Gazeteci dostları son yolculuğunda anlattı

Usta gazeteci Hasan Karakaya'yı gazeteci dostları son yolculuğuna uğurlarken anlattı.

Gazeteci dostları son yolculuğunda anlattı
Gazeteci dostları son yolculuğunda anlattı
GİRİŞ 01.01.2016 15:07 GÜNCELLEME 01.01.2016 15:32

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyaretinde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Yeni Akit gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Karakaya'nın hem son anlarını hem de nasıl bir insan olduğunu, gazeteci dostları Fatih Camii'nde anlattı. Gazeteciler, Hasan Karakaya'nın vefatını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hastane kapısından gözyaşları içinde çıkarken gördüklerinde anladıklarını söyledi.

Hasan Karakaya'nın öncesinde ve kalp krizi geçirdiği anda yanında olduklarını ve Karakaya'nın kollarından kayıp gittiğini anlatan Haber7 Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Erdoğan, "Gezi boyunca her zamanki eğlencesi ve muhabbetiyle yanımızdaydı. Mekke'de görevlerini yerine getirdi. Medine'ye geçtik. Orada da cennet bahçesinde de namazlarımızı kıldık. Peygamber Efendimizi selamladık. Bizden farklı olarak Hz. Peygamberin kabrinin yanında iki rekatlık namaz kıldı. Akşam Türk lokantada kontrollü şeyler yedi. Otele dönerken de sağlığı gayet yerindeydi, bizimle şakalaşıyordu. Otelin girişinde fenalık hissettiğini söyledi. Kalp krizi geçirdiğini anlayınca ilk müdahaleyi yaptık. Yapılması gereken her şey yapıldı. Uzun süre saat kalp masajı yapıldı. Hastanede saat 02.20'de hayatını kaybetti. Karakaya'nın hayatını kaybettiğini Sayın Cumhurbaşkanımız hastanede bekleyenlere duyurdu. Ayrıca Cumhurbaşkanımız ölüm haberini ailesine ilk haber veren kişi oldu" diye konuştu.

Gazeteci dostu İlhami Işık da, Hasan Karakaya için Fatih Camii'nde düzenlenen cenaze namazı öncesi açıklamalarda bulundu. Işık, "Anlatmakta çok zorlanıyorum. Bana hep seni Kürt olarak seviyorum derdi. Bana gözleriyle gülerdi. Onu gerçekten tanısaydılar nefret kusmazdılar. Allah rahmet eylesin" dedi.

Yeni Akit gazetesinin köşe yazarı Abdurrahman Dilipak ise, Hasan Karakaya için önemli açıklamalarda bulundu. Dilipak, "Bütün kayıplar, ölümler zamanındadır. Ecelimiz neyse odur. Biz gazeteciliğe beraber başladık. 12 Eylül, 28 Şubat zamanlarını beraber gördük. Mazlumların yükselen sesi olmadı. Hep kazanacağız diyordu. Güzel bir yerde, güzel bir yerde Hakk'ın huzuruna çıktı. Allah rahmet eylesin" dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Trabzonspor'dan müthiş geri dönüş! Onuachu şov yaptı
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri