Hasan Karakaya kimdir?

Türk medyasının önemli isimlerinden Hasan Karakaya, 31 Aralık 2015'te Medine'de kalp krizi geçirerek vefat etti.

Hasan Karakaya kimdir?
Hasan Karakaya kimdir?
GİRİŞ 09.12.2021 22:51 GÜNCELLEME 09.12.2021 22:52 KAYNAK HABER7
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türk basınının usta kalemlerinden Hasan Karakaya, yaklaşık 50 yıl sürdürdüğü gazetecilik kariyerinde çok önemli haberlere imza attı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2015'teki Suudi Arabistan gezisine basın temsilcisi olarak katılan Karakaya, 31 Mart 2015'te Medine'de oteldeyken kalp krizi geçirerek vefat etti. Cenazesi 1 Ocak 2016'da Edirnekapı Şehitliği'ne defnedildi. 

Karakaya, 1957'de Manisa'nın Salihli ilçesinin bir köyünde dünyaya geldi. İlkokulu burada okuduktan sonra imam hatip lisesine gitmek istedi ama gidemedi. Liseden mezun olan Hasan Karakaya, Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek okulunda okudu. 

Öğrencilik yılları boyunca gazetelerde yazıları yayımlandı. Bir süre Barış Gazetesi'nde yazı işleri müdür yardımcılığı yaptıktan sonra Yenigün Gazetesi'ne, oradan da Başkent Gazetesi'ne geçti. Henüz 22 yaşındayken Başkent Gazetesi'nde yazı işleri müdürü oldu. Burada 2 yıl görev yapan Hasan Karakaya, daha sonra Milli Gazete'de 8 yıl çalıştı. Ardından 9 yıl Türkiye Gazetesi'nde görev aldı. 1988'de Cuma Dergisi'ne, sonrasında da Vakit'e geçti ve yazılarına devam etti. 

Hasan Karakaya, 3 Nisan 2013'te AK Parti Hükümeti tarafından açıklanan ve barış sürecini yönetecek olan 63 kişilik Akil İnsanlar Heyeti'ne ege Ege Bölgesinde girmişti. 

ERDOĞAN'IN DOKTORU SON ANLARINI ANLATTI

Prof. Dr. Serkan Topaloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyaretine eşlik eden 58 yaşındaki Karakaya’nın Medine'deki son anlarını anlattı.

Topaloğlu, gazeteci Karakaya'nın Medine'de ibadetini yaptıktan sonra bir restoranda yemek yediğini, ardından gece 00.50’de geçtiği otelin lobisinde aniden fenalaştığını, bu sırada kendisinin de otelde bulunduğunu ifade etti.

"1,5 SAAT MÜDAHALE EDİLDİ"

Karakaya’ya ilk müdahalenin lobideki 2 acil uzmanı, paramedik ve kardiyologdan oluşan Cumhurbaşkanlığı sağlık ekibi tarafından yapıldığını belirten Topaloğlu, "Fakat Hasan Bey'in bypass geçirmiş, müteakip defalarca stent uygulanmış yorgun bir kalbi vardı. Ritim dönmesine rağmen kalbin iyi kasılmadığını gördük, masaja devam ettik. Ambulansla masaj eşliğinde tam teşekküllü kardiyoloji hastanesine naklini gerçekleştirdik. Orada da masaja devam edildi, yaklaşık 1,5 saat yeniden canlandırma işlemi uygulandı. Tüm müdahalelere rağmen cevap alınamayınca, Hasan Bey hayatını kaybetti" diye konuştu.

"KENDİMİ İYİ HİSSEDİYORUM" DEMİŞ

Hasan Karakaya’nın daha önce kalple ilgili bazı sağlık sorunları yaşadığını kaydeden Topaloğlu, "Hasan Bey önemli kalp rahatsızlıkları geçirmişti. Buna rağmen uzun süre sigara içmeye devam etti. Son gezide sağlık durumuyla ilgili bir şikayeti olup olmadığını sorduğumda da Hasan Bey, 'kendimi çok iyi hissediyorum' demişti. Ancak bu tür olaylar, belirti vermeden de olabiliyor" dedi.

VEFATINDAN 20 DAKİKA ÖNCESİ... 

Gazeteci Ersoy Dede, Hasan Karakaya'nın vefatının ardından sosyal medyadan bir fotoğraf paylaşmıştı. Dede, Karakaya'nın vefatından 20 dakika önce çekilen fotoğrafa, "Vefatından hemen önce... Medine caddelerinde Türk lokantası ararken" notu düşmüştü. 

YORUMLAR 2
  • kemal 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin güzel cesur insan, müslümanların ezildiği 28 şubat sürecinde mazlumların dili olmuştu, mekanı cennet olsun.
    Cevapla
  • Feyzi 2 yıl önce Şikayet Et
    Amin allah cc onu bizleride rahmetiyle af etsin inşallah
    Cevapla