Akif Çağatay Kılıç kimdir, kaç yaşında? Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç biyografisi

Akif Çağatay Kılıç yeni görevine atandıktan sonra merak edilmeye başladı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç hayatı internette araştırılıyor. İşte Akif Çağatay Kılıç'ın biyografisi...

Akif Çağatay Kılıç kimdir, kaç yaşında? Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç biyografisi
Akif Çağatay Kılıç kimdir, kaç yaşında? Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç biyografisi
GİRİŞ 06.06.2023 11:10 GÜNCELLEME 06.06.2023 11:10

Almanya Siegen'de doğan Akif Çağatay Kılıç, aslen Trabzonlu'dur. 47 yaşında olan Akif Çağatay Kılıç, alınan kararla Cumhurbaşkanı Başdanışmanı görevine getirildi. İşte Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç biyografisi...

AKİF ÇAĞATAY KILIÇ KİMDİR?

Akif Çağatay Kılıç, 1976 yılında Almanya Siegen'de doğdu. Aslen Trabzon'un Sürmene ilçesinden Samsun'un İlkadım ilçesinin sınırlarında yer alan Ataköy'e yerleşmiş bir ailenin çocuğu olan Kılıç, 10 yaşına kadar Almanya'da yaşadı ve ailesinin Türkiye'ye dönmesiyle birlikte İstanbul Işık Lisesi'nde bir yıl okudu. Akif Çağatay Kılıç, daha sonra lise eğitimini İstanbul Alman Lisesinde, lisans eğitimini ise İngiltere Hertfordshire Üniversitesinde Siyaset Bilimi ve Ekonomi Bölümünde tamamladı.

BİRÇOK GÖREVDE BULUNDU

Kılıç, AK Parti'de Genel Başkan Danışmanlığı, Başbakan Müşavirliği ve Özel Kalem Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 24, 25 ve 26. Dönemde Samsun Milletvekili seçildi. NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyeliği ve Dışişleri Komisyonu Üyeliği görevlerinde bulundu.

DIŞİŞLERİ KOMİSYONU BAŞKANLIĞI YAPTI

61. Hükûmette Gençlik ve Spor Bakanlığı görevine getirildi. 62, 63, 64 ve 65. Hükûmetlerde de bu görevini sürdürdü. 27. Dönem Türk-Alman Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı olan Kılıç, 1. Yasama döneminde Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Türk Delegasyon Başkanlığı görevini sürdürmüş daha sonra 2. Yasama döneminde Dışişleri Komisyonu Başkanı olarak göreve geldi.

Akif Çağatay Kılıç, çok iyi düzeyde Almanca ve İngilizce bilmektedir. Kılıçi evli ve 2 çocuk babasıdır.

CUMHURBAŞKANI BAŞDANIŞMANI OLDU

Akif Çağatay Kılıç, Resmi Gazete'deki atama kararına göre Cumhurbaşkanı Başdanışmanı oldu.

Alınan karar Resmi Gazete'de "Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 12'nci ve 13'üncü maddeleri gereğince, Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına Akif Çağatay Kılıç atanmış ve kendisine Büyükelçilik unvanı verilmiştir." olarak yayımlandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL