Mustafa Karahasanoğlu kimdir ve aslen nerelidir? Mustafa Karahasanoğlu biyografisi

Akit Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu vefatının ardından gündem oldu. Peki Mustafa Karahasanoğlu kimdir? Birçok internet kullanıcısı Mustafa Karahasanoğlu'nun hayatı hakkında bilgiler araştırmaya başladı. İşte, merak edenler için Mustafa Karahasanoğlu biyografisi...

Mustafa Karahasanoğlu kimdir ve aslen nerelidir? Mustafa Karahasanoğlu biyografisi
Mustafa Karahasanoğlu kimdir ve aslen nerelidir? Mustafa Karahasanoğlu biyografisi
GİRİŞ 18.08.2022 11:18 GÜNCELLEME 18.08.2022 11:18
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Mustafa Karahasanoğlu, 1948'de Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Kemaliye'ye bağlı Başpınar köyündendir. Bebeklik dönemini Kemaliye'de, çocukluk dönemini İstanbul'da geçirdi. 

Henüz 2 yaşındayken ailesi ile birlikte İstanbul'a göç etti. Kabataş Namık Kemal İlkokulu'nun ardından Fındıklı Orta Okulu'ndan mezun oldu. Daha sonra, Maçka Sanat Lisesi'nin Elektrik Bölümü'nü başarı ile tamamladı. Üniversite tercihini ise lisede eğitimini aldığı Elektrik Bölümü'nden yana kullandı. Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. 

Mustafa Karahasanoğlu

Üniversiteden sonra Milli Gazete'de çalışmaya başladı. 1979 ile 1982 arasında  Milli Gazete Genel Yayın Yönetmen olarak görev yaptı. Bu süre zarfında Türkiye'de ilk kez temsilcilik usulü ile gazete aboneliği sistemini kurdu. 

1983 yılında İslam Takvimini çıkaran Karahasanoğlu, 1988'de Cuma Dergisinin çıkarılmasında aktif rol oynadı. 1993'te ise, Beklenen Vakit Gazetesini kurdu. Uzun yıllar boyunca buradaki görevine devam etti. Bu gazetenin ismi, 2001'de Anadolu'da Vakit, 2010'da ise Yeni akit olarak değiştirildi. 

Akit Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu

SİYASİ HAYATI

Mustafa Karahasanoğlu, siyaset sahnesine, Milli Nizam Partisi ile atıldı. Bir dönem partisinin Beyoğlu Gençlik Kolları Başkanı, 1975'te ise Milli Nizam Partisi İstanbul Gençlik Kolları Başkanı oldu. 

Ardından Ankara'ya giden Karahasanoğlu,1976-1979 arasında Milli Selamet Partisi Genel Merkezi'nde Teşkilatlanma Genel Sekreteri olarak çalışmalar yürüttü. 

Mustafa Karahasanoğlu biyografiisi

MUSTAFA KARAHASANOĞLU VEFAT ETTİ 

Mustafa Karahasanoğlu Ağustos 2022'de hayatını kaybetti. 74 yaşında hayata gözlerini kapatan Karahasanoğlu'nu mezarı, Edirnekapı Şehitliği’ndedir. 

YORUMLAR 4
  • Gurbetci Erdoğan 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim mekânını Cennet, makâmını Âlî eylesin...
    Cevapla
  • korhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Dik duran adam Allah rahmet eylesin mekani cennet. Iyi bilirdik.
    Cevapla
  • necmettin 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah Mekanını cetnet eylesin.
    Cevapla
  • isbay 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah gani gani rahmet eylesin...
    Cevapla