015’te Endonezya’da düzenlenen 9. Dünya Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası'nı ve ilk kez yer aldığı 21 yaş altı grubunda 60 kiloyu dünya şampiyonluğu kazanarak bitirdi.

Ayrıca 2021 Büyükler Avrupa Şampiyonu milli kareteci 2020 Tokyo Olimpiyatları’na kota alan sporcular arasında yerini aldı. Sporcu Şamdan’ın toplamda 3 altın, 2 gümüş ve 7 bronz madalyası olmak üzere, ulusal, uluslararası ve bölgesel turnuvalarda 200'den fazla madalyası bulunmaktadır.

YORUMLAR 2
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Yetenekli oyuncu mu?
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    evet
    Cevapla