Özdemir Bayraktar kimdir ve aslen nerelidir? Özdemir Bayraktar'ın mesleği ne? Biyografisi...

Milli teknoloji hamlesinin mimarlarından biri olan Özdemir Bayraktar vefat yıldönümünde yeniden gündeme geldi. Peki Özdemir Bayraktar kimdir ve aslen nerelidir? Özdemir Bayraktar'ın eşi kimdir? İşte tüm merak edilen detaylar ve Özdemir Bayraktar hayatı...

Özdemir Bayraktar kimdir ve aslen nerelidir? Özdemir Bayraktar'ın mesleği ne? Biyografisi...
Özdemir Bayraktar kimdir ve aslen nerelidir? Özdemir Bayraktar'ın mesleği ne? Biyografisi...
GİRİŞ 21.10.2022 15:29 GÜNCELLEME 21.10.2022 15:29
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Özdemir Bayraktar 1949'da Trabzon, Sürmene'de dünyaya geldi. Aslen Trabzonlu'dur.  Balıkçı bir babanın oğlu olarak hayat gözlerini açtı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı ve Teknofest öncüsü Selçuk Bayraktar'ın babasıdır. 

Selçuk Bayraktar kimdir? TEKNOFEST öncüsü Selçuk Bayraktar'dan 'Türkiye'nin ilk uçan arabası' haberi...Selçuk Bayraktar kimdir? TEKNOFEST öncüsü Selçuk Bayraktar'dan 'Türkiye'nin ilk uçan arabası' haberi...

İlk ve orta öğreniminin ardından Kabataş Erkek Lisesi’ni başarı ile tamamladı. Daha sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Ardından, içten yanmalı motorlar üzerine yüksek lisans yaptı. 

Üniversiteden sonra, yüksek lisans öğrenimine devam ederken, 2 yıl boyunca İTÜ Motorlar Kürsüsü Profesörü İsmail Hakkı Öz’ün araştırma asistanlığını yaptı. 

Farklı birçok kurumda teknik yönetici olarak çalıştı. 1984'de Baykar Makina’nın kurucuları arasında yer aldı. 

Özdemir Bayraktar, milli teknoloji hamlesinin mimarlarındadır. BAYKAR'ın milli ve özgün İnsansız Hava Aracı (İHA) teknolojisi geliştirmesinin öncüleri arasındadır. TSK için geliştirdikleri ilk insansız hava aracı olan Bayraktar Mini İHA Ar-Ge projesinin tasarımcısı ve lideridir. 

Proje döneminde (2005-2009) Güneydoğu Anadolu bölgesinde askerler ile birlikte gerçekleştirilen çalışmaların liderliğini üstlendi. 

AZERBEYCAN'DAN ÖZDEMİR BAYRAKTAR'A ÖDÜL

Baykar'ın milli ve özgün olarak geliştirdiği TB2 SİHA’ların Karabağ’ın Ermenistan işgalinden kurtulmasına katkı sundu. Bundan ötürü, 2021’de Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Özdemir Bayraktar'a Karabağ Nişanı’nı takdim etti. 

ÖZDEMİR BAYRAKTAR EŞİ VE ÇOCUKLARI

Hayatını Canan Bayraktar ile birleştirdi. Cana Bayraktar, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası'nda bilgisayar programcıdır.

Bu evliliğinden 3 erkek çocuğu sahibi oldu. İsimler Haluk Bayraktar, Selçuk Bayraktar ve Ahmet Bayraktar'dır. 

ÖZDEMİR BAYRAKTAR VEFAT ETTİ

Türkiye'nin önemli iş adamların Özdemir Bayraktar hayatını kaybetti. Konuya ilişkin BAYKAR'dan yapılan açıklama şöyle:

Milli Teknoloji Hamlesi idealinin ve Milli SİHA'larımızın öncü ismi, Yönetim Kurulu Başkanımız ve yol göstericimiz Özdemir Bayraktar, Hakk'a yürüdü...

ÖZDEMİR BAYRAKTAR NEDEN ÖLDÜ VE KAÇ YAŞINDAYDI 

Özdemir Bayraktar bir süredir kanser tedavisi görüyordu. Kansere yenik düşen Bayraktar, 72 yaşında hayata gözlerini kapattı. 

SELÇUK BAYRAKTAR'DAN DUYGUSAL PAYLAŞIM

Babasının vefatının ardından sosyal medyada paylaşım yapan Selçuk Bayraktar, herkesi duygulandırdı. Bayraktar'ın paylaşımındaki ifadeler şöyle:

Babam, canım, arkadaşım, rehberim, dava yoldaşım Hakk'ın rahmetine yürüdü… Kanını, canını, sağlığını, varlığını milletimizin tam bağımsızlık mücadelesine vakfetti…” dedi. Haluk Bayraktar da “Babamız, ilham kaynağımız bugün Hakk’ın rahmetine kavuştu. Değerlerinden taviz vermeden adanmış bir ömür yaşadı. Yılmak bilmeyen azmiyle araştırıp üretenlerden oldu. Haksızlıklar karşısında hiç pes etmedi, gücü yettiğince yardım etti. 

YORUMLAR 25
  • Nuri Kılıç 6 ay önce Şikayet Et
    mekanı cennet olsun
    Cevapla
  • Alphan İnan 6 ay önce Şikayet Et
    Özdemir Bayraktar'ın ruhu şad olsun.Mekanı cennet olsun.Makamı ali olsun.İnşa Ellah.
    Cevapla
  • Fuat Bilginan 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim rahmeti ile muamele eylesin mekanı cennet olsun
    Cevapla
  • Çorumlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin, temiz adam temiz aile...
    Cevapla
  • NECATİ 1 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH CC. GANİ GANİ RAHMET ETSİN. MAKAMI CENNET olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle