'Cesur kalem' Hasan Karakaya unutulmadı... 8'inci yılında dualarla yad ediliyor

Mukaddes topraklarda son nefesini veren usta gazeteci Hasan Karakaya, Hakk’a irtihalinin 8’inci sene-i devriyesinde rahmetle yad ediliyor.

'Cesur kalem' Hasan Karakaya unutulmadı... 8'inci yılında dualarla yad ediliyor
'Cesur kalem' Hasan Karakaya unutulmadı... 8'inci yılında dualarla yad ediliyor
GİRİŞ 31.12.2023 13:32 GÜNCELLEME 01.01.2024 14:36
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin ekserisini oluşturan mütedeyyin cenaha yönelik 28 Şubat zorbalıklarının en şiddetli yaşandığı dönemde cesur ve coşkulu yazılarıyla milyonların gönlünde taht kuran gazeteci yazar Hasan Karakaya unutulmadı.

Hasan Karakaya kimdir?Hasan Karakaya kimdir?

İsmi Akit gazetesiyle özdeşleşen Hasan Karakaya, 31 Aralık 2015’te Medine’de hayatını kaybetmişti.

İşte Hasan Karakaya'nın son yazısıİşte Hasan Karakaya'nın son yazısı

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın Suudi Arabistan temaslarını takip eden heyette yer alan Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Yazarı Hasan Karakaya, yaşadığı kalp rahatsızlığının nüksetmesi üzerine fenalaşmıştı.

Mescid-i Nebevi ziyaretinin ardından beraberindeki gazeteci heyetiyle konakladıkları otele yürürken fenalaşan Hasan Karakaya, kalp krizi geçirmişti.

Gazeteci dostları son yolculuğunda anlattıGazeteci dostları son yolculuğunda anlattı

Daha önce de kalp ameliyatı olan Hasan Karakaya’nın kalbi bu anormalliğe dayanamadı. Karakaya, beraberindeki gazetecilerin müdahalelerine rağmen kurtarılamadı ve 30 Aralık 2015’te Hakk’a irtihal etti.

Hasan Karakaya son yolculuğuna uğurlanıyorFotoğraflarla Hasan Karakaya

Karakaya’nın naaşı, 1 Ocak 2016’da Fatih Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından dualarla Edirnekapı Şehitliği’ne defnedildi.

Fani dünya serüveni 61 yaşında sona eren Hasan Karakaya, hak ve hakikate adadığı keskin kalemini yeni nesil gazetecilere miras bıraktı.

<p> Erdoğan ve Davutoğlu, cuma namazının ardından Karakaya için kılınan cenaze namazında saf tuttu. Erdoğan ve Davutoğlu, Karakaya'nın tabutuna cenaze aracına kadar omuz verdi.</p>

Hasan Karakaya, vefatından önceki bir röportajında, hayalinin Peygamber Efendimizin (s.a.v.) zamanına giderek onun mübarek dizinin dibinde ders dinlemek olduğunu söylemişti.


BİR NECİP FAZIL, BİR HASAN KARAKAYA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hasan Karakaya Anma Programı’na katılarak onun mümtaz şahsiyetini anlatmıştı. Karakaya’nın müessir yazılarına atıf yaptığı konuşmasında, onu şöyle anlatmıştı:

“Ben hep şunu söylerim: Dünyamda iki kalem var ki beni çok etkilemiştir; bir, Üstat Necip Fazıl Kısakürek ve daha sonra da Hasan Karakaya. Bunlar kalemleriyle malum cephelere her zaman korku salmışlardır, ama korkmamışlardır, bu çok önemliydi ve Hasan Karakaya kardeşimiz köşesinde işte bunu başarılı bir şekilde yürüttü.”

MANGAL GİBİ YÜREK

Başkan Erdoğan, basın camiasında Karakaya’nın yokluğunun hissedildiğini ifade ederek, “Elbette gazetesi ve meslektaşları Hasan kardeşimizin hatırasına ve geride bıraktığı mirasa sahip çıkmayı sürdürüyor. Yetenekli genç kalemler merhum Hasan Ağabeylerinden devraldıkları mücadele sancağını daha da yüceltmek için gayret gösteriyor. Tüm bu çabaların neticesinde Türkiye daha önce hiç olmadığı kadar zengin, dinamik ve özgür bir kültürel iklime de kavuşuyor. Ancak gazetecilik ve köşe yazarlığı gibi bilgi, birikim, tecrübe yanında mangal gibi yürek de gerektiren mesleklerde Hasan kardeşimizin eksikliği gün geçtikçe daha fazla hissediliyor.” demişti.

KARAHASANOĞLU: ZORBALARA NE SÖYLENMESİ GEREKİYORSA SÖYLEDİ

Hasan Karakaya'nın vefatının 8'inci yıldönümüne ilişkin konuşan Yeni Akit Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu, Karakaya'nın 28 Şubatçı zorbalara karşı söylenmesi gerekenleri korkusuzca dile getirdiğini vurguladı.

Haber7'den Nurullah Alpay'a konuşan Ali Karahasanoğlu, şu ifadeleri kullandı:

Hasan Karakaya yakın tarihimizin gazetecileri arasında en güçlü kalemiiydi. Bu noktada cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan da tanıdığı en güçlü kalemlerden birisinin Necip Fazıl Kısakürek diğerinin de Hasan Karakaya olduğunu samimi bir şekilde ifade etmişti.  Gerçekten Hasan Karakaya, yazılarında kelimeleri adeta dans ettiren, özel bir kabiliyeti olan, güçlü bir kalemdi.

28 Şubat döneminin zorbalarına karşı söylenmesi gerekenleri en yürekli şekilde korkusuzca dile getirmişti. Açılan onlarca dava onu susturamadı. Tam da özlediği gibi Medine’de, son nefesini Hazreti Peygamberin mescidinde, namazını kıldıktan sonra verdi. Allah mekanını cennet etsin...

Erdoğan'dan dikkat çeken 'Hasan Karakaya' 'keşke'si!

 

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 34
  • ali 3 ay önce Şikayet Et
    Ebu Cehil de Mekke de OLDU..
    Cevapla
  • Neyin nesi 3 ay önce Şikayet Et
    Şimdi bu icab etti mi, yerinde mi bu söz?
    Cevapla
  • mahir 3 ay önce Şikayet Et
    ben bu kadar cesur yürek, bu kadar acık sözlü , belgesiz yazmayan kimseden korkmayan mert doğru cesur kalemdar kalemdi kimseyi memnun etmek ıcin yazmazdi 10 sene bir fiil okumuşturum, bir gün sonraki gazetenin çıkması ıcin gelmesi ıcin sabirsizlanırdımben böyle yazar hayatımda ğörmedim boyu küçuktü ama ýüregı kalemi çok çok büyüktü Allah kabrini cennet eylesin makamıni Ali eylesin inşaallah
    Cevapla
  • Turgut Öztan 3 ay önce Şikayet Et
    Rahman ve Rahim olan Allah'ım Rahmet eylesin mekânları cennet olsun inşallah hazreti Muhammed s.a.v efendimize komşu olsun inşallah
    Cevapla
  • ali 3 ay önce Şikayet Et
    Allah'ım rahmet eylesin
    Cevapla
  • İnadına REİS 3 ay önce Şikayet Et
    Allah cc gani gani rahmet eylesin mekanı cennet makamı ali olsun inşaallah hasan abimizin. Amiiin amiiin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar'dan KIZILELMA paylaşımı: Karalamalar ne kadar alçakça olursa olsun...
Trabzonspor'dan müthiş geri dönüş! Onuachu şov yaptı