Şehit öğretmen Aybüke Yalçın kimdir? Şenay Aybüke Yalçın neden ve nasıl öldü?

Aybüke Yalçın 6. ölüm yıl dönümünde gündemde yerini aldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Twitter'dan Aybüke Yalçın'ın seslendirdiği Mağusa Limanı türküsünü paylaştı. Batman Belediye Başkanı aracına yapılan saldırı sonrasında 22 yaşında şehit olan Şenay Aybüke Yalçın'ın ölümünün üzerinden altı yıl geçti. Peki Şehit öğretmen Aybüke Yalçın kimdir? Şenay Aybüke Yalçın neden ve nasıl öldü?

Şehit öğretmen Aybüke Yalçın kimdir? Şenay Aybüke Yalçın neden ve nasıl öldü?
Şehit öğretmen Aybüke Yalçın kimdir? Şenay Aybüke Yalçın neden ve nasıl öldü?
GİRİŞ 09.06.2023 12:42 GÜNCELLEME 09.06.2023 12:54
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Şehit öğretmen Aybüke Yalçın, ölümünün üzerinden geçen 6. yılda anılıyor. Şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın hayat hikayesi vatandaşlar tarafından araştırılıyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şehit öğretmeni unutmadı. Bakan Yerlikaya Aybüke öğretmeni rahmetle andı. Batman Kozluk ilçesinde Belediye Başkanı aracına yapılan saldırı sonrası ağır yaralanan Aybüke Yalçın, hastanede hayatını kaybetmişti. İşte Aybüke Yalçın biyografisi...

AYBÜKE YALÇIN KİMDİR?

Şehit öğretmen Aybüke Yalçın, Çorum Osmancık'ta dünyaya geldi. Körfez Anadolu Lisesinden mezun olduktan sonra Edremit Kültür ve Sanat Derneğinde müzik eğitimi aldı. Daha sonra Necmettin Erbakan Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümünü tamamladı. 2016 yılında Batman'ın Kozluk ilçesindeki Kozluk Çok Programlı Anadolu Lisesine atandı. Aybüke Yalçın, aynı zamanda izci lideriydi.

AYBÜKE YALÇIN NEDEN, NASIL ÖLDÜ?

Şenay Aybüke Yalçın, 9 Haziran 2017 tarihinde karne dağıtımı sonrasında arkadaşlarıyla beş kişi arabaya binip yola çıktı. İlçe merkezindeki bir yan yolda gasp ettiği takside bekleyen PKK'lı saldırgan önündeki yoldan Belediye Başkanı Veysi Işık’a ait araç geçerken uzun namlulu silahla araca saldırdı. Makam aracı manevra ile kaçtı. Saldırgan ateşi kesmeyip aracın arkasından ateş etmeyi sürdürdü. Öğretmen Aybüke Yalçın, bu sırasında olay yerine yakın olduğu için kurşunlardan bazıları ona isabet etti. Olayda ağır yaralanan öğretmen, kaldırıldığı Kozluk Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Cenazesi memleketi Çorum Osmancık'a getirilip defnedildi.

İÇİŞLERİ BAKANI ALİ YERLİKAYA AYBÜKE YALÇIN'I ANDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şehit öğretmen Aybüke Yalçın'ın Mağusa Limanı türküsünü söylediği videoyu paylaşarak şu sözleri paylaştı:

Mağusa Limanı, limandır liman, aman aman. Beni öldürende yoktur din iman...

Gazimağusa'nın adının geçtiği bu türküyü öyle yanık, öyle içten okuyordu #AybükeYalçın kızımız... 6 yıl önce, 9 Haziran günü Batman Kozluk'ta, o çok sevdiği öğrencilerine karnelerini dağıttıktan sonra hain teröristlerce şehit edildi. Henüz 22'sindeydi. Aziz hatırası unutulmayacak. Bilinsin ki, terörle mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek! Şenay Aybüke öğretmenime Allah'tan rahmet diliyorum. Makamı âli olsun.

YORUMLAR 17
  • cemil 4 ay önce Şikayet Et
    99 da batmanda askerlik yaptım o yıl 10 dan fazla asker şehit verdik batman halkı pkk yandaşı çok var orayı anca atom bombası temizler
    Cevapla
  • minik 4 ay önce Şikayet Et
    bencede
    Cevapla
  • AntiHain 10 ay önce Şikayet Et
    Bu haberi gidin CHP, HDP, IYI, SAADET, DEVA gibi terör seviciler,işbirlikcilerin parti merkez binasının kapısına çakın.
    Cevapla
  • misafir 32 10 ay önce Şikayet Et
    Ve halen çevremdeki öğretmenlerin %75-80 chpkk ya oy veriyor.. Yazık, çok yazık...
    Cevapla
  • Mali 10 ay önce Şikayet Et
    Hdp lgpt chp nerdesiniz bu öğretmen katledildi birlere olsun lanetledinizmi sokaklara çıkıp pkk terör örgütüdür dedinizmi yok varsa yoksa Erdoğan erdoğan ve dinle imanla uğraşmaktan başka ne işiniz var yobazlar
    Cevapla
  • gozde55 10 ay önce Şikayet Et
    Mekanın cennet olsun kahrolson pkk
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle