Ferhat Arıcan kimdir, nerelidir ve kaç yaşındadır? Ferhat Arıcan'ın hayatı...

108 yıl aradan sonra Olimpiyatlar'da Türkiye adına mücadele eden ikinci erkek jimnastikçi lan Ferhat Arıcan ülkemize bronz madalya ile döndü. Başarıları ile gündeme gelen Ferhat Arıcan kimdir, aslen nerelidir ve kaç yaşındadır? İşte Ferhat Arıcan'ın hayatı ve kariyeri...

Ferhat Arıcan kimdir, nerelidir ve kaç yaşındadır? Ferhat Arıcan'ın hayatı...
Ferhat Arıcan kimdir, nerelidir ve kaç yaşındadır? Ferhat Arıcan'ın hayatı...
GİRİŞ 27.08.2021 15:09 GÜNCELLEME 27.08.2021 15:09

Ferhat Arıcan 28 Temmuz 1993'te İzmir'de dünyaya geldi. Spora yeteneği bulunan Arıcan henüz 10 yaşındayken Beden Eğitimi öğretmeninin de yönlendirmesi ile jimnastiğe başladı. 

Singapur'da gerçekleşen 2010 Gençlik Olimpiyatları'nda Moğol rakibi Ganbatyn Erdenebold'un ardından gümüş madalyanın sahibi oldu. 

Mersin'de 2013'te düzenlenen 2013 Akdeniz Oyunları paralel bar kategorisinde başarılı performansı ile bronz madalya almaya hak kazandı. 

JİMNASTİK'TE KENDİ ADINA TESCİLLİ 3 HAREKETİ VAR 

2008'de paralel aleti, 2013'te atlama masasında ve 2014 yılında Çin'de düzenlenen 45. Artistik Jimnastik Dünya Şampiyonası'nda  yaptığı 3 hareketi kendi adına tescillettirdi. Böylece, Dünya jimnastik literatüründe kendi adına tescilli 3 hareketi olan ilk sporcu olarak tarihe geçti. 

Milli jimnastikçi, Ağustos 2014'te Türkiye Millî Olimpiyat Komitesi'nin yaptığı açıklamada 2016 Rio Olimpiyatları yolunda destekleyeceği, "madalya vadeden 16 'altın' çocuk"  kadrosuna Ferhat Arıcan'ın da ismini yazdı. 

2016 Yaz Olimpiyatları kota müsabakalarında 11. sırada yer alan Arıcan, 108 yıl aradan sonra Olimpiyatlar'da Türkiye adına mücadele eden ikinci erkek jimnastikçi oldu. 

İzmir Belediye'de yer alan sporcu, 2019 yılı ocak ayı itibari ile Göztepe'ye transfer oldu. 

Eray Şamdan kimdir, nerelidir ve kaç yaşındadır? Eray Şamdan'ın hayatı ve biyografisiEray Şamdan kimdir, nerelidir ve kaç yaşındadır? Eray Şamdan'ın hayatı ve biyografisi

Busenaz Sürmeneli kimdir, nerelidir ve kaç yaşındadır? Busenaz Sürmeneli'nin ikizi kimdir?Busenaz Sürmeneli kimdir, nerelidir ve kaç yaşındadır? Busenaz Sürmeneli'nin ikizi kimdir?

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL