Turgay Başyayla kimdir ve nerelidir? Gelinim Mutfakta son sunucusu Turgay Başyayla oynadığı filmler

Gelinim Mutfakta her hafta başka bir sunucu ile izleyicileri eğlendirmeye devam ediyor. Peki Gelinim Mutfakta son sunucusu Turgay Başyayla kimdir? Turgay Başyayla nereli ve kaç yaşında? Gelinim Mutfakta'nın son sunucusu Turgay Başyayla'nın eşi kimdir? Turgay Başyayla'nın asıl mesleği, oynadığı filmler ve hakkında tüm bilinmeyenler...

Turgay Başyayla kimdir ve nerelidir? Gelinim Mutfakta son sunucusu Turgay Başyayla oynadığı filmler
Turgay Başyayla kimdir ve nerelidir? Gelinim Mutfakta son sunucusu Turgay Başyayla oynadığı filmler
GİRİŞ 03.12.2021 12:52 GÜNCELLEME 03.12.2021 12:52

Turgay Başyayla 1976'da Zonguldak’ta dünyaya geldi. Aslen Çankırılı'dır. 

İlk ve orta öğrenimini Çankırı'da tamamlayan Turgay Başyayla, liseden de başarı ile mezun oldu. Daha sonra Kıbrıs'a yerleşti. Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler Bölümünü bitirdi. Turgay Başyayla'nın asıl mesleği işletmeciliktir. 

MÜZİK KARİYERİ

Turgay Başyayla, daha önce amatör olarak ilgilendiği müzik ile, eğitim hayatından sonra, profesyonel olarak ilgilenmeye başladı. İlk albümünü 2000'de 'Nazlıcan' ismi ile müzikseverlerle buluşturdu. Birçok konserde performans sergiledi. İşte Turgay Başyayla imzalı albümler:

  • Nazlıcan

  • Ben Patlarsam Eğer

  • Sisteki Sesler

  • Yedi

  • Öz

  • Yediveren

  • Saçlarını Taramışsın

Başyayla, başarılı müzik hayatından ötürü 2008'de Kral Tv Müzik ödülleri kapsamında 'Yılın En İyi Türk Halk Müziği Sanatçısı' olarak seçildi.

OYUNCULUK KARİYERİ

Ardından çok sayıda şarkı seslendiren ve albüm çıkaran Turgay Başyayla, oyunculuk oyunculuğa da adım attı. Söylediği şarkılar ile tanınan Başyayla, bu kez de, kamera karşısında, daha önce eğitimini aldığı  oyunculuk performansını sergileyecekti.

Ünlü müzisyen, 2003'te 'Şizofren Aşk' isimli filmde rol aldı. Daha sonra çok sayıda projede yer aldı. İşte oynadığı dizi ve filmler... 

  • 2003 - Şizofren Aşk

  • 2005 - Otel İstanbul'da

  • 2005 - Anne ya da Leyla 

  • 2006 - Harput Fatihi 'Belek Gazi' 

SUNUCULUK HAYATI

İlk kez 2009'da TRT-İNT'te yayına giren 'Sıla Türküleri' isimli programı sunmaya başladı. Daha sonra birçok şiir ve türkü programında spikerlik yaptı. 

En son yemek programı olan 'Lezzetin Yolculuğu' isimli programın sunuculuğunu üstlenen Turgay Başyayla, şimdi de Kanal D'nin gündüz kuşağı programı ile anlaştı.

TURGAY BAŞYAYLA GELİNİM MUTFAKTA'YI SUNACAK 

Gelinim Mutfakta sunucu değişikliğine son gaz devam ediyor. En son Ezgi Sertel ile yayına devam eden Gelinim Mutfakta'yı 29 Kasım Pazartesi itibari ile Turgay Başyayla sunacak. 

Ezgi Sertel kimdir ve nerelidir? Gelinim Mutfakta yeni sunucusu Ezgi Sertel bundan sonra devam mı...Ezgi Sertel kimdir ve nerelidir? Gelinim Mutfakta yeni sunucusu Ezgi Sertel bundan sonra devam mı...

TURGAY BAŞYAYLA EŞİ KİMDİR?

Turgay Başyayla, Burcu Hanım ile hayatını birleştirdi. Bu mutlu evliliğinde 3 çocuk sahibi oldu. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL