Muhammet Fatih Safitürk kimdir ve nerelidir? Şehit kaymakam Muhammet Fatih Safitürk biyografisi...

2016'da bir PKK saldırısı sonucunda şehit düşen Muhammet Fatih Safitürk vefat yıl dönümünden yeniden gündem oldu. Peki Muhammet Fatih Safitürk kimdir? İşte merak edenler için Muhammet Fatih Safitürk'ün bilinmeyen hayatı...

Muhammet Fatih Safitürk kimdir ve nerelidir? Şehit kaymakam Muhammet Fatih Safitürk biyografisi...
Muhammet Fatih Safitürk kimdir ve nerelidir? Şehit kaymakam Muhammet Fatih Safitürk biyografisi...
GİRİŞ 11.11.2022 11:17 GÜNCELLEME 11.11.2022 11:18
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Muhammet Fatih Safitürk 1981'de Sakarya'da dünyaya geldi. Aslen Sakaryalı'dır. 

Çocukluk dönemini Sakarya'da geçirdi. İlk, orta ve lise öğreniminin ardından  Marmara Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi ve Uluslar Arası İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu. İlerleyen yıllarda ise (2010) İngiltere'deki University of Exeter'de yüksek lisans yaptı.

2004'teki lisans mezuniyetinin ardından memuriyet sınavlarına hazırlandı. 2005'te Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı Savunma sekreteri olarak göreve başladı. Bir sene sonra a Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tanıtma Genel Müdürlüğünde Uzman Yardımcısı oldu. 2008'e kadar da bu görevine devam etti. 

Cengiz Topel kimdir ve nerelidir? Akılalmaz işkencelerle şehit edilen Cengiz Topel hayatı...Cengiz Topel kimdir ve nerelidir? Akılalmaz işkencelerle şehit edilen Cengiz Topel hayatı...

Muhammet Fatih Safitürk

2009'da  Kastamonu'nun Küre ilçesinde Kaymakam vekili olarak göreve başladı. 2011'de Bolu Kıbrıscık Kaymakamı oldu ve bu makamdaki görevi 2013'e değin devam etti. 2013'te ise göreve getirildiği Bingöl Kiğı Kaymakamlığı'na 2015'e kadar sürdürdü. 

ŞEHİT OLDU

2015'te ise İçişleri Bakanlığı'nın Kanun Hükmünde Kararnamesine göre Mardin'e bağlı Derik Belediye Başkanı oldu. Ancak 10 Kasım 2016'te Mardinde çıkan PKK saldırısında yaralandı. Kısa süren tedavinin ardından hastanede, henüz 35 yaşında hayatını kaybetti. 

Eşref Bitlis kimdir ve aslen nerelidir? Eşref Bitlis neden öldü? Şehit Eşref Bitlis'in hayatı...Eşref Bitlis kimdir ve aslen nerelidir? Eşref Bitlis neden öldü? Şehit Eşref Bitlis'in hayatı...

Muhammet Fatih Safitürk biyografisi

Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün mezarı, Sakarya, Arifiye'dedir. Şehidin ismi, İstanbul'daki bir Kongre Merkezi'ne, Sakarya'daki bir yurda ve ülkede birçok okula  verildi. 

YORUMLAR 16
  • Sakaryalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.
    Cevapla
  • Sadık ERTÜRK 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun
    Cevapla
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet etsin. Kederli ailesine ve vatanseverlere sabır versin. Şehitler ölmez, onlar diridirler. Ancak vatan hinleri ve katil teröristler geberir, cehennemi boylar.
    Cevapla
  • ALİHAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah senden razı olsun Sevgili Habibine komşu eylesin..
    Cevapla
  • sinan 1 yıl önce Şikayet Et
    şehitler tepesi boş değil senin gibi kahramanlar bekliyor cennete gitmek bedel ister sen şehidim bu bedeli ödeyenlerdensin Allah bizlere de şehidliği nasip etsin inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle