Putin kimdir? Asıl mesleği ne? Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hayatı...

Rusya ile Ukrayna arasında çıkan çatışmanın ardından ülkenin liderleri araştırılmaya başlandı. Özellikle Rusya Devlet Başkanı Putin'in hayatı merak konusu oldu. Putin'in dedesi ve ailesine ilişkin bilinmeyenler ise dikkat çekti. İşte Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hayatı...

Putin kimdir? Asıl mesleği ne? Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hayatı...
Putin kimdir? Asıl mesleği ne? Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hayatı...
GİRİŞ 11.03.2022 15:58 GÜNCELLEME 11.03.2022 15:58
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Vladimir Putin, 7 Ekim 1952'de Leningrad'de dünyaya geldi. Annesinin adı Maria Ivanovna Shelomova, babasının adı Vladimir Spiridonoviç'tir. Dedesi ise Sovyetler Birliği kurucusunun aşçısıdır. 

Vladimir Putin ve ailesi

İlk ve orta öğrenimin ardından liseden mezun oldu. Daha sonra Leningrad Devlet Üniversitesi Hukuk Bölümü'nü tamamladı. Ekonomi alanında yüksek lisans yaptı. Eğitim hayatının akabinde, çeşitli görevler yaptı. Asıl mesleği avukatlıktır. 

Bir dönem Almanya'da çalıştı. Daha sonra üniversite bünyesinde çeşitli çalışmalar yaptı. Belediye Başkan Yardımcılığı, Belediye Konseyi Dış İlişkiler Komitesi Başkanlığı, Kremlin Sarayı Mülkiyet İdaresi Başkan Yardımcılığı, Devlet Başkanlığı İdaresi Başkanlığı, Devlet Başkanlığı Denetim İdaresi Başkanlığı yaptı. 

Vladimir Putin

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski kimdir? Eskiden oyuncu olan Volodimir Zelenski hayatı...Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski kimdir? Eskiden oyuncu olan Volodimir Zelenski hayatı...

SİYASİ HAYATI

Siyasete, Sovyetler Birliği Komünist Partisi ile başladı. Uzun yıllar boyunca aktif olarak siyasetin içinde yer aldı. 

Birleşik Rusya Partisi'nden 1999-2000 arasında Başbakanlık yaptı. 2000-2008 arasında Rusya Devlet Başkanlığı yapan Putin, 2008-2012 arasında da yeniden Başbakanlık yaptı. Başbakanlığa devam ettiği bu dönemde Birleşik Rusya'nın Genel Başkanlığı da yaptı. 

2012'de yapılan seçim sonucuna göre, Putin, 3. kez Rusya Devlet Başkanı oldu. 

PUTİN'İN EŞİ

Putin ve eşi Lyudmila Shkrebneva

Vladimir Putin, 28 Temmuz 1983'te Lyudmila Shkrebneva ile dünya evine girdi. Bu evliğinden 3 çocuğu vardır. 

YORUMLAR 6
  • yorumcu 2 yıl önce Şikayet Et
    esas adı Veli Demir Piton'dur. Rusyada türkiye adına casusluk yapmaktadır. derin devletin adamıdır. Aslen Adanalı olup milliyetçidir:)))
    Cevapla
  • Sms55 2 yıl önce Şikayet Et
    Putin'in KGB teşkilatında aldığı görevlere neden yazıda değinilmemiş, anlamadım.
    Cevapla
  • hakan12 2 yıl önce Şikayet Et
    dedesi iyi beslemiş.başkanın yemeklerinden yedirmiş
    Cevapla
  • Şemseddin Sami 2 yıl önce Şikayet Et
    Lyudmila apladan boşanmış ciimnastikci ile evlenmiştir.Dedesi aşçı olduğuna göre haşlama, buğulamadan anlıyor devletide öyle yönetiyor...Asluhu nesluhu ...
    Cevapla
  • vysmksz364 2 yıl önce Şikayet Et
    Üniversiteyi okurken kgb ajanı olarak izmir aliağa tesislerinin kurulumu sırasında mühendis diye kgb tarafından görevlendirildi burada askeri tesislerin fotoğraflarını çekerken türk polisi tarafında yakalanmıştır ve sınır dışı edilmiştir. eksik bilgiyi tamamlayayım dedim :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle