Aidin Salih kimdir ve nerelidir? İslam penceresinden alternatif tıbbı tanıtan Aidin Salih'in kitapları

Modern tıbbın aksine İslami ölçüler dahilinde alternatif tıbbı hayatına geçiren ve dünyaya tanıtmaya çalışan Aidin Salih'in hayat hikayesi oldukça dikkat çekici. İnançları uğruna hayatına ve kariyerine sıfırdan yön veren Aidin Salih kimdir? Aidin Salih nerelidir? İşte Aidin Salih kitapları ve hakkında tüm bilinmeyenler...

Aidin Salih kimdir ve nerelidir? İslam penceresinden alternatif tıbbı tanıtan Aidin Salih'in kitapları
Aidin Salih kimdir ve nerelidir? İslam penceresinden alternatif tıbbı tanıtan Aidin Salih'in kitapları
GİRİŞ 23.01.2023 15:35 GÜNCELLEME 23.01.2023 15:35
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Aidin Salih, 4 Mart 1943'te Ukrayna, Brusovka’da hayata gözlerini açtı. Küçük yaştan itibaren doğaya ve çevresine karşı oldukça meraklı bir yapısı vardı. 

2. Dünya Savaşının olduğu dönemde dünyaya gelen Aidin Salih, çocukluk döneminde oldukça zor süreçlere şahitlik etti. Ailesi ile birlikte bu süreçte açlık ve yoksulluk ile mücadele etti. Savaş sonrasında ilk ve orta öğreniminin başarı ile tamamladı. Ardından Lugansk'te Tıp Koleji'nden mezun oldu. 

Mezuniyetinin ardından birçok hastanede çalıştı. Çalışma sürecinde modern tıp ile yakından alakadar olan Aidin Salih, savaşın ardından faaliyet gösteren hastanelerde çalışırken kuşkucu bakış açısını geliştirdi. Modern tıpa karşı sahip olduğu skeptik bakışı açısı Aidin Salih'i Biyoloji bölümünü okumaya itti. 

Aidin Salih, 1972'de Taşkent Üniversitesi Biyoloji Bölümü'nü başarı ile bitirdi. Sovyetler'de, üniversite döneminden başlayarak, ilerleyen yıllarda hastalıklar ve hastalıkların tedavi şekillerine karşı alternatif metotları konu alan bir akım başlattı. Su orucu ve benzeri yöntemleri araştırmış ancak daha fazlasının olduğuna kanaat getirdi. 1980'e doğru, İbn-i Sina'yı derince araştırdı ve çok sayıda kitabını oku. Bu aşamada kendi bilgi ve birikimine oldukça büyük katkı sağladı.

AİDİN SALİH'İN MÜSLÜMAN OLUŞU

Ortodoks bir aileden gelen Aidin Salih, Müslüman olduktan sonra Kuran-ı Kerim ve Hadis ilmi ile ilgilendi. İslamiyet ile tanıştıktan sonra edindiği dini bilgiler ile o güne dek olan sağlık birikimlerini harmanladı ve şifanın burada olacağına kanaat getirdi. Bunun üzerine üzerinde uzun zaman boyunca çalıştığı 'Gerçek Tıp Yitik Şifanın İzinde' kitabını okuyucu ile buluşturdu. 

Tıp alanındaki meslek hayatına devam etmedi. Çünkü Aidin Salih' göre, modern tıp kendi hastalığına bile iyileştiremiyorken, kendisine bile fayda sağlayamıyorken başkasına aktarabileceği bir şey olmadığını düşündü ve işi bıraktı. Bu alanda tamamen alternatif tıp ile ilgilendi. Geniş araştırmaları ile çok sayıda kitap yazdı, sağlık programına ve sempozyumlara katıldı ve sempozyumlara  seminerler verdi. 

TÜRKİYE'YE GELDİ 

1993'te eşi ile birlikte Türkiye'ye yerleşti. Bir süre burada kaldıktan sonra 10 yıl boyunca Avrupa'da yaşadı. Almanya ve Norveç'te hayatına devam eden Aidin Salih, yeniden çok sevdiği İstanbul'a geri döndü. 

2005'ten vefatına kadar olan dönemini İstanbul'da geçirdi. Bu süre içerisinde, 'Sade Hayat' isimli derneği kurdu ve dernek bünyesinde aktif olarak görev aldı. Çok sayıda öğrenciye dersler verdi. Hacamat üzerine yaptığı çalışmalar ile ülke çapında hacamatın çoğaltılmasına yönelik adımlar attı.  

AİDİN SALİH VEFAT ETTİ

Ünlü yazar Aidin Salih 9 Kasım 2014'de İstanbul'da hayatını kaybetti. 

AİDİN SALİH KİTAPLARI

  • Gerçek Tıp Yitik Şifanın İzinde

  • Son Söz: Gerçek Tıp Dersleri 1

  • Son söz Gerçek Tıp Dersleri 2 

  • Sahih Nebevi Tıp

  • Doğu Tıbbı

  • Gerçek Şifa

  • Geleneksel Şifa Hazinesi

  • Sülük Tedavisi

  • Hacamat 

YORUMLAR 18
  • nenarek 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah mekanını cennet etsin.Rahmet eylesin
    Cevapla
  • alaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin. Büyük bir ilim ve bilim insanıydı. İnsanlığa büyük hizmetler verdi.
    Cevapla
  • TurcoBEY 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin, eserleri çok faydalı ve ışık tutucu.
    Cevapla
  • mustafa tek 2 yıl önce Şikayet Et
    inanın modern tıp denilen şeye inancım neredeyse kalmadı. çoğu ilaç sektörüne hizmet ediyor. vücudmuz zaten tüm hastalıklara karşı antikor üretiyor yeter ki vücuda kimyevi ve sağlıksız şeyleri doldurmayalım. ileride alternatif tıbbın ne olduğunu göreceksiniz fakat henüz zirvesinde değil.
    Cevapla
  • mmt 2 yıl önce Şikayet Et
    yıllarca günde 10 kez yemek ye. sakına oruç tutma diyen egoist doktorlar. bugun çıkmış oruucn faydalarından bahsediyorlar. birde aidin salih gibi, hocaların yıllarca söylediği tavsiye ettiği tedavi yöntemlerini kendileri bulmuş gibi pazarlıyorlar. huzur islamda
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle