Masterchef Tanya kimdir ve aslen nerelidir? Masterchef Tanya kaçıncı oldu?

Masterchef Tanya Kilitkayalı All Star kadrosuna dahil odluktan sonra gündeme geldi. TV8 izleyenleri Masterchef Tanya'nın hayatına ve kariyerine ilişkin araştırmalar yaptı. İşte, konuyla ilgili tüm bilgiler...

Masterchef Tanya kimdir ve aslen nerelidir? Masterchef Tanya kaçıncı oldu?
Masterchef Tanya kimdir ve aslen nerelidir? Masterchef Tanya kaçıncı oldu?
GİRİŞ 22.06.2023 09:56 GÜNCELLEME 22.06.2023 09:56
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Masterchef Tanya, 7 Ocak 1995'te Kıbrıs'ta dünyaya geldi. Tam adı Tanya Kilitkayalı'dır. Aslen Kıbrıslı'dır. Şimdilerde 28 yaşındadır.

Çocukluk dönemini Kıbrısta geçiren Tanya Kilitkayalı, ilk ve orta öğreniminin ardından Namık Kemal Lisesinden mezun oldu. Daha sonra  Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünü başarı ile tamamladı.

Lisans eğitiminden sonra yüksek lisans yap yapma kararı alan Kilitkayalı aynı zaman zarfında akademik planları doğrultusunda, Kıbrıs'taki Doğu Akdeniz Üniversitesi'nde Öğretim Görevlisi olarak çalışmaya başladı. 

Masterchef Sefa Okyay Kılıç kimdir ve nerelidir? Masterchef Sefa kaçıncı oldu?Masterchef Sefa Okyay Kılıç kimdir ve nerelidir? Masterchef Sefa kaçıncı oldu?

Tanya Kilitkaya

Ailesi Kıbrıs'ta yaşayan Tanya Kilitkayalı, şimdilerde yaşamına Türkiye'de devam etmektedir. Akademisyen olmadan önce İzmir'de ve Ege'de birçok otelde çalışma fırsatı elde eden Masterchef Tanya'nın ailesi birlikte işlettiği Kıbrıs'ın yöresel yemeklerinin sunulduğu bir restoranı bulunmaktadır.

Ayrıca, Masterchef Tanya'nan Kıbrıs mutfağına dair 'Gelenekselden Moderne Kıbrıs Mutfağı' isimli bir kitabı bulunmaktadır. 

Masterchef Eda kimdir ve nerelidir? Masterchef Eda kaçıncı oldu? Eda Karabulut'un biyografisiMasterchef Eda kimdir ve nerelidir? Masterchef Eda kaçıncı oldu? Eda Karabulut'un biyografisi

Masterchef Tanya Kilitkaya'nın kitabı

MASTERCHEF'E KATILDI!

Tanya Kilitkaya 2020'de TV8 ekranında yayınlanan Masterchef'e katıldı. 

MASTERCHEF TANYA KAÇINCI OLDU?

Masterchef Tanya, 2020'deki yarışmada 12. oldu. 

Masterchef Tanya

MASTERCHEF ALL STAR'A KATILDI

Tanya Kilitkaya, 2023 Masterchef All Star'ın ana kadrosuna dahil oldu ve yarışmaya devam ediyor. 

MASTERCHEF TANYA EVLİ Mİ?

Masterchef Tanya bekardır. Şimdilerde, aynı dönemde yarıştığı Uğur Yılmaz Deniz ile bir birliktelik yaşamaktadır. 

YORUMLAR 1
  • vatandaş 10 ay önce Şikayet Et
    Bu yarışmada BOYA BAEDANA yapmayan aşçımızı tebrik ediyorum.
    Cevapla