Hatice Karahan kimdir ve kaç yaşındadır? Hatice Karahan'ın hayatı

Hatice Karahan yeni görevinin ardından gündeme geldi. Hatice Karahan aynı zamanda Yeni Şafak yazarlarından biri. İşte, eskiden Cumhurbaşkanı Danışmanı olan yeni Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Hatice Karahan'ın biyografisi...

Hatice Karahan kimdir ve kaç yaşındadır? Hatice Karahan'ın hayatı
Hatice Karahan kimdir ve kaç yaşındadır? Hatice Karahan'ın hayatı
GİRİŞ 31.07.2023 15:41 GÜNCELLEME 31.07.2023 15:41
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Hatice Karahan 1978'te İstanbul dünyaya geldi. Şimdilerde 45 yaşındadır. 

Çocukluk dönemini İstanbul'da geçiren Hatice Karahan, ilk orta ve lise öğreniminin ardından Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümünden başarı ile mezun oldu. Ardından akademik kariyer yapmaya karar verdi. 

Boğaziçi Üniversitesi'nde İktisat alanında yüksek lisans derecesi ile mezun oldu. Daha sonra Amerika'ya gitti ve Syracuse University'de ekonomi alanında doktora yaptı. 2014'te doçent oldu. 2020'de ise Profesör unvanını elde etti. 

Cevdet Akçay kimdir ve aslen nerelidir? Eski Beşiktaşlı basketbolcu Osman Cevdet Akçay'ın biyografisiCevdet Akçay kimdir ve aslen nerelidir? Eski Beşiktaşlı basketbolcu Osman Cevdet Akçay'ın biyografisi

Hatice Karahan

KARİYERİ

Doktora yaptığı Syracuse University'de akademisyen olarak çalışmaya başladı ve kendi alanında dersler verdi. Diğer yandan ise Center for Policy Research çatısı altında araştırmacı olarak görev yaptı.

Bir süre sonra Türkiye'ye dönüş yaptı. Ardından İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde Öğretim Görevlisi olarak çalışmaya başladı. Ayrıca TÜBİTAK'ta danışman olarak çalışmalar yürüttü. 

2015'te İstanbul Medipol Üniversitesi Ekonomi ve Finans Bölümü'nde Kurucu başkanı olarak görev üstlendi. Diğer yandan TİM, MÜSİAD, İSO ve DEİK gibi iş kurumlarında danışmanlık hizmeti verdi. 

Hatice Karahan'ın hayatı

YENİ ŞAFAK'TA YAZIYOR

Hatice Karahan, aynı zamanda Yeni Şafak Gazetesi'nde ekonomi alanında yazılar yazmaktadır. Ayrıca 2016'da 'Yılın Ekonomi Yazarı' olarak ilan edildi. 

CUMHURBAŞKANI DANIŞMANI OLDU

Hatice Karahan 2017'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Danışmanı (Ekonomiden sorumlu) oldu. Bu görevine 2023'e dek devam etti.

MERKEZ BANKASI BAŞKAN YARDIMCISI OLDU

Hatice Karahan, Temmuz 2023'te Merkez Bankası Başkan Yardımcısı olarak atandı. Bu dönemden itibaren Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ile birlikte çalışmalar yürütecek. 

Hatice Karahan'ın biyografisi

FATİH KARAHAN AKRABA MI?

Yeni atamaların ardından, bir diğer Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Fatih Karahan ile Hatice Karahan'ın akraba olup olmadığı merak edildi. Ancak akraba olduklarına ilişkin bir bilgiye ulaşılamadı. 

Fatih Karahan kimdir? Daha önce nerede çalıştı? Bilinmeyen hayatıFatih Karahan kimdir? Daha önce nerede çalıştı? Bilinmeyen hayatı

YORUMLAR 4
  • Alphan İnan 2 ay önce Şikayet Et
    Hepsi de birbirinden değerli isimler.Hepsine de zor görevlerinde Yüce Allah'tan engin başarılar dilerim.
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    vallaha bunlardanda bişey çıkacağını zannetmiyorum amma yine de hayırlı olsun
    Cevapla
  • zeki 9 ay önce Şikayet Et
    Batı sevdası 100 yıldır nefes aldırmadı..
    Cevapla
  • E. T, 9 ay önce Şikayet Et
    Nedir bu batı sevdası amerikada avrupada su universiteyi bitirmiş bu üniversiteyi bitirmiş.yeter kardeşim bu kadar batı sevdalısı olunmamalı.her kurumun başında batıda okuyan biri gelmesi ne kadar doğru?bu kadar hayranlık olmamalı.
    Cevapla