Masterchef Sefa Okyay Kılıç kimdir ve nerelidir? Masterchef Sefa kaçıncı oldu?

Masterchef All Star ekinin bir parçası olan Sefa Okyay Kılıç'ın hayatıyla ilgili bilgiler merak edildi. Masterchef Sefa'nın hayatı ve kariyeri hakkında tüm bilgiler haberimizde...

Masterchef Sefa Okyay Kılıç kimdir ve nerelidir? Masterchef Sefa kaçıncı oldu?
Masterchef Sefa Okyay Kılıç kimdir ve nerelidir? Masterchef Sefa kaçıncı oldu?
GİRİŞ 21.06.2023 10:14 GÜNCELLEME 21.06.2023 10:14

Masterchef Sefa 1996'da Ankara'da dünyaya geldi. Tam adı Sefa Okyay Kılıç'tır. Aslen Kayseri'dir. Şimdilerde 27 yaşındadır. 

Çocukluk dönemini Ankara'da geçiren Sefa Okyay Kılıç, ilk, orta ve lise öğreniminin ardından Gazi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünü başarı ile tamamladı. 

Masterchef Eda kimdir ve nerelidir? Masterchef Eda kaçıncı oldu? Eda Karabulut'un biyografisiMasterchef Eda kimdir ve nerelidir? Masterchef Eda kaçıncı oldu? Eda Karabulut'un biyografisi

Sefa Okyay Kılıç

Üniversite mezuniyetinin ardından yurtiçinde ve yurtdışında çok sayıda ünlü otel ve restoranlarda çalışma fırsatı elde etti. İngiltere, İtalya ve Fransa'da bulundu ve orada çeşitli eğitimler aldı. 

Moleküler Gastronomi, Kore Mutfak Eğitimleri ve İtalyan Mutfağı ile ilgili öğrenim gördü ve kendisini geliştirdi. Ayrıca Türkiye'de gerçekleştirilen Gastronomi Fesvialleri'nde ekip koordinatörü olarak görev yaptı. 

Diğer yandan, Youtube kanalı üzerinden, kendi hazırladığı yemek videoları yayınlanmaktadır. Sefa Okyay Kılıç İngilizce, Fransızca ve İtalyanca bilmektedir. 

Masterchef Sefa

MASTERCHEF'E KATILDI

Sefa Okyay Kılıç, TV8 ekranında izleyici ile buluşan Masterchef 2020'ye katıldı ve hünerlerini yarışma boyunca sergiledi.

MASTERCHEF SEFA KAÇINCI OLDU?

Masterchef Sefa Masterchef 2020'de 6. oldu. 

MASTERCHEF ALL STAR KADROSUNDA! 

Sefa Okyay Kılıç, Masterchef All Star'ın kadrosundadır. 

Masterchef Batuhan kimdir ve aslen nerelidir? Masterchef Batuhan kaçıncı oldu? Oynadığı dizilerMasterchef Batuhan kimdir ve aslen nerelidir? Masterchef Batuhan kaçıncı oldu? Oynadığı diziler

Masterchef Sefa Okyay Kılıç

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL