Masterchef Rıfat kimdir ve kaç yaşındadır? Masterchef Rıfat kaçıncı oldu?

Masterchef All Star'ın kadrsunda yer alan Rıfat Yurttaş'ın hayatıyla ilgili bilgiler oldukça merak edildi. İşte, daha önceki sezonda da başarılara imza atan Masterchef Rıfat'ın biyografisi...

Masterchef Rıfat kimdir ve kaç yaşındadır? Masterchef Rıfat kaçıncı oldu?
Masterchef Rıfat kimdir ve kaç yaşındadır? Masterchef Rıfat kaçıncı oldu?
GİRİŞ 19.06.2023 09:38 GÜNCELLEME 19.06.2023 09:38

Masterchef Rıfat 1992'de İzmir'in Çeşme ilçesinde dünyaya geldi. Tam adı Rıfat Yurttaş'tır. Aslen İzmirli'dir. Şimdilerde 31 yaşındadır.

Çocukluk dönemini İzmir'de geçiren Rıfat Yurttaş, küçük yaşlardan itibaren mutfağa oldukça ilgiliydi. Bu konuda da amatör de olsa deneyimler edindi. Eğitim hayatının ardından üniversite sınavına girdi ve Hukuk Fakültesi'ni kazandı. 

Rıfat Yuttaş, Hukuk Fakültesi'ni kazanmasına rağmen, ailesinden gizli gizli Gastronomi Bölümü'nü tercih etti.  Ardından İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümünden başarı ile mezun oldu. 

Rıfat Yurttaş

Üniversite döneminde, okulundaki öğrenimine ederken diğer yandan da Michelin yıldızlı şeflerinden eğitimler adı. Ayrıca Türkiye'de ismi ile ün yapmış birçok restoranda çalışma fırsatı elde etti. 

Gastronomi Bölümünü tamamladıktan sonra Meslek edindirme kurslarında eğitmen şef olarak görev yaptı. Daha sonrasında ise beslenme koçu olarak danışmanlık hizmetleri verdi. Bu kapsamda glutensiz ve laktozsuz konsepti ile yemekler de üretti. 

Masterchef Rıfat

MASTERCHEF RIFAT HANGİ SEZON?

Rıfat Yurttaş Masterchef'in 2019 sezonunda yarıştı. 

MASTERCHEF RIFAT KAÇINCI OLDU? 

Rıfat Yuttaş, Masterchef 2019'da 6. oldu. 

MASTERCHEF ALL STAR'A DAHİL OLDU!

Masterchef Rıfat, 2023'te düzenlenen Masterchef All Star'a katıldı. 

Masterchef Rıfat'ın biyografisi

MASTERCHEF RIFAT EVLİ Mİ?

Masterchef Rıfat bekardır. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL