Yasin Naci Ağaroğlu kimdir? 15 Temmuz şehidi Yasin Naci Ağaroğlu nereli, kaç yaşında?

15 Temmuz'da şehit düşen Yasin Naci Ağaroğlu'nun hayat hikayesi ve belgesellere ve dizilere konu oldu. Kahramanca şehit olan Yasin Naci Ağaroğlu'nun hayatı oldukça merak edildi. Peki Yasin Naci Ağaroğlu kimdir? Yasin Naci Ağaroğlu ablası ile olan yazışması ile adından söz ettirmişti. İşte, araştıranlar için Yasin Naci Ağaroğlu biyografisi...

Yasin Naci Ağaroğlu kimdir? 15 Temmuz şehidi Yasin Naci Ağaroğlu nereli, kaç yaşında?
Yasin Naci Ağaroğlu kimdir? 15 Temmuz şehidi Yasin Naci Ağaroğlu nereli, kaç yaşında?
GİRİŞ 16.07.2023 20:22 GÜNCELLEME 16.07.2023 20:22
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Yasin Naci Ağaroğlu, 31 Ocak 1994'te Adana'nın Seyhan ilçesine dünyaya geldi. Aslen Antalyalı'dır. Annesinin adı Zehra, babasının adı Osman'dır. Öğretmen bir anne ve babanın evladıdır. Elif ve Betül isimlerinde kardeşi vardır. 3 yaşına kadar Adana'da yaşadı. 

İlk ve orta öğreniminin ardından Burdur Bucak Anadolu Öğretmen Lisesi'nden mezun oldu. Daha sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğrenim görmeye başladı ve bu bölümden başarı ile mezun oldu.

Hukuk Fakültesi'ne devam ederken, diğer yandan da Açık Öğretim'den İlahiyat Bölümü'ne devam etti. Asıl hedefi akademisyen olmaktı. İslam Ceza Hukuku alanında öğretim görevlisi olmayı planlıyordu.

Yasin Naci Ağaroğlu

Küçük yaşlardan itibaren spor faaliyetlerine de katılım sağladı. Futbol, voleybol, yüzme alanlarında oldukça başarılıydı. 

YASİN NACİ AĞAROĞLU'NUN ŞEHİT DÜŞMESİ

Yasin Naci Ağaroğlu, İlahiyat Bölümündeki tek ders sınavını vermek üzere Ankara'da bulunduğu 15 Temmuz gecesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklaması sonra, darbeye engel olmak amacıyla sokaklara indi. Genelkurmay Başkanlığı önünde olan Ağaroğlu, darbeci askerlerin helikopter ile açtığı ateş sonucunda hayatını kaybetti. Yasin Naci Ağaroğlu şehit düştüğünde henüz 22 yaşındaydı. 

Yasin Naci Ağaroğlu şehit olmadan önce en son ablası Betül ile yazışmıştı. O yazışmalar sosyal medyada gündem oldu. 

Şehit Yasin Naci Ağaroğlu

İSMİ İMAM HATİP LİSESİ'NE VERİLDİ

15 Temmuz'da şehit düştükten sonra hikayesi ile adından söz ettiren Yasin Naci Ağaroğlu'nun adı Antalya Korkuteli'nde ve İzmir Ödemiş'te İmam Hatip Lisesi'ne verildi. 

HAYATI BELGESEL YAPILDI

Yasin Naci Ağaoğlu'nun hayatı Ülke TV'de yayınlanan bir belgeselde anlatıldı. Belgeselde Ağaoğlu'nun ailesinin verdiği röportajlara yer verildi.

Yasin Naci Ağaoğlu biyografisi

TRT1'İN KUMPAS DİZİSİNE KONU OLDU

TRT1 ekranında 15 Temmuz 2022'de yayınlanmaya başlayan Kumpas isimli dizide Yasin Naci Ağaoğlu'nun da hayatından kesitler anlatıldı. Dizinin çekimleri esnasında Ağaoğlu'nun ailesinin bilgisine başvuruldu. 

Kumpas yeni bölüm fragmanında nefes kesen sahne! 15 Temmuz'u anlatan dizide çarpıcı itiraf...Kumpas yeni bölüm fragmanında nefes kesen sahne! 15 Temmuz'u anlatan dizide çarpıcı itiraf...

YORUMLAR 10
  • isbay 9 ay önce Şikayet Et
    Çok gençmiş... çok yazık çokk... Allah gani gani rahmet eylesin..
    Cevapla
  • nurettin sevinç 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah şehadetini kabul etsin.Babası Osman hocama ve annesi hoca hanıma sabırlar versin
    Cevapla
  • Orhan0708 1 yıl önce Şikayet Et
    Şehidimiz antalya korkuteli yazır köyündendir. Rabbim şehadetini kabul ve makbul eylesin. Efendimize s.a.v. komşu eylesin.
    Cevapla
  • Kızılelma 1 yıl önce Şikayet Et
    Tarihimiz; Şehitlerimizin Kahramanlıklarıyla süslenmiştir.Şehitlerimiz Baş tacıdır.Şerefimiz gururumuzdur.
    Cevapla
  • ALİ ZEYBEK 1 yıl önce Şikayet Et
    Kalbimizdesin şehidim ALLAH ŞAADETİNİ kabul eylesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle