Fatih Erbakan kimdir? Nereli ve kaç yaşındadır? Yeniden Refah Partisi lideri...

Yeniden Refah Partisi son gün Cumhur İttifakı'na katıldığını ilan etti. Açıklamanın ardından Fatih Erbakan kimdir, Fatih Erbakan kaç yaşında gibi sorular da oldukça sık sorulmaya başlandı. Eşi Beyza Molu da merak edilen konular arasında. İşte Fatih Erbakan biyografisi...

Fatih Erbakan kimdir? Nereli ve kaç yaşındadır? Yeniden Refah Partisi lideri...
Fatih Erbakan kimdir? Nereli ve kaç yaşındadır? Yeniden Refah Partisi lideri...
GİRİŞ 24.03.2023 16:22 GÜNCELLEME 24.03.2023 20:12
Bu Habere 136 Yorum Yapılmış

Fatih Erbakan 1 Ocak 1979'da Ankara'da dünyaya geldi. Asıl adı Muhammed Ali Fatih Erbakan'dır. Kozanoğulları olarak bilinen Adanalı bir aileden gelmektedir. Adana'da Nazırzadeler ismi ile bilinen ailesi, soyadı kanunu ile 'Erbakan' ismini aldı.

54. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın oğludur. 3 çocuklu bir ailenin ferdidir. Kız kardeşi Rabia Elif Erbakan Altınöz de aktif olarak siyasetin içinde yer almaktadır. 

İlk öğrenimin ardından Ankara Merkez İmam Hatip Ortaokulu'ndan mezun oldu. Daha sonra başladığı Ankara Ayrancı Lisesi'ni tamamladı. Yüksek öğrenimi için Başkent Üniversitesini tercih etti. Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünü başarı ile bitirdi.

Üniversite yıllarında Milli Gençlik Vakfı'na (MGV) bağlı olarak çalışmalarını yürüten Fatih Erbakan,  üniversiteyi tamamladıktan sonra yüksek lisans yapmak üzere İngiltere'ye gitti. Annesi Hatice Nermin Erbakan vefat edince Türkiye'ye döndü.

Türkiye'ye dönüş yaptıktan sonra Başkent Üniversitesi'nde Elektrik-Elektronik Mühendisliği üzerine yüksek lisans yaptı. Ardından da yine aynı üniversitede Yönetim ve Organizasyon Ana Bilim Dalı'nda doktorasını tamamladı.

İyi derecede İngilizce bilmektedir. 

Fatih Erbakan

MİLLİ GÖRÜŞ CAMİASI'NDA FATİH ERBAKAN 

1999'da Fazilet Partisi Çankaya teşkilatında seçim ve gençlik çalışmalarına dahil oldu. Erbakan, Fazilet Partisi'nin kapatılmasının ardından kurulan Saadet Partisi'nin genel merkez gençlik kolları yönetim kurulunda çalışmalarını sürdürdü.

Bir dönem Saadet Partisi genel idare kurulu üyeliği ve genel başkan başdanışmanlığı yaptı. 2014'te Saadet Partisi 5. Olağan Kongresi'nde aday olan Fatih Erbakan ve Mustafa Kamalak yarışını Kamalak kazandı. Bu kongreye kadar partideki görevini sürdürdü. 

ERBAKAN VAKFI'NIN GENEL BAŞKANI OLDU

Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın vefatının ardından 14 Haziran 2013'te kurulan Necmettin Erbakan Vakfı'nın ilk genel başkanı olarak seçildi. 

SAADET PARTİSİ FATİH ERBAKAN'I DESTEKLEYENLERİ İHRAÇ ETTİ

Erbakan, 30 Mart 2014 yerel seçim döneminde, Fatih Erbakan'ı seçim konuşması için çağıranların ve mitinglere Fatih Erbakan'ı davet edenlerin parti üyeliklerine son verildiğini anlattı. 4 Mayıs 2014'te gerçekleşen genel başkanlık seçimi öncesinde de kendisine destekleyen çok sayıda üyeyi partiden ihraç ettiklerini aktardı. Bu ihraçların yaşanmaması halinde daha farklı bir sonuç çıkacağını ifade etti. 

Fatih Erbakan'ın Saadet Partisi Genel Kurulunda yaptığı konuşma

FATİH ERBAKAN NEDEN SAADET PARTİSİNDEN AYRILDI? 

Fatih Erbakan katıldığı bir TV programında Saadet Partisinden neden ayrıldığına dair açıklama yaparken çalışılmasına müsaade edilmediğini ifade etti. Erbakan'ın konuya ilişkin açıklaması şöyle:

Çalışma yapmamıza müsaade edilmiyor, konferans yapmamıza izin verilmiyor. Biz bunu bir ibadet olarak yapıyoruz, yapmamız gerekiyor. Bu ibadete kimsenin engel olmaya hakkı yok ki. Yaşama hakkı tanımıyorsunuz. Bunun sonucunda biz keyfimizden değil, bu muamelenin ve dışlamanın sonucunda mecburen bu çalışmaları yapmak durumunda kaldık.

YENİDEN REFAH PARTİSİNİ KURDU 

Saadet Partisi'nden ayrılışının ardından 23 Kasım 2018'de Yeniden Refah Partisi'ni (YRP) kurdu ve partinin genel başkanı olarak göreve başladı.

 Muhammed Ali Fatih Erbakan

9 Şubat 2020'de Sakarya Demokrasi Meydanı'ndaki alanda ilk mitingi olan Kudüs Mitingi'ni düzenledi.

FATİH ERBAKAN CUMHURBAŞKANI ADAYI MI?

Konya'da, esnaf ziyareti esnasında bir gazeteciye yanıt veren Dr. Fatih Erbakan, potansiyel cumhurbaşkanı adayı olduğunu ifade etti. Makam için, mevki için şahsi beklentiler için yola çıkmadığının altını çizen Erbakan, "Milli Görüş'ün projeleri, teklif ettiğimiz adımlar bir başka cumhurbaşkanı tarafından atılacaksa da yok illa biz olmamız lazım diye bir iddiamız da olmaz. Bunu görmezsek sorumluluktan da kaçmayız" şeklinde konuştu. 

"KORONAVİRÜS AŞISI İLE YARI İNSAN YARI MAYMUN ÇOCUKLAR DOĞABİLİR" 

Koronavirüs aşısına olan karşıtlığı ile son günlerde gündemde olan siyasetçi, aşı olmayı düşünmediğini vurguladı. Aşıya ilişkin şüphelendiği birçok açık nokta olduğuna değinen Erbakan, daha önce ortaya çıkan diğer griplerde birçok fiyaskolar yaşandığını öne sürdü. 

Fatih Erbakan, mRNA teknolojisine (mRNA tekonoljisi ile üretilen biontech aşısı) dikkati çekerek "mRNA demek insanın hücre çekirdeğine girmek demektir. Yarı insan yarı maymun çocuklar doğurmasına sebep olabilirsiniz. 3 kulaklı 5 gözlü yaratıklar doğmasına yol açabilir." dedi. 

FATİH ERBAKAN'IN EŞİ BEYZA MOLU

Fatih Erbakan 2003'te Beyza Molu ile dünya evine girdi.

Fatih Erbakan ve eşi Beyza Molu

Mutlu çiftin ikiz çocukları vardır. 

FATİH ERBAKAN ASGARİ ÜCRETE İLİŞKİN AÇIKLAMA YAPTI

Yeniden Refah Partisi'nin Başkanı Fatih Erbakan yaklaşan asgari ücret zammı öncesinde açıklama yaptı. Erbakan, asgari ücret zammının en az %50 oranında yapılması gerektiğini dile getirmişti. 

Yapılan yüzde 50'lik zammın ardından ise, Hükümet'ten bu oranda bir zam beklemediğini ifade etti. 

YORUMLAR 136
  • mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülke bıçak sırtında giderken içten ve dıştan kuşatılmışken,sen gelip şart koşacaksın öylemi...Ülke Allah göstermesin az bir farkla 7 benzemezin eline geçerse,başarını kutlarsın fatih bey...
    Cevapla
  • XYZ 1 yıl önce Şikayet Et
    Geldi elhamdülillah
    Cevapla
  • Deli Dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Rahmeti Erbakan sağ olsaydı. Senin bu işe ehil olmadığını ondan duyabilirdin.
    Cevapla
  • ekrem 1 yıl önce Şikayet Et
    şer cephesinin hiç bir kutsalı kalmadan Erdoğan karı birleştiği bir ortamda , Fatih Bey in ve partisinin bu yaklaşımı bence hiç ve doğru olmadı, Kılıçdaroğluna oy vermekte Mİllet ittifakına girmekte bi sorun görmeyeten Saadet partisi varken , Sizin beklentiniz neydi acaba , Porgramınızdan yapılması muhtemeler olanların hükümet programına eklenmesi ve sizinde Cumhur İttifakını desteklemeniz , belki de Ankaradan mv seçilmeniz çok mu zordu
    Cevapla
  • Nazmi 2 yıl önce Şikayet Et
    Recep Tayyip Erdoğan Cumhur Başkanlığına devam, Altına güvenmiyorum Yönetim sana emanet edeceğiz Fatih biraz piş burda
    Cevapla
  • mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Yazık nasılda kör olmuşlar Rahmet li Erbakan vefat ettiğinde Ablasından miras malı kaçırdığı gazetelere yansıyan dan bu millete ne hayır gelir Kimi kandırmaya çalışıyorsunuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle