Bergen kimdir, nerelidir? Bergen kocası kim? Bergen ne zaman öldü?

1959-1989 arasında yaşayan ünlü arabesk sanatçısı Bergen kimdir? Asıl adı Belgin olan, ülke çapında 'Acıların kadını' olarak anılan Bergen'in yüzüne kezzap dökülmesinin ardından yaşadığı hayatı oldukça acıklı. Bergen ne zaman öldü? Hayatı filmlere konu olan Bergen'in hayatı ve biyografisi...

Bergen kimdir, nerelidir?  Bergen kocası kim? Bergen ne zaman öldü?
Bergen kimdir, nerelidir? Bergen kocası kim? Bergen ne zaman öldü?
GİRİŞ 27.03.2022 10:51 GÜNCELLEME 27.03.2022 10:51
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Bergen, 15 Temmuz 1959'da Mersin'de dünyaya geldi. Asıl adı, Belgin Sarılmışer'dir. Bergen ismini, sahne almaya başladıktan sonra, gazetede Norveç'in Bergen şehri ile ilgili bir habere denk geldikten sonra kullanmaya karar verdi.

Annesi bazı kaynaklara göre ebe, bazı kaynaklara göre ise gazinoda çalışıyordu. Babası ise boyacıdır. Henüz 7 yaşındayken anne ve babası boşanma kararı aldı. Ardından annesi ile birlikte Ankara'ya yerleşti. Çocukluk hayatında yoksulluk içinde geçti. 

İlköğrenimine Ankara'da başlayan Bergen, henüz çocuk yaşlardayken mandolin çalmaya başladı. Müziğe olan yeteneği öğretmenleri tarafından fark edilen Bergen lise eğitiminden sonra Ankara Devlet Konservatuvarı'nı birincilikle kazandı ve Piyano Bölümünü okudu.

2 yıl boyunca Konservatuvara devam eden Bergen, daha sonra eğitimini yarım bıraktı. İş hayatına atılmak isteyen Bergen, PTT'de boş bir pozisyon bulsa da yaşı bu iş için elverişli değildi. Bundan dolayı yaşını büyüttü ve işe başladı.

İLK AŞKI TAKSİ ŞOFÖRÜ YALÇIN 

PTT'de çalışırken ilk kez birine aşık oldu. Taksi şoförlüğü yapan Yalçın'a karşı hissettikleri karşılıklı değildi. Yalçın, kendisine olan hislerinden faydalandığı Bergen'e tecavüz etti. Ancak Bergen öylesine büyük bir tutku ile bağlıydı ki, yaşadığı mağduriyete rağmen yine de Yalçın'dan vazgeçmiyordu. 

Bir sürenin ardından kendisini hiçbir zaman sevmeyen Yalçın'ın başka bir kadın ile evlendiğini öğrendi. Bu durum karşısında büyük bir sarsıntı yaşayan Bergen, yaşadıklarının etkisi ile uzun yıllar kimseye gönlünü vermedi. 

MÜZİK HAYATININ BAŞLAMASI 

Çocuk yaşlarından itibaren müzikle çok ilgiliydi. 1977'de bir gün pavyona giden Bergen, arkadaşlarının ısrarı ile sahneye çıktı ve 'Batsın Bu Dünya' isimli şarkıyı söylemeye başladı. Performansı, dinleyenleri çok etkiledi ve pavyonun sahibi Bergen'de gördüğü bu yeteneği kaçırmak istemedi ve ona şarkı söylemesi için teklifte bulundu.

Henüz 18 yaşındayken sahne hayatına başlayan Bergen kısa sürede bir kitle edindi. Çok sayıda dinleyeni ve seveni vardı. Bir süre sonra Adana'daki bir mekandan aldığı teklifi kabul etti ve oraya taşındı. 

HALİS İLE KARŞILAŞMASI 

Adana'da sahne almaya başladıktan sonra, hayranı olan Halis Serbes her gün Bergen'i izlemeye geliyordu. Halis Serbes, dönemin Adana Belediyesi CHP Meclis Üyesiydi. Halis, istisnasız her gün Bergen'e çiçek gönderiyordu, Bergen ise çiçekleri çöpe attıyordu. Bir gün Bergen çiçekleri onun kafasına fırlattı ve Halis mekana gelmemeye başladı. Ancak yine de çiçek göndermeye devam etti. Bir gün çiçeğin içine iliştirdiği "Beni tanısan seversin" notu Bergen'in hayatını değiştirecek bir his uyandırdı içinde. Bu his çiçekleri bu kez çöpe yollatmadı. 

HALİS ARABASINI YAKTI SONRA DA TESELLİ ETTİ 

Bergen, uzun süreden beri istediği arabayı senetle aldı. Kısa süre sonra arabası yandı, söndürmeye çalışan da Halis oldu.  Daha ödemesi bile bitmeyen arabasının yandığını gören Bergen'i Halis teselli etti. Aslında arabasını yakan da Halis'ti ancak bundan haberi yoktu.

Bergen'in arabasını yakmasının sebebi, ona önce büyük bir üzüntü yaşatmak, ardından da teselli etmekti. Nitekim amacına da ulaştı. Yaşanan bu olaydan sonra Bergen ve Halis bir birliktelik yaşamaya başladı. Ona yanan arabasının yerine yeni bir araba alarak yerini sağlamlaştırdı. 

Bergen, bu yaşadıklarının bir plan olduğunu öğrendiğinde artık gönlünü tamamen Halis'e kaptırmıştı. İlişkisinin yaşamaya başladığı dönemde yaşadıklarını 'Aşk' olarak tanımladı ve bu kurgu ilişkilerine zarar vermedi. 

SAHTE EVLİLİK YAPTILAR 

Bergen, Halis ile evlendi. İlk başlarda çok mutlu bir hayat yaşayan Bergen, bir süre sonra şiddet görmeye başladı. Yediği dayaklar onu bu evlilikten vazgeçirmedi. Halis eve doğru düzgün gelip gitmiyordu.

Daha sonra Bergen gerçeği öğrendi. Aslında Halis başkasıyla evliydi ve 3 çocuklu bir ailenin babasıydı. Bergen ile yaptığı evlilik de sahteydi. Her şey Bergen'i elde etmek için yaptığı bir oyundan ibaretti. Nikah memuru, evlilik cüzdanı bile sahteydi.

Bunu öğrenen Bergen, Halis'i terk etti ve Ankara'ya geri döndü. 

BERGEN'İN KOCASI KİM?

Bergen'in kocası Halis Serbest'tir. Halis Serbest, dönemin CHP Belediye meclis üyesidir. 

Bergen'in eşi Halis Serbest kimdir? 5 kez evlenen Halis Serbest nereli? Halis Serbest hapiste mi? Bergen'in eşi Halis Serbest kimdir? 5 kez evlenen Halis Serbest nereli? Halis Serbest hapiste mi?

EVİ YANDI! 

Ankara'da yaşamaya başlayan Bergen, yeniden sahne almaya başladı. Bir gazinoda uvertur olarak çalıştı. Bir dönem hayatına böyle devam eden müzisyen, yeniden bir yangın vakıası ile karşı karşıya kaldı.

Ankara'da annesi ile birlikte yaşadığı evinin yandığını öğrendi. Yine aynı senaryo yaşandı. Yangının ardından yardıma koşan Halis'ti. Yaşadıkları her şeye rağmen Halis'e olan zaafına yenik düştü ve onu affetti. Halis'in yaptığı hiçbir şey Bergen'i vazgeçirmedi. Daha sonra Halis eşinden, Bergen ile evlenmek için boşandı. Evlenmeden önce Halis Bergen'e bir şart koştu, "Artık sahne almayacaksın" dedi. Bergen de sırf evlenebilmek için müzik tutkusundan vazgeçti. 

HALİS İLE RESMEN EVLENDİ! BERGEN'İN KOCASI

9 Ocak 1982'de Halis ile nikah masasına oturdu. Artık resmen evliydiler. Evliliğinde istediğini bulamadı. Şiddet gün geçtikçe artıyordu. Kavgaların ardı arkası kesilmiyordu. 

Yaşadığı bu hayattan çok mutsuz olan Bergen adlığı bir karar ile evi terk etti. Ardından İzmir'e gitti ve hayatına burada yaşamaya başladı. 

YÜZÜNE KEZZAP DÖKTÜLER

Bergen, her ne kadar evlenmek için kendisine koşulan şartı kabul edip müziği bırakmış olsa da, Halis'i terk etmesinin ardından yeniden müziğe başladı. Bergen'in İzmir'de sahne almaya başladığını öğrenen Halis çok sinirlendi ve bir kiralık katil tuttu.

Tuttuğu katil, bir gün sahne aldığı mekandan çıkan Bergen'in yüzüne kezzap döktü. Bu olay 31 Ekim 1982'de gerçekleşti. Olayın ardından, azmettirme suçundan Halis 13 yıl 11 ay hapis cezası ile yargılandı. 

Kezzaptan dolayı 2 gözü de görmemeye başladı. Gazetelere konu olan olayın ardından hekimler Bergen'in yüzünü geri getirmek için ellerinden geleni yaptı. 45 gün boyunca hastanede yattı.

Ünlü bir estetisyen çok sayıda ameliyatı ücretsiz olarak yaptı. Sol gözü zaman içinde görmeye başladı ancak sağ gözü kurtarılmadı. 

ŞÖHRETİ BÜYÜMEYE BAŞLADI

Bu olay, Bergen'in şöhretinin büyümesine neden oldu. Sağ gözünün görmeyişine aldırmadı ve müzik hayatına devam etti. Gözünü saçları ile kapatıyordu. Çığ gibi büyüyen hayran kitlesi ile Bergen albüm çıkarmaya karar verdi.

İlk kez 1982'de 'Şikayetim Var' isimli albümünü çıkardı. Daha sonra çok sayıda albüme imza atan Bergen'in tarzı arabeskti. Başarılı müzik hayatında çok sayıda ödül aldı. 

BERGEN ŞARKILARI

Bergen çok sayıda şarkı seslendirdi ve şarkılarıyla birçok insanın kalbine dokundu. İlk albümünü 1982'de Şikayetim Var ismi ile piyasaya sürdü. İşte Bergen'in yayınlanan albümleri...

  • 1982 - Şikayetim Var 

  • 1983 - Kardeşiz Kader 

  • 1985 - İnsan Severse 

  • 1986 - Acıların Kadını 

  • 1987 - Onu Da Yak Tanrım

  • 1988 - Sevgimin Bedeli 

  • 1988 - İstemiyorum 

  • 1989 - Yıllar Affetmez 

  • 1990 - Giden Gençliğim 

  • 1990 - Garibin Çilesi Mezarda Biter 

  • 1991 - Son Ağlayışım

'ACILARIN KADINI' BERGEN

1986'da 'Acıların Kadını' albümünü yayınladı. Bu albüm ile, kendi hayat hikayesini anlatan 'Acıların Kadını' filmde rol aldı. Bu film ve albümden sonra ülke çapında 'Acıların Kadını' olarak anılmaya başladı. 

HALİS'İ HAPİSHANEDE ZİYARETE GİDİYORDU

Yaşadığı tüm kötü olaylara rağmen, kaybettiği gözüne rağmen yüzüne kezzap döktüren kocası Halis'ten bir türlü vazgeçmedi. Hapishanede sık sık ziyaretine gitti, ve ihtiyaçlarını karşıladı. 

Hapishaneden çıktıktan sonra da ilişkilerine devam ettiler. 

BERGEN BACAĞINDAN BIÇAKLANDI

Bergen, çalıştığı Gazinonun fotoğrafçısı tarafından, bacağından 6 kez bıçaklandı. Bergen ülke çapında öylesine çok tanınıyordu ki, şöhret olmak için Bergen'i bıçaklamıştı. 

Bu yaralanma olayından birkaç gün sonra yeniden sahnelere geri döndü. 

HALİS HAPİSTEN ÇIKINCA MÜZİĞİ BIRAKTI 

Halis hapishaneden çıktıktan sonra Bergen evliliğini devam ettirebilmek adına müziği bıraktı. Çift, Mersin'de yaşamaya başladı. Gazetelere 'mutluyuz' pozları verdi. 

Bergen, kısa süre sonra yeniden şiddet görmeye başlayınca, yeniden Halis'i terk etti. 

YENİDEN MÜZİĞE GERİ DÖNDÜ 

Bergen başarılı müzik hayatına devam etti. Çok sayıda konsere katıldı ve sahnede boy gösterdi. Müzik kariyerine 6 long play, 11 kaset, 129 şarkı ve 1 video filmi sığdırdı. 

BERGENİN ÖLÜMÜ 

14 Ağustos 1989'da Kayseri'deki bir konserinden sonra evine dönmek için annesi ile birlikte taksiye binen Bergen, yolun kesilmesinin ardından araçtan indi. Halis'in konuşma isteğini kabul eden Bergen Mersin üzerindeki bir dinlenme tesisinde indi. 

Burada Bergen'i ikna etmeye çalışan Halis istediğini ele edemeyince onu sırtından 6 kez silah ederek öldürdü. Halis ise 15 yıl hapis cezası ile yargılandı ancak iyi hal indirimi ile 7 ay hapis yattı ve dışarı çıktı. 

BERGEN'İN MEZARI

30 yaşında hayat gözlerini kapatan Bergen'in mezarı Mersin'deki Asri Anıt mezarlıktadır. 

Bergen'in mezarı kafes içinde mi? Bergen'in mezarı neden kafeste? Ortaya çıktı...Bergen'in mezarı kafes içinde mi? Bergen'in mezarı neden kafeste? Ortaya çıktı...

HAYATI FİLM OLDU

Bergen'in hayatı, 2002'de çekilen bir film ile izleyici ile buluştu. 

'Bergen' filmi oyuncuları kimdir? Bergen filmi kaç saat? Yargı’dan Bergen filmine...'Bergen' filmi oyuncuları kimdir? Bergen filmi kaç saat? Yargı’dan Bergen filmine...

YORUMLAR 12
  • Vicdansız 2 yıl önce Şikayet Et
    Allahın kanunlarıyla yönetilsek bunlar yaşanmaz kısas gelmesi lazım.
    Cevapla
  • aydin 2 yıl önce Şikayet Et
    kadini mahvetdi bu Adam ...yaziklar olsun ....ne karakteriz biriymis
    Cevapla
  • kadir 2 yıl önce Şikayet Et
    tarihler yanlış, bıçaklama olayı daha önce, anlatılanların bir çoğu yorum...
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede mülkün temeli adalet o zaman da yoktu bu zamanda da yok.Adam öldürene iyi halden 7 ay ne demek yuh olsun adaletinize
    Cevapla
  • Erdoğan 2 yıl önce Şikayet Et
    şimdiki adalet demi aynı acaba
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle