Ece Üner kimdir ve asıl ismi nedir? Ece Üner'in ünlü eşi kimdir? Babası...

Haber sunucusu Ece Üner, gündeme ilişkin çıkışlarıyla sık sık gündem oluyor. Ece Üner'in babası ve eşi de ülkede tanınan isimlerden. Peki Ece Üner kimdir ve kaç yaşındadır? Ece Üner'in asıl mesleği nedir? Ece Üner İle susma programı bitti mi? İşte Ece Üner hayatı ve hakkında tüm merak edilen detaylar...

Ece Üner kimdir ve asıl ismi nedir? Ece Üner'in ünlü eşi kimdir? Babası...
Ece Üner kimdir ve asıl ismi nedir? Ece Üner'in ünlü eşi kimdir? Babası...
GİRİŞ 25.10.2022 16:59 GÜNCELLEME 25.10.2022 16:59

Özge Ece Üner 21 Temmuz 1981'de İstanbul'da dünyaya geldi. Asıl adı Özge Ece Üner'dir. CNN Türk Genel Müdürü Dinç Üner'in kızıdır. 

İlk ve orta öğreniminin ardından Koç Özel Lisesi'ni tamamladı. Daha sonra Koç Üniversitesi Sosyoloji Bölümü ve Tarih Bölümünden mezun oldu. 

Üniversite hayatından sonra Paris'te Fransızca eğitimi aldı. Brüksel'de Avrupa Birliği dersleri aldı ve Dialog Spikerlik ve Sunuculuk Okulu'nda eğitim gördü. Bu okulu dönem birincisi olarak tamamladı. 

'Fulya ile Umudun Olsun' sunucusu Fulya Öztürk kimdir? Fulya Öztürk nereli? Ailesi...'Fulya ile Umudun Olsun' sunucusu Fulya Öztürk kimdir? Fulya Öztürk nereli? Ailesi...

KARİYERİ

Ece Üner, medya hayatına NTV'de adım attı. 2002'te başladığı yolculukta NTV Haber Merkezi'nde haber çevirileri yaptı. Daha sonra muhabir olarak sahalara indi. Uzmanlık alanı diplomasi ve ekonomiydi. Çok sayıda önemli diplomat ve iş adamı ile özel röportajlar gerçekleştirdi. Bu yıllarda Formula 1 Pisti'nden yaptığı yayınlar ile gündeme geldi. 2006'ya kadar bu kanalda çalışmaya devam etti.

2006'da Star TV'ye geçiş yaptı. Buradaki muhabirlik mesleği 1 yıldan az devam etti. 

Aynı sene içinde CNN Türk ile anlaşmaya vardı. Hem spor servisinde görev aldı hem de Hafta Sonu Spor Haberleri'ni sundu. Bu yıllar içinde 'Yeni Gün' isimli programda da sunuculuk yaptı. CNN Türk macerası da 2009'a kadar sürdü. 

Ece Üner bu kez Habertürk'e transfer oldu. Burada 'Olduğu Gibi' isimli programı sundu ve 'Akşam Raporu' haber programında boy gösterdi. Aynı zamanda 'Enine Boyuna' programında sunuculuk yaptı. 

2014'te Show Tv ile anlaşmaya varan Ece Üner, Ana Haber Bülteni'ni sunmaya başladı. Yaklaşık 1 yıl bu görevine devam ettikten sonra yerini Jülide Ateş aldı. 2015'te yeniden Show TV Ana Haber Bülteni ile ekrana gelen Ece Üner, 2021'e kadar burada devam etti. 

2021'de Kanal D ile, gündüz kuşağı programını sunmak üzere anlaşmaya vardı. Ece Üner ile Susma isimli bu programı 96 bölümün sonunda 17 Aralık'ta sona erdi. 

SPOR HAYATI

Ece Üner, gazeteciliğinin yanı sıra spor ile de ilgilenmektedir. Küçük yaşlardan itibaren spor ile iç içeydi. Profesyonel olarak atletizm ile uğraşan Üner'in, İstanbul özelinde yapılan yarışmalarda ve ülke çapında yapılan atletizm yarışmalarında dereceleri vardır. 

ÇOK SAYIDA ÖDÜL KAZANDI

  • 2012 - En İyi Haber Spikeri (Süleyman Demirel Üniversitesi Bilim ve Bahar Şenliği Ödülleri) 

  • 2012 - Yılın En İyi Ana Haber Spikeri (18. Siyaset Dergisi Ödülleri)

  • 2012 - En İyi Anchorwoman (Evo's Angels Dijital Dünyanın En'leri Ödülleri)

  • 2013 - Yılın En İyi Kadın Haber Spikeri (Evo's Angels Dijital Dünyanın En'leri Ödülleri)

  • 2015 - Yılın En İyi Kadın Haber Spikeri (Evo's Angels Dijital Dünyanın En'leri Ödülleri)

  • 2018 - En İyi Kadın Spiker (Türkiye - Avrupa Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı Ödülleri)

  • 2019 - Yılın En İyi Kadın Spikeri (İstanbul Aydın Üniversitesi 15. İletişim Ödülleri)

  • 2019 - Yılın Haber Spikeri (MGD 24. Altın Objektif Ödülleri)

  • 2020 - En Beğenilen Haber Spikeri (YTÜ 18. Yılın Yıldızları Ödülleri)

  • 2020 - En İyi Kadın Haber Sunucusu (46. Pantene Altın Kelebek Ödülleri)

  • 2020 - Yılın En İyi Haber Spikeri  (İstanbul Üniversitesi 6. Altın 61 Ödülleri) 

Didem Arslan Yılmaz kimdir ve aslen nerelidir? Didem Arslan Yılmaz'ın asıl mesleği nedir? Eşi...Didem Arslan Yılmaz kimdir ve aslen nerelidir? Didem Arslan Yılmaz'ın asıl mesleği nedir? Eşi...

ECE ÜNER'İN EŞİ 

Ece Üner, 2013'te kendisi gibi gazeteci ve sunucu Deniz Bayramoğlu ile dünya evine girdi. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL