Liz Truss kimdir ve kaç yaşındadır? Liz Truss biyografisi...

Boris Johnson'ın görevinden istifasının ardından yerine gelen İngiltere Başbakanı Liz Truss da istifa etti. Bunun üzerine, yeni İngiltere Başbakanı Liz Truss'un hayatı ve kariyeri merak konusu oldu. Peki Liz Truss kimdir? İşte araştıranlar için Liz Truss biyografisi...

Liz Truss kimdir ve kaç yaşındadır? Liz Truss biyografisi...
Liz Truss kimdir ve kaç yaşındadır? Liz Truss biyografisi...
GİRİŞ 20.10.2022 16:06 GÜNCELLEME 20.10.2022 16:06
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Liz Truss 26 Temmuz 1975'te Oksford'da dünyaya geldi. Profesör bir babanın evladıdır. Şimdilerde 47 yaşındadır. 

İlk ve orta öğreniminin ardından Merton Clollege'yi tamamladı. Daha sonra Oxford Üniversitesi'nde Ekonomi Bölümü'nden mezun oldu. Ayrıca yine aynı üniversiteler Felsefe ve Siyaset Bilimi okudu.

Eğitim hayatından sonra bir dönem bir petrol şirketinde Yöntem Muhasebecisi olarak çalıştı. İlerleyen yıllarda ise siyasete atıldı.

Liz Truss

SİYASİ HAYATI

Siyasette yer almaya karar veren Liz Truss, Muhafazakar Parti'de aktif olarak çalıştı. Parti üyesi olarak birçok farklı dönemde kabine pozisyonlarında görev yaptı. 

2016-2017 arasında Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı Lord Şansölyesi olarak görev yaptı. Daha sonra 10 Eylül 2019 itibari ile Kadın ve Eşitlikler Bakanı oldu.

Kasın ve Eşitlikler Bakanı olarak 2 yıl boyunca görev yapan Truss, 15 Eylül 2021'de İngiltere'nin Dışişleri Bakanı olarak göreve getirildi.

İngiltere Başbakanı Lizz Truss

İNGİLTERE BAŞBAKANI OLDU 

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın görevinden ayrıldıktan sonra partide liderlik için seçim yapıldı. Seçim sonucunda, mevcut durumda Dışişleri Bakanı olarak görev yapan Liz Truss yeni İngiltere Başbakanı olarak seçildi.

Liz Truss, İngiltere'nin 3'üncü kadın başbakanıdır. 

Liz Truss biyografisi

LİZ TRUSS İSTİFA ETTİ

İngiltere Başbakanı olarak görev yapan Liz Truss istifa etti. 45 günlük görev süreci ile İngiltere'nin en kısa Başbakanlık yapan ismi oldu. 

LİZ TRUSS EVLİ Mİ?

Liz Truss evlidir. Bu evliliğinden 2 çocuk sahibidir. 

YORUMLAR 2
  • Mehmet Taşkıran 1 yıl önce Şikayet Et
    Liss gelir Truss gider
    Cevapla
  • HÖD HÖD 1 yıl önce Şikayet Et
    Başarılar dilerim. Ruandaya gönderilecek göçmenlerin bir kısmını Türkiye'ye göndereceğini ifade etmişti. Bilsin ki Türkiye 21 yıl önceki Türkiye değil, Burasıda göçmenleri hayvan yerine koyum, süreceği mer'a hiç değil... BU KONUDAKİ DÜŞÜNCELERİNİ ALIP İŞİMİZE BAKARIZ.
    Cevapla