Hatice Kübra İlgün kimdir, nerelidir ve kaç yaşındadır? Hatice Kübra İlgün'ün hayatı ve kariyeri...

2017 Dünya Şampiyonası'nda gümüş madalya ile ülkemize dönen tekvandocu Hatice Kübra İlgün'ün başarılı spor hayatı dikkat çekti. Hatice Kübra İlgün kimdir, aslen nerelidir ve kaç yaşındadır? İşte tüm merak edilenler ve Hatice Kübra İlgün'ün hayatı...

Hatice Kübra İlgün kimdir, nerelidir ve kaç yaşındadır? Hatice Kübra İlgün'ün hayatı ve kariyeri...
Hatice Kübra İlgün kimdir, nerelidir ve kaç yaşındadır? Hatice Kübra İlgün'ün hayatı ve kariyeri...
GİRİŞ 27.08.2021 16:30 GÜNCELLEME 27.08.2021 17:41

Hatice Kübra İlgün 1 Ocak 1993'te dünyaya geldi. Uludağ Üniversitesi'nde öğrenimine devam etmektedir. 

Türkiye Tekvando milli sporcusudur. Bursa Büyükşehir Belediyespor kulübünde forma giyen İlgün Genç yaşta çok sayıda başarıya imza attı. Başarıları ile ülkemizin adını duyurdu. 

2017'DE DÜNYA İKİNCİLİĞİ

Kadınlar 57 kiloda tüm rakiplerini yenerek yarı finale yükselen İlgün, yarı finalde İsveçli Nikita Glasnovic ile karşılaştı. Bu karşılaşmayı  8-0 kazanan başarılı sporcu, finale adını yazdırdı. Finalde Güney Kore'li Ah Reum Lee ile mücadele eden sporcu, ilk raundunu 3-0 geride kapattığı müsabakanın ikinci raundunda 6-2 geriye düştü. Üçüncü raundda farkı azalttı ancak karşılaşmayı 7-5 kaybetti ve dünya ikincisi oldu.

2017 Dünya Şampiyonası'nda 57 kiloda mücadelesinde gümüş madalyanın sahibi oldu. 

2021'DE GÜMÜŞ MADALYA

Yetenekli sporcu, Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da gerçekleştirilen 2021 Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda 57 kiloda gümüş madalya kazandı. 

2020'DE BRONZ MADALYA 

2020 Tokyo Olimpiyatları'nda ise yine 57 kiloda mücadele eden tekvandocu İlgün,bronz madalyanın sahibi oldu.

Ferhat Arıcan kimdir, nerelidir ve kaç yaşındadır? Ferhat Arıcan'ın hayatı... Ferhat Arıcan kimdir, nerelidir ve kaç yaşındadır? Ferhat Arıcan'ın hayatı...

Busenaz Sürmeneli kimdir, nerelidir ve kaç yaşındadır? Busenaz Sürmeneli'nin ikizi kimdir?Busenaz Sürmeneli kimdir, nerelidir ve kaç yaşındadır? Busenaz Sürmeneli'nin ikizi kimdir?

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL