Cevdet Akçay kimdir ve aslen nerelidir? Eski basketbolcu Osman Cevdet Akçay'ın biyografisi...

Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Osman Cevdet Akçay kurumundaki görev değişikliğinin ardından gündem oldu. Bunun üzerine Osman Cevdet Akçay'ın hayatı ve özgeçmişi araştırma konusu oldu. İşte merak edenler için tüm detaylar...

Cevdet Akçay kimdir ve aslen nerelidir? Eski basketbolcu Osman Cevdet Akçay'ın biyografisi...
Cevdet Akçay kimdir ve aslen nerelidir? Eski basketbolcu Osman Cevdet Akçay'ın biyografisi...
GİRİŞ 05.02.2024 09:58 GÜNCELLEME 05.02.2024 09:58
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Osman Cevdet Akçay, 1961'de Trabzon'da dünyaya geldi. Aslen Trabzonlu'dur. Şimdilerde 64 yaşındadır. 

Çocukluk dönemini Trabzon'da geçiren Osman Cevdet Akçay ilk ve orta öğreniminin ardından  Robert Koleji'nden mezun oldu. Daha sonra Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümünü başarı ile tamamladı. 

Fatih Karahan kimdir? Daha önce nerede çalıştı? Bilinmeyen hayatıFatih Karahan kimdir? Daha önce nerede çalıştı? Bilinmeyen hayatı

Osman Cevdet Akçay

Daha sonra New York City University Graduate School and University Center'dan M.Phil ve Ph.D derecelerini almaya hak kazandı. 2001'de Koç Üniversitesi'nde Öğretim Görevlisi olarak çalıştı. Buradaki görevi 2009'a dek sürdü. 

Koç Finansal Hizmetler ve Yapı Kredi Bankası'nda baş ekonomist olarak görev yaptı. Diğer yandan yurt içi ve yurt dışı yatırımcılara danışmanlık hizmeti verdi. Uzman olduğu konulara arasında, döviz kuru belirlenme ve borç dinamikleri bulunmaktadır. 

Osman Cevdet Akçay'ın biyografisi

Hatice Karahan kimdir ve kaç yaşındadır? Hatice Karahan'ın hayatı hakkında tüm bilinmeyenlerHatice Karahan kimdir ve kaç yaşındadır? Hatice Karahan'ın hayatı hakkında tüm bilinmeyenler

SPOR HAYATI

Ayrıca, Osman Cevdet Akçay öğrencilik yıllarında profesyonel olarak basketbol oynadı. Beşiktaş'ta 3 yıl boyunca forma giydi. 

MERKEZ BANKASI BAŞKAN YARDIMCISI OLDU

Osman Cevdet Akçay Temmuz 2023'te Merkez Bankası Başkan Yardımcısı olarak atandı. Bundan sonraki dönemde Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ile birlikte çalışmalar yürütecek. 

YORUMLAR 4
  • Alphan İnan 3 ay önce Şikayet Et
    Çok değerli bir isim.Allah yolunu açık etsin.
    Cevapla
  • Emre 9 ay önce Şikayet Et
    Kendisini tebrik ediyorum. Başarılar diliyorum. Çok sevindim. Ben de bir iktisatçıyım. Habertürk'te yaptığı analizlerde alanına hakim olduğunu anladım, çok doyurucu bilgiler veriyordu. Dinlemekten zevk alıyorum. Eminim ki ülkemiz böylece iyi yerlere gelecektir.
    Cevapla
  • serdar 9 ay önce Şikayet Et
    Bunlardan bir kurtulamadık. bir önceki dönem bir umut doğmuştu içimize.
    Cevapla
  • zeki 9 ay önce Şikayet Et
    Batı sevdası 100 yıldır bize nefes aldırmadı. Nasıl kurtulacaz Allahım...
    Cevapla