Alparslan Bayraktar nerelidir? Babası kim? Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı'nın biyografisi

Alparslan Bayraktar yeni göreve atanmasının ardından gündem oldu. Vatandaşların çoğu yeni Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'ın hayatını araştırmaya başladı. Ayrıca Alparslan Bayraktar'ın Selçuk Bayraktar ile ilişkisi de merak edildi.

Alparslan Bayraktar nerelidir? Babası kim? Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı'nın biyografisi
Alparslan Bayraktar nerelidir? Babası kim? Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı'nın biyografisi
GİRİŞ 12.07.2023 15:31 GÜNCELLEME 12.07.2023 15:31
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Alparslan Bayraktar 1975'te Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde dünyaya geldi. Şimdilerde 48 yaşındadır. Aslen Trabzon Çaykaralı'dır. Babası, Diyanet İşleri Başkanlığı Döner Sermaye İşletme Müdürü Mustafa Bayraktar’dır. 

Çocukluk dönemini İstanbul'da geçiren Alparslan Bayraktar, ilk, orta ve lise öğreniminin ardından İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Akademik yolda devam etmek kararı aldı.

New York Üniversitesi’nde 'Stratejik Pazarlama Yönetimi' alanında lisans üstü eğitim aldı. Daha sonra Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Ekonomi Hukuku alanında yüksek lisans yaptı. Ayrıca Tufts Üniversitesi Fletcher Uluslararası Hukuk ve Diplomasi Okulu'nda Uluslararası İlişkiler alanında yüksek lisans yaptı. 

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak kimdir ve nerelidir? Osman Aşkın Bak'ın ailesiGençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak kimdir ve nerelidir? Osman Aşkın Bak'ın ailesi

Alparslan Bayraktar

ALPARSLAN BAYRAKTAR'IN KARİYERİ

1995 ile 1997 arasında inşaat sektöründe proje mühendisi olarak görev yaptı. Ardından enerji sektöründe arz zinciri yönetimi, iş geliştirme ve güvenlik süreçleri gibi alanlarda görev yaptı. 

Alparslan Bayraktar, 2001'de ise New York’ta özel bir şirketin Kuzey & Orta Amerika Bölge Sorumlusu olarak görev üstlendi. 2006'ya kadar burada devam etti. Ardından İstanbul'da danışmanlık ve mümessillik yaptı. 

2010 ile 2016 arasında Bir dönem Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nda (EPDK) aktif olarak çalıştı. 2015'te, 6 kıtayı ve 200'den fazla enerji düzenleyicisini kapsayan küresel çaplı ICER (International Confederation of Energy Regulators / Uluslararası Enerji Düzenleyicileri Konfederasyonu) Başkanı olarak seçildi ve bu görevi 2018'e dek devam etti. 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı kimdir ve nerelidir? İbrahim Yumaklı'nın bilinmeyen hayatıTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı kimdir ve nerelidir? İbrahim Yumaklı'nın bilinmeyen hayatı

Alparslan Bayraktar'ın eğitimi ve kariyeri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş kimdir? Mahinur Özdemir Göktaş'ın eşi...Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş kimdir? Mahinur Özdemir Göktaş'ın eşi...

Diğer yandan, ERRA (Energy Regulators Regional Association / Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Birliği) Başkanlığı da yaptı. Alparslan Bayraktar, ayrıca Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde Enerji Hukuku ve Politikası dersleri verdi. Dünya Enerji Konseyi Türkiye Başkanı olarak çalışmalar yürüttü. 

SİYASİ HAYATI

Alparslan Bayraktar'ın bugüne dek herhangi bir siyasi parti resmi bir kaydı bulunmamaktadır. 

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI MÜSTEŞAR YARDIMCISI OLDU

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürü olarak çalışmalar yürüten Alparslan Bayraktar, 2016'da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı oldu. 2018'e kadar bu görevine devam etti. 

Sanayi ve Ticaret Bakanı Mehmet Fatih Kacır kimdir ve kaç yaşındadır? Hangi görevlerde bulundu?Sanayi ve Ticaret Bakanı Mehmet Fatih Kacır kimdir ve kaç yaşındadır? Hangi görevlerde bulundu?

Alparslan Bayraktar'ın biyografisi

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI YARDIMCISI OLDU

Alparslan Bayraktar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı olduğu 2018'de Bakan yardımcısı olarak atandı. 

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI OLDU

3 Haziran 2023 itibariyle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı oldu. 

ALPARSLAN BAYRAKTAR'IN EŞİ

Alparslan Bayraktar Ekim 2018'de Saide Simin Mercan ile evlidir. Alparslan Bayraktar'ın eşi Saide Simin Mercan ise Türkiye'nin Tokyo Büyükelçisi Hasan Murat Mercan'ın kızıdır.

Çiftin nikah şahidi ise, Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan ve dönemin TBMM Başkanı Binali Yıldırım yaptı. 

Alparslan Bayraktar'ın eşi ALPARSLAN BAYRAKTAR SELÇUK BAYRAKTAR İLE AKRABA MI?

Alparslan Bayraktar'ın, Selçuk Bayraktar ile akrabalık ilişkisinin olup olmadığı net olarak bilinmemektedir. ancak her iki isim de Trabzonlu'dur. 

YORUMLAR 7
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    O yüz her hattı tevhid kaleminden bir satır. O yüz ki göz görünce Allahı hatırlatır . (Necip Fazıl Kısakürek)
    Cevapla
  • Reis 9 ay önce Şikayet Et
    Allah yolunu açık eylesin
    Cevapla
  • Murat 9 ay önce Şikayet Et
    Bilgilerde hata var. Çocukluk dönemi Trabzon / Çaykara, Hatay/Kırıkhan ve Ankara'da geçti. İstanbul'da sadece üniversite eğitimi döneminde bulundu. Lütfen daha hassas olalım.
    Cevapla
  • Ahmed Akif 10 ay önce Şikayet Et
    Özgeçmişi ve kariyeri çok güzel, hayırlı olsun, Allah muaffak eylesin!..
    Cevapla
  • Mehmet Olgun 10 ay önce Şikayet Et
    Vatana, millete , tüm insanlara hayırlı, uğurlu olmasını ALLAH'TAN dilerim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle